NaturalnaMama
Fanka BB :)
Ty dalej leżysz? [emoji23]Daleko do Ciebie? [emoji3]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ty dalej leżysz? [emoji23]Daleko do Ciebie? [emoji3]
Mi tak samo wszystko śmierdzi zwłaszcza Palmers :/ smaruje całe ciało balsam dla dzieci HIPP i jest dla mnie znosnyJa tez nie lubię, poza tym wszystko mi śmierdzi, ale po pierwszej ciąży miałam takie rozstępy granatowe jakby mnie ktoś batem zlał ... wiec się trochę tego boje...
Tak, miałam podobnie jak Ty - podwyższone ciśnienie i podejrzenie jaskry, dokładnie przebadane i wyniki prawidłowe poza ciśnieniem. Mam też krótkowzroczność ok. -4 (rodziłam już 2 razy sn i wada mi się nie zmieniła, więc o to w ogóle jestem spokojna). U mnie dzisiaj OK, zatem się nie martwię. Na pewno jeszcze w III trymestrze pójdę na badanie okulistyczne, ale w każdej ciąży chodzę (gin mnie wysyła). W necie piszą, że samo ciśnienie to nie jest przeciwskazanie do sn, że ważny jest stan siatkówki. I tak mi kiedyś jakaś okulistka powiedziała, że wg niej powinno się przychodzić w niższej ciąży, żeby jeszcze zdążyć zrobić zabieg laserowy, ale wydaje mi się, że świrować nie ma co. Mi dzisiaj okulistka powiedziała: "bardzo się cieszę pani ciśnieniem, niech się pani teraz zajmuje ciążą".A miałaś w przeszłości jakieś problemy z ciśnieniem wewnątrzgałkowym? Pytam, bo ja właśnie miewałam na wizytach u okulisty podwyższone, miałam nawet robione badania pod kątem jaskry (wyszły ok) i ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy to nie będzie przeciwwskazanie do porodu sn...
O! Kokosowy to też sposób. Córkę jako noworodka smarowałam kokosowym przez kilka dni i pomógł na jej wcześniaczą skórę.Ja smaruje się olejem kokosowym.
Ja smaruje się olejem kokosowym. Podobnie w pierwszej ciąży, tylko że teraz czasem zapomnę i smaruje tylko wieczorem. A w pierwszej dwa razy dziennie. Nie miałam żadnego rozstępu.
Ja do tej pory wymiotuje na zapach perfum męża.... mam ochotę go wtedy zabić jak się wypsikaJa w 1 trymestrze na sam zapach oleju kokosowego zwymiotowałam ze 4 razy haha
Ja smaruje ziaja specjalna dla mam. Mama ziaja. Od 4 msc.Dziewczyny czy smarujecie już czymś brzuchy?