reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny ja już po lekarzu . Wszystko dobrze , dowiedziałam się tylko że mam ogólnie nisko osadzone dziecko ...ale nie kazał się tym martwic...

lekarz patrzył na mnie jak na kosmitkę jak mu mówiłam że nic nie czuje jeszcze i że się martwię że dolegliwości ustały i pobolewania . Haha śmiał się żeby się cieszyć że wszystko jest dobrze . Mówi że ruchy dziecka ok 18-20 tc dopiero a ja mam 16+1 dziś dopiero ... Oczywiście płci nie widzi jeszcze , mówił że na prenatalne w maju 15 go mam będzie widać płeć ;)

Kazik :D mały Kazio....oryginalnie w tych czasach :D ale ładnie nawet :p
My dla córci mamy,ale dla chłopca nie. Mnie sie Wojtus podoba,ale mojemu chłopinie się widzi bo zła takiego i takiego Wojtka itd..
Zaproponowałam Maciek-też nie bo coś tam.
Zgłupieje z nim
@Mama 2018 oj tam płeć,ważne że dzidziol zdrowy :D

Kazik :D mały Kazio....oryginalnie w tych czasach :D ale ładnie nawet [emoji14]
My dla córci mamy,ale dla chłopca nie. Mnie sie Wojtus podoba,ale mojemu chłopinie się widzi bo zła takiego i takiego Wojtka itd..
Zaproponowałam Maciek-też nie bo coś tam.
Zgłupieje z nim
@Mama 2018 oj tam płeć,ważne że dzidziol zdrowy :D
Dla mnie najważniejsze, że nie Brajan [emoji14] a tak serio, to nie jest wysoko w popularności więc dla mnie plus. No i mój dziadek, którego nie poznałam, bo zmarł, jak mama była ze mną w ciąży - miał tak na imię. A wszyscy opowiadają o nim, że był cudownym człowiekiem :)

U nas aktualnie tak :)
IMG_20180419_160819_083.jpg

Załączniki

• IMG_20180419_160819_083.jpg
    IMG_20180419_160819_083.jpg
    85,5 KB · Wyświetleń: 314
Dla mnie najważniejsze, że nie Brajan [emoji14] a tak serio, to nie jest wysoko w popularności więc dla mnie plus. No i mój dziadek, którego nie poznałam, bo zmarł, jak mama była ze mną w ciąży - miał tak na imię. A wszyscy opowiadają o nim, że był cudownym człowiekiem :)

U nas aktualnie tak :)
Zobacz załącznik 848352
Łooo mamusiu,jak pięknie :szok:
Każde imie dla kogoś piekne jest :) ja chciałabym oryginalne dziecku imie dać,ale zapewne skonczy sie na popularnym:)

nigdy nic nie wygralam :( w totka 3 co najwyzej

Ja wygralam kiedys w konkurssie gazety "naj" kasete wideo z brzydkim kaczatkiem [emoji23] daaaaaaawno temu [emoji23]

U nas dla dziewczynki 6 propozycji. Dla chłopaka nie było żadnego. Jak na prenatalnych lekarz powiedział przy córce, że według niego dziewczynki z tego nie będzie to stwierdziła, że będzie Kazik. Podchodzilismy sceptycznie, ale już każdy tak mówi do brzucha, więc chyba zostanie :D

Kazik mi sie kojarzy z tym chlopcem z "Listow do M." :D

No ja właśnie nawet na te w pierwszej 20tce czy nawet 30tce nie patrzylam [emoji14]
W tych czasach to chyba nie ma imienia niezwykle oryginalnego. Mam kolegę,któremu rodziły się bliźnieta - Melchior i Baltazar,a w przedszkolu oprócz Zoś,Igorów,Michałków itp są tez Cyprianek,Cyrylek,Izydor(ek). Teraz chyba ciężko wygrzebać jakieś mega oryginalne.

W tych czasach to chyba nie ma imienia niezwykle oryginalnego. Mam kolegę,któremu rodziły się bliźnieta - Melchior i Baltazar,a w przedszkolu oprócz Zoś,Igorów,Michałków itp są tez Cyprianek,Cyrylek,Izydor(ek). Teraz chyba ciężko wygrzebać jakieś mega oryginalne.
Znajoma ma syna Joszko :) nie spotkałam się jeszcze i w statystykach z ministerstwa też go nie ma. Ale jest trochę imion, które rocznie dostaje np dwójka dzieciaków na całą Polskę

reklama
Do góry