reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Kurde który masz tydzień? U mnie 14 ttydzień i 6 dni to moja druga ciąża i nic nie czuję. Wizytę mam dopiero 11.05 i zaczynam schizowac, że może jest coś nie tak... :(
Ja mam 16tc i tez nic nie czuje. Mysle, ze nie trzeba sie tym martwic, a cieszyc, ze bezobjawowo[emoji5] Zapisalam sie prywatnie na dzis do gina, zeby zrobic usg, bo nie wytrzymam jeszcze miesiac do polowkowych.

Ja mam 16tc i tez nic nie czuje. Mysle, ze nie trzeba sie tym martwic, a cieszyc, ze bezobjawowo[emoji5] Zapisalam sie prywatnie na dzis do gina, zeby zrobic usg, bo nie wytrzymam jeszcze miesiac do polowkowych.
Mi też chodzi to po głowie żeby iść do kogoś tylko na usg... w piątek jadę do mojego gina po L4 i chyba go poprosze żeby spr czy wszystko dobrze bo zwarjuje z niepewności!

Kurde który masz tydzień? U mnie 14 ttydzień i 6 dni to moja druga ciąża i nic nie czuję. Wizytę mam dopiero 11.05 i zaczynam schizowac, że może jest coś nie tak... :(
Przecież to wcześnie. Mnie gin wyśmiał w drugiej ciąży, że czułam po skończonym 15 tygodniu, ale dziecko było MEGA ruchliwe. Teraz trzecia ciąża, jestem w 15+4 i na pewno do wczoraj nic nie czułam, a i te moje wczorajsze to mogą być omamy ;) Tak jak ktoś pisał, położenie łożyska ma też wpływ na odczucia. Nie schizuj!

Rece sa wtedy na zewnatrz? Czy na noc sie je zqmyka w spiworku?
Ja miałam takie na ramiączkach z rękami na zewnątrz. Syn nigdy nie używał (mieliśmy śpiworek, ale zdecydowaliśmy się wiązać dziecko ciasno w koc), córka bardzo szybko w śpiworkach spała (urodziła się latem, więc na początku nie było potrzeby i spała tylko w pajacu).

Przecież to wcześnie. Mnie gin wyśmiał w drugiej ciąży, że czułam po skończonym 15 tygodniu, ale dziecko było MEGA ruchliwe. Teraz trzecia ciąża, jestem w 15+4 i na pewno do wczoraj nic nie czułam, a i te moje wczorajsze to mogą być omamy ;) Tak jak ktoś pisał, położenie łożyska ma też wpływ na odczucia. Nie schizuj!

Dzięki za dobre słowo. Tylko ostatnio parę razy zapomniałam się że jestem w ciąży i trochę się nawyreżylam i tym się martwię. Niby nic mnie nie boli nie krwawienie, ale kto wie. I jeszcze odbijające teksty typu: ja Cię po Tobie to nic nie widać tej ciąży. Niby się cieszę że jeszcze nie widać, ale oczywiście zaczynam sobie wkreac ze może dziecko nie rośnie czy coś.. Ech wariactwo o_O

Pomyśl o tym, że II trymestr jest piękny, po prostu dobrze się czujesz. Nie nadwyrężaj się, ale ruszać się też musisz. W piątek poproś gin o podgląd, a do tego czasu wyłącz czarnowidztwo :)

A bezcycata 52kg przy takim wzroscie [emoji23] hehe tyle samo mam wzrostu, ale cycki zawsze małe, nawet w ciąży nie urosly [emoji3] ale juz przytylam 2,5kg [emoji58]

Z tego co czytałam to właśnie 2,5 kg w 1 trym to normalne :) ja przytyłam jakieś 0-0,5kg w zależności kiedy się wazę hahaha chociaż może teraz już coś nabrałam. Ale nie mam wagi w Domu

Jejuu nie mogę Was nadrobić :p idziecie jak burza ale dobrze dobrze wymiana informacji jest ważna szczególnie dla mnie bo pierwszy raz będę mamą ;) mam już umówione polowkowe na 1 czerwca a wizyta zwykła kolejna 8 maja i może wreszcie poznam płeć :) ;)

reklama
Ach, wiecie co, ostatnio ktoś z rodziny mi powiedział, że kwas borowy jest wspaniały i żebym na córce stosowała. A ja już o temacie wiem od wielu lat i spokojnie powiedziałam, że dla małych dzieci jest to substancja zakazana, bo były zgony. Zobaczyłam w oczach rozmówcy gniew i usłyszałam: "zgony to są po szczepieniach, na które prowadzisz dzieci". Logika porażająca (abstrahuję od tezy szkodliwości szczepień, bo to temat-trzeka).

Do góry