reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja właśnie też się zastanawiam nad szkoła rodzenia jutro chyba pojadę i dowiem się wszystkiego:)

reklama
Cześć Dziewczyny[emoji6]
Nadrobilam, ale się rozpisalyscie. Tabelka super. Prawie równo dziewczynki z chłopcami.

Cytologie mialam jakos po 12tc i wyszła super wiec poki co spokój. Wkladki też noszę bo mam mokro bardzo. Dziwne bo podczas sexu sucho znowu[emoji13]

Przewijak z ikei i pojemniki super, tez planuje kupic. Tylko wladnie przewijak firmy Klups bo nie ma tej jednej ścianki i dziecko nie uderza nóżkami. Chyba cos ok 150zl kosztuje na allegro.

Mialam dziś dluuugi dzień w pracy. 4 lekcje, okienko(kupilam bodziaka z h&m i spioszki ze smyka za całe 4zl w lumpeksie), potem rewalidacja i projekt unijny. Odebralam corcie, poszlysmy na lody, potem obiad, pranie, rower i wieczor się zrobił.

Co do kolejek w sklepach. W poprzednirj ciąży czesto bywalam w Auchan bo był obok uczelni. W 9 mies.z wielkim brzuchem wepchalam się do kolejki, a w koszyku mialam całą masę prezerwatyw[emoji2][emoji2][emoji2]ludzie patrzyli się na mnie jak na kosmitke[emoji2]akurat byla promo na durexa to zrobilam zapas na po porodzie[emoji2]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Bum u mnie jeszcze dokladnie niewiadomo jaka.płeć.

Mi tez juz widać siwe włosy i chcialabym sobie je zafarbowac ale mam wątpliwości czy nie zaszkodze dziecku.

Cytologi nie mialam robionej podczas ciąży.

A do szkoly rodzenia chcialabym pójść ale szczerze mówiąc niewiem kiedy sie do takiej szkoly zapisuje i czy te zajecia sa platne czy jak to wygląda?

Wlasnie u mnie platne 400zl w czwartki i 500 w weekendy... Strasznie duzo + nie odpowiada mi termin zbytnio... Tak sie waham czy isc czy nie isc...

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Bum u mnie jeszcze dokladnie niewiadomo jaka.płeć.

Mi tez juz widać siwe włosy i chcialabym sobie je zafarbowac ale mam wątpliwości czy nie zaszkodze dziecku.

Cytologi nie mialam robionej podczas ciąży.

A do szkoly rodzenia chcialabym pójść ale szczerze mówiąc niewiem kiedy sie do takiej szkoly zapisuje i czy te zajecia sa platne czy jak to wygląda?

Szkoły są i na NFZ i płatne więc musiałabyś się dowiedzieć jakie masz u siebie :)

Witam wszystkie mamy :)
dzisiaj byłam na usg. to nasz 19 tydzień 5 dzień i dzidziuś waży 280g. zastanawia mnie czy to nie za mało? jak jest lub było u Was w tym czasie?

No to gratulacje!!! A płeć poznałaś czy jeszcze się ukrywa?

Ja chyba nie idę do tej szkoły rodzenia... I tak przecież będą mi mówić co mam robić przy porodzie. Wiem, ze tam są też inne fajne tematy poruszane, ale mój mąż nie będzie miał czasu, żeby ze mną jeździć, a samej nie będzie mi się chciało...

Ja się właśnie waham z farbowaniem włosów, ponieważ skóra zrobiła mi się tak wrażliwa, że czym bym się nie umyła czy nasmarowała, to swędzi.. Zastanawiam się czy nie zakupić płynu do kąpieli z emolienami.. I dlatego się obawiam, że jak położę farbę, to będzie taj kooorewsko swedzialo, że nie strzymam. A do tego włosy mi wypadają jakoś bardziej i trochę się obawiam ich tak męczyć, ale może pod kobiec lata coś z nimi zrobię... Zobaczymy..
A co do szkoły rodzenia to nie wiem czy dla mnie będzie tam coś czego nie wiem.. W sumie na nfz mam do wyboru do koloru ale czy w taką piękna pogodę będzie mi się chciało siedzieć gdzieś ns zajęciach..
Nawet jogę po mału odpuszczam bo wolę korzystać z pogody... Ale finalnie jeszcze nie mówię nie.
:cool2::wink:;)

reklama
Ja chyba nie idę do tej szkoły rodzenia... I tak przecież będą mi mówić co mam robić przy porodzie. Wiem, ze tam są też inne fajne tematy poruszane, ale mój mąż nie będzie miał czasu, żeby ze mną jeździć, a samej nie będzie mi się chciało...

Mam podobnie... Sama nie chcę jeździć... tym bardziej, że ciągle źle się czuję i boję się jeździć gdzieś dalej autem... Mój mąż stwierdził, że on będzie miał czas dopiero jak skończy remont... czyli może w sierpniu. o_O

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry