reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja już po wizycie wszystko ok zarówno położniczo ( szyjka) jak i z dzidzia w jaką miałam sytulacjie lekarz przyłożył głowice i mówi że dziewczynka w ja wielke zdziwieni w on się pyta co miało być i tak zaczął oglądać i w końcu dzidziuś zaczął sikac i mówi tak że to na pewno chłopiec tylko musiał się siusiek ppdwinać i na końcu jeszcze raz sprawdził i potwierdził że chlopak. Tylko muszę pobrać trochę urosept bo mam zapasowy mocz. Teraz czekam tydzień do polowkowych.
To co wpisac chlopak?

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 21t0d [emoji594]

reklama
Jeszcze wam powiem jaką ja mam historię z badaniem moczu w pierwszej ciąży wychodziły mi bakterie i lekarz mi powiedział żeby iść do szpitala tam do pojemnika zrobić siku i oddać do labo i od tej pory zawsze ok bo czas transportu i czekania powodował namnozenie bakteri i mi niby infekcjjia wychodziła.
To co wpisac chlopak?

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Tak chłopak

Szkoła rodzenia to właściwie bardziej miejsce do spotkania z innymi mamami. Rodzić nie nauczy, bo rodzenie to inny świat. Opieka nad maluszkiem przyjdzie dopiero po narodzinach. O karmieniu piersią jest mnóstwo napisane i lepiej poczytać samej, a technika i tak wyjdzie w praktyce. Generalnie ja ze szkoły rodzenia wyniosłam tylko znajomości, sposób oddychania podczas skurczu iraz kilka ćwiczeń relaksacyjnych.

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 20+0

Ja byłam sprzątać busy dzisiaj, zjadłam obiad i miałam znajomą na paznokcie. W sumie znam ją niewiele, bo to koleżanka koleżanki, ale przyjechała z mężem i fajnie, bo się polubiliśmy i zaprosili nas w odwiedziny do siebie, więc raźniej. Przy okazji ona ma praktyki w przychodni, gdzie jest polski ginekolog.
Zjadłam właśnie kanapkę od mojej pracodawczyni :D i chyba powoli zbieram się do spania.
Jutro będę leniuchować, a o 17 jedziemy oglądać mieszkanie.

Dziewczyny ale mam dziwne uczucie , jakby mi młody w pitolu cos grzebal [emoji44]

Dziewczyny u mnie szkoła rodzenia jest za darmo poprzez podpisanie deklaracji położnej i chyba jednak się wybiorę bo i tak siedzę sama w domu jak mąż na morzu więc może czegoś się nauczę:)

Ja byłam sprzątać busy dzisiaj, zjadłam obiad i miałam znajomą na paznokcie. W sumie znam ją niewiele, bo to koleżanka koleżanki, ale przyjechała z mężem i fajnie, bo się polubiliśmy i zaprosili nas w odwiedziny do siebie, więc raźniej. Przy okazji ona ma praktyki w przychodni, gdzie jest polski ginekolog.
Zjadłam właśnie kanapkę od mojej pracodawczyni :D i chyba powoli zbieram się do spania.
Jutro będę leniuchować, a o 17 jedziemy oglądać mieszkanie.

To trzymam kciuki żeby było super!
Ja czekam aż synek zaśnie i wtedy idę się kapać :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ewkap ja tak mialam z teściowa bo przychodziła jak na sranie. [emoji52]
Wiesz byl P na poczatku to pol biedy , ale jak wrócił do pracy i nie chciałam nikogo w domu to tez przyszła mimo, ze wiedziała , ze nie chce i zamknelam jej drzwi przed nosem z tekstem nie ma nikogo w domu - teraz każdy zapowiada swoje wizyty [emoji14]

Niezła musiala mieć minę ;-)
Moja mieszka pod nami i akurat jak skończą rwac jabłka, to będzie miała 2 czy 3 miesiące wolnego, to pewnie będzie tu siedziała całymi dniami u nas :wściekła/y::realmad::hmm::growl:

Mam podobnie... Sama nie chcę jeździć... tym bardziej, że ciągle źle się czuję i boję się jeździć gdzieś dalej autem... Mój mąż stwierdził, że on będzie miał czas dopiero jak skończy remont... czyli może w sierpniu. o_O

Mój będzie miał czas dopiero w listopadzie pewnie :-D :p

Ja już po wizycie wszystko ok zarówno położniczo ( szyjka) jak i z dzidzia w jaką miałam sytulacjie lekarz przyłożył głowice i mówi że dziewczynka w ja wielke zdziwieni w on się pyta co miało być i tak zaczął oglądać i w końcu dzidziuś zaczął sikac i mówi tak że to na pewno chłopiec tylko musiał się siusiek ppdwinać i na końcu jeszcze raz sprawdził i potwierdził że chlopak. Tylko muszę pobrać trochę urosept bo mam zapasowy mocz. Teraz czekam tydzień do polowkowych.

Super! Haha ;-) pewnie musiałaś się porządnie zdziwić ;-)
Gratuluję synka ;-)
Ile czasu kazał Ci brac ten urosept?
To jest z recepta?
Pytam, bo może i ja bym go pobrala chwilę, bo mnie męczą te ciągle infekcje, badania źle wychodzą, a mój doktorek ma zasadę, ze że im mniej środków, tym lepiej i unika jak ognia wszystkich leków, witamin i wspomagaczy. Biorę tylko luteine, kwas foliowy, Wit D, magnez i acesan na rozrzedzenie krwi . Witamin nie kazał brac, za smarowaniem brzucha też nie jest, jak pytałam o ćwiczenia mięśni dna macicy, to też powiedział, że to natura i co ma być to będzie. Czasem mnie denerwuje, brzuch smaruje, mięśnie jak mi się przypomni to też ćwiczę. On ma dziwne poglądy, ale jednak duże doświadczenie i na swoim koncie mnóstwo trudnych przypadków ze szczęśliwym zakończeniem...

Powiedzcie mi prosze jak czesto macie robiona cytologie? Bo tak piszecie o tych infekcjach i wlasnie zdalam sobie sprawe ze ja mialam robiona jedna zaraz przed zajsciem w ciążę... A chyba powinna byc robiona czesciej... Moj śluz tez gesty i ma nie przyjemny zapach ale myslalam ze to od luteiny:( swedzenia zadnego nie ma...

Ja miałam robioną ostatnio, w ciąży podobno powinna być zrobiona i powiem Wam że to ważne. Ponieważ : nie mam żadnych objawów, ani ginekolog nie widziała wizualnie żadnych oznak zakażenia a w cytologii wyszlo jednak że zakażenie bakteryjne jest. Tak więc dostałam antybiotyk i muszę wybrać ;) nie zawsze muszą być objawy ...
A poza tym dużo Was do czytania :p ... Będę troszkę rzadziej przez ten tydzień pisać, pozdrowienia z Oslo :)

reklama
Niezła musiala mieć minę ;-)
Moja mieszka pod nami i akurat jak skończą rwac jabłka, to będzie miała 2 czy 3 miesiące wolnego, to pewnie będzie tu siedziała całymi dniami u nas :wściekła/y::realmad::hmm::growl:

Mój będzie miał czas dopiero w listopadzie pewnie :-D :p

Super! Haha ;-) pewnie musiałaś się porządnie zdziwić ;-)
Gratuluję synka ;-)
Ile czasu kazał Ci brac ten urosept?
To jest z recepta?
Pytam, bo może i ja bym go pobrala chwilę, bo mnie męczą te ciągle infekcje, badania źle wychodzą, a mój doktorek ma zasadę, ze że im mniej środków, tym lepiej i unika jak ognia wszystkich leków, witamin i wspomagaczy. Biorę tylko luteine, kwas foliowy, Wit D, magnez i acesan na rozrzedzenie krwi . Witamin nie kazał brac, za smarowaniem brzucha też nie jest, jak pytałam o ćwiczenia mięśni dna macicy, to też powiedział, że to natura i co ma być to będzie. Czasem mnie denerwuje, brzuch smaruje, mięśnie jak mi się przypomni to też ćwiczę. On ma dziwne poglądy, ale jednak duże doświadczenie i na swoim koncie mnóstwo trudnych przypadków ze szczęśliwym zakończeniem...
Urosept jest bez recepty i powiedział że można go nawet cały czas brac Ja mam brać 1 tabletkę dziennie przynajmniej przez 2 tyg w później jak będę chciała lub często sikala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry