reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
(38,Łódź,8.10,córka,dzieci 12i9lat)
12 / 9 ale syn ? Corka?

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 21t0d [emoji594]

reklama
ewkap ja tak mialam z teściowa bo przychodziła jak na sranie. [emoji52]
Wiesz byl P na poczatku to pol biedy , ale jak wrócił do pracy i nie chciałam nikogo w domu to tez przyszła mimo, ze wiedziała , ze nie chce i zamknelam jej drzwi przed nosem z tekstem nie ma nikogo w domu - teraz każdy zapowiada swoje wizyty [emoji14]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]

Tez jezcze cytologii nie mialam robionej.

Cześć Dziewczyny! Nadrobiłam wszystko ale było ciężko :)
Tak jak pisałam córka ma teraz ferie i ten czas poświęcam dzieciom całkowicie, ona jest najstarsza ale tak samo musi widzieć zainteresowanie z naszej strony a nie tylko synkiem bo jest malutki. Bardzo się cieszę ze mamy super kontakt pomimo ze jest już mała nastolatka :) Ona po szkole non stop z koleżankami u nas siedzi albo na dworze wiadomo ze w między czasie nauka to nie mam jak spędzać z nią dużo czasu a odkąd ma ferie trochę się uspokoiła co bardzo mnie cieszy
Codziennie w coś gramy, chodzimy na płac zabaw ona jest duża ale chetnie bawi się z bratem i wygłupia, jeździmy na zakupy, na lody, planujemy zoo, plaże i nie wiem co jeszze wymyśli :)
Tak wiec wybaczcie ze nie mam ostatnio tyle czasu
Co do kasy w Niemczech to jest Kindergeld oraz jak najbardziej te 300€ o których pisała Malinowa. 300€ na rok lub po 150€ przez dwa lata. Każdy może wybrać sobie sam, jest to najniższa kwota jeśli mama nie pracuje, w innym wypadku ta suma znacznie wzrasta :) Także Dziewczyny nie zapomnijcie wypełnić wniosków po porodzie
An jeśli będziesz pobierać z Polski pieniądze na dziecko to tutaj nie przysługuje Ci już nic, pomysl gzie będzie Ci się bardziej opłacać
I jest tez pomoc od Caritas, jest to jednorazowa suma 600€ na pierwsze zakupy dla dziecka, wystarczy ze zgłosisz się tam chyba w 30 tygodniu koniecznie z niemiecka karta ciąży i w przeciągu miesiąca dostaniecie kasę na konto. To chyba nie jest zależne od sytuacji finansowej w rodzinie ale nie jestem pewna bo jeszcze z tego nie korzystałam (nie wiedziałam)
Jeżeli chodzi o wątek to jest mi obojętnie gdzie będziemy pisać, ja na fb jestem codziennie :)
Oczywiście gratuluje super udanych wizyt i trzymam kciuki za szybkie wyjście ze szpitala
Infekcji raczej nie miewam dlatego się nie wypowiadam :)
Czekoladę taka uwielbia mój mąż i dzieci ja wole akurat inne słodycze, super kolekcja! :)
Teraz nie wiem co miałam jeszcze napisać, ja teraz będę pic kawę mrożona z córcia bo synek z mężem maja drzemkę :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja to u tego mojego gin tutaj to ani żadnego wymazu ani nic nie miałam robione. Mocz w labo tylko raz. Krew ostatni raz w 13 tyg.. i ostatnio w szpitalu jak byłam....

A tak z innej beczki to się trochę stresuje ze Maz jak przyjedzie to albo nie zdąży na porod (z dwojga złego wolę to) albo przyjedzie za wcześnie i jak się wszystko zacznie to mąż pojedzie do Francji... ehh mogło by się to moje Dziecie urodzić w terminie [emoji6]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Madagos ale zapasy...az musialam isc i pozrec paczke skitelsow...
Ewkka dzieki nawet nie wiedzialam o tych targach...zpbaczymy moze wyciagne mojego m
Ja tez cytologii nie mialam robionej....
A wlosy farbowalam juz i mysle ze do pazdziernika jeszcze tez ufarbuje...

A co do farbowania włosów to ja w ciazy nie farbowalam ale dlatego ze i tak cala spędzam w domu na lezaco;) wiec nie widze sensu... Ale nie uwazam żeby to mialo zaszkodzić no chyba ze wdychanie amoniaku ale sa farby bez :)

Ja włosy już drugi raz farbowalam bo w sobotę a później w niedzielę mam komunie więc na 2 to się zdecydowanie opłaca w na koniec czerwca mam wesele brata więc 3 raz pewnie będę farbowac. A cytologia miałam tylko miesiąc przed ciąża

reklama
Melduję się po drzemce. Nawet nie wiem kiedy zasnąłem. Cytologie miałam robiona ma ostatniej wizycie.
Zjadłam nektarynke i jabłko i wracam do żywych

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry