reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podobno najlepiej jest iść do szkoły rodzenia w szpitalu, w którym zamierza się rodzić. Moja znajoma opowiadała z jej doświadczenia, że w trakcie zajęć np, "zwiedzali" porodówkę (oczywiscie w chwile, gry akurat nikt nie rodził). Nie miała swojej prywatnej położnej, ale w trakcie jej porodu na dyżurze była jedna z położnych prowadzacych i jej jakoś raźniej było. U mnie też płatna ok. 500zl, jak się wstępnie orientowałam, ale z mężem planujemy iść.

reklama
Czesc dziewczyny
Ja jeszcze pracuje ale jest ciezko , od jakiegos czasu mam bole miednicy , kluje mnie kosc w prawej czesci posladka w nocy ciezko sie przekrecic na bok, najgorzej jest jak sie poloze I wstaje wtedy okropny bol nie moglam zrobic kroku pszeszywajacy bol i placz z niemocy.Jutro dzwonie do ortopedy mam nadzieje ze wizyta bedzie szybko.Pozniej ide do lekarza zakladowego po zwolnienie.
To sie wyzalilam...
Pozatym synek jeszcze kaszle ja sie nim martwie a nie powinnam teraz.
10 czerwca mam wizyte na usg polowkowe,jeszcze nie czuje ruchow synka moze zawczesnie jeszcze.

Ja miałam robioną przed ciąża jakiś rok a w ciązy ani razu

Miśka, przy okazji kolejnej wizyty zapytaj lekarza o tą cytologię, bo raz na rok, to tak standardowo powinnyśmy się badać pod tym kątem, a w ciąży należy tą jedną zrobić, więc wiesz, przypilnuj go/jej, żeby Wam to nie umknęło.

Z farbowaniem włosów jest tak, że właściwie zależy od skóry głowy. Ja też miałam problem z pieczeniem i swędzeniem po nałożeniu farby. Ale następnym razem fryzjer zastosował niższy procentowo utleniacz do farby i było już ok. W tej ciąży jeszcze nie farbowałam włosów, czy w sumie już pół roku. Ale mój naturalny odrost wygląda z kolorem jak ombre [emoji14] Dzidziusiowi nic się nie dzieje dopóki mama nie jest narażona na długi kontakt z oparami farb.

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 20+0

Cześć dziewczyny ;)
W czwartek mam wizytę u mojego ginekologa mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Może się dowię kto tam się kryje ;). 7 czerwca mam połówkowe. Dziewczyny farbujecie włosy w ciąży? Ja idę na komunię w niedzielę i muszę jakoś wyglądać.

Ja ostatnio byłam w hurtowni fryzjerskiej. Położna mi powiedziała, że mam nie farbować, po czym miałam odrost i zrobiłam farbą bez amoniaku. Wyszła mi cała góra jak jajko biało-żółta. Poszłam do hurtowni jak byłam w Polsce i babka mi powiedziała, że to bzdura z tym bez amoniaku, bo tam sa jakies inne substancje, ktore wydzielaja sie przez ponad 20 dni, a amoniak tylko kilka godzin po zafarbowaniu. Kupiłam zwykłą farbę i przynajmniej jakoś wyglądam.

BUM widziałam te zdjęcia z komunii... Porostu ludziom się chyba w tylkach poprzewracało, ja bym się na miejscu tego dziecka wstydziła z tego samochodu wyjść xD

BUM widziałam te zdjęcia z komunii... Porostu ludziom się chyba w tylkach poprzewracało, ja bym się na miejscu tego dziecka wstydziła z tego samochodu wyjść xD
Cos tam czytalam , ale nie wiem czy to prawda , ze to rumuńskie dziecko ponoć było [emoji52]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 21t0d [emoji594]

reklama
Ja już po wizycie wszystko ok zarówno położniczo ( szyjka) jak i z dzidzia w jaką miałam sytulacjie lekarz przyłożył głowice i mówi że dziewczynka w ja wielke zdziwieni w on się pyta co miało być i tak zaczął oglądać i w końcu dzidziuś zaczął sikac i mówi tak że to na pewno chłopiec tylko musiał się siusiek ppdwinać i na końcu jeszcze raz sprawdził i potwierdził że chlopak. Tylko muszę pobrać trochę urosept bo mam zapasowy mocz. Teraz czekam tydzień do polowkowych.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry