reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Aktualizacja płci dzieciaczkow [emoji4]
1495543941-aaaaaa.png
1495543944-aaaaaa.png

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 21t0d [emoji594]
Proszę o dopisanie mnie do tabelki:
Wiek 30
Miejscowość Wola Filipowska
Płeć- dwie dziewczynki
Termin 13.10
W domu już córcia lat 10 ( Nikolka 16.02.2007) i synek lat 7,5 (Fabianek 12.10.2009)

reklama
Proszę o dopisanie mnie do tabelki:
Wiek 30
Miejscowość Wola Filipowska
Płeć- dwie dziewczynki
Termin 13.10
W domu już córcia lat 10 ( Nikolka 16.02.2007) i synek lat 7,5 (Fabianek 12.10.2009)
Ogólnie woj małopolskie powiat krakowski

Dziewczyny a planujecie isc do szkoly rodzenia?

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja od 12 siedzę w pracy i kiedy mogę, to patrzę, co tam piszecie, ale nie miałam czasu, żeby odpisać na cokolwiek. Taka jestem dziś zarobiona, że głowa mała :/

Co do cytologii, to przez całą ciążę powinna być wykonana co najmniej jedna i jeśli wynik jest w porządku, to ta jedna w zupełności wystarczy. A jeśli wynik jest nie do końca w porządku i trzeba np. włączyć leczenie, to po leczeniu powtarza się badanie.
Ja właśnie dziś odebrałam sobie swój wynik i położna mi powiedziała, że jest ok i że za rok mam powtórzyć :)

A jeśli chodzi o farbowanie włosów, to ja farbowałam na razie 1x. Chodzę do fryzjerki, która od dłuższego czasu nakłada mi tą samą farbę, ale teraz w ciąży, po nałożeniu tak mnie piekła skóra głowy, że myślałam, że nie wysiedzę :o Normalnie jakby mnie ktoś przypalał. Obie nie miałyśmy pojęcia dlaczego tak się dzieje, ale wytrwale siedziałam i wszystko ładnie wyszło. Pewnie jeszcze do czasu porodu ze 2 razy będę się farbowała, bo naturalnie mam włosy ciemnoblond, a farbuję na dosyć jasny blond i ten odrost mnie nie kręci, więc będę się go pozbywała :)

Chciałabym już móc pójść do domu, bo zmęczona jestem, a tu jeszcze okulistka siedzi i siedzi i Bóg wie kiedy wyjdzie :/ Sama zresztą muszę zbadać wzrok, bo noszę okulary i mam takie wskazanie od moje gin. ale to już nie u siebie w pracy, bo tej lekarki nie lubię. Jak się wybiorę w końcu na to zwolnienie, to ogarnę temat :D

Cześć dziewczyny ;)
W czwartek mam wizytę u mojego ginekologa mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Może się dowię kto tam się kryje ;). 7 czerwca mam połówkowe. Dziewczyny farbujecie włosy w ciąży? Ja idę na komunię w niedzielę i muszę jakoś wyglądać.
Ja też mam dylemat czy farbowac czy nie. pytałam lekarza i ten mi powiedziałże po 3 miesiącu mogę farbować. przyznam szczerze że jeszcze zwlekam z tym farbowaniem :)

Powiedzcie mi prosze jak czesto macie robiona cytologie? Bo tak piszecie o tych infekcjach i wlasnie zdalam sobie sprawe ze ja mialam robiona jedna zaraz przed zajsciem w ciążę... A chyba powinna byc robiona czesciej... Moj śluz tez gesty i ma nie przyjemny zapach ale myslalam ze to od luteiny:( swedzenia zadnego nie ma...
Ja miałam robioną przed ciąża jakiś rok a w ciązy ani razu

Co do cytologii to ja miałam robiona raz w ciąży ale ostatnio jeszcze nie było wyniku więc teraz pewnie już będzie. Wcześniej miałam zrobioną rok temu. Włosów jak na razie nie farbuje bo nie mam takiej potrzeby [emoji6] zobaczymy z czasem...madagos ja idę do szkoły rodzenia i zaczynam już za tydz we wtorek[emoji4] zajęcia prowadzi moja położna w ramach NFZ.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a planujecie isc do szkoly rodzenia?

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jeszcze nie wiem... Lekarz mi nie chce powiedzieć czy bede miala cc czy sn... Wkurza mnie tym strasznie ale stwierdził ze teraz nie czas na rozmowy o porodzie... Ale chyba dam mu argument szkoly rodzenia na nastepnej wizycie:p

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry