reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja właśnie też się zastanawiam nad szkoła rodzenia jutro chyba pojadę i dowiem się wszystkiego:)

reklama
Cześć Dziewczyny[emoji6]
Nadrobilam, ale się rozpisalyscie. Tabelka super. Prawie równo dziewczynki z chłopcami.

Cytologie mialam jakos po 12tc i wyszła super wiec poki co spokój. Wkladki też noszę bo mam mokro bardzo. Dziwne bo podczas sexu sucho znowu[emoji13]

Przewijak z ikei i pojemniki super, tez planuje kupic. Tylko wladnie przewijak firmy Klups bo nie ma tej jednej ścianki i dziecko nie uderza nóżkami. Chyba cos ok 150zl kosztuje na allegro.

Mialam dziś dluuugi dzień w pracy. 4 lekcje, okienko(kupilam bodziaka z h&m i spioszki ze smyka za całe 4zl w lumpeksie), potem rewalidacja i projekt unijny. Odebralam corcie, poszlysmy na lody, potem obiad, pranie, rower i wieczor się zrobił.

Co do kolejek w sklepach. W poprzednirj ciąży czesto bywalam w Auchan bo był obok uczelni. W 9 mies.z wielkim brzuchem wepchalam się do kolejki, a w koszyku mialam całą masę prezerwatyw[emoji2][emoji2][emoji2]ludzie patrzyli się na mnie jak na kosmitke[emoji2]akurat byla promo na durexa to zrobilam zapas na po porodzie[emoji2]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Bum u mnie jeszcze dokladnie niewiadomo jaka.płeć.

Mi tez juz widać siwe włosy i chcialabym sobie je zafarbowac ale mam wątpliwości czy nie zaszkodze dziecku.

Cytologi nie mialam robionej podczas ciąży.

A do szkoly rodzenia chcialabym pójść ale szczerze mówiąc niewiem kiedy sie do takiej szkoly zapisuje i czy te zajecia sa platne czy jak to wygląda?

Wlasnie u mnie platne 400zl w czwartki i 500 w weekendy... Strasznie duzo + nie odpowiada mi termin zbytnio... Tak sie waham czy isc czy nie isc...

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Bum u mnie jeszcze dokladnie niewiadomo jaka.płeć.

Mi tez juz widać siwe włosy i chcialabym sobie je zafarbowac ale mam wątpliwości czy nie zaszkodze dziecku.

Cytologi nie mialam robionej podczas ciąży.

A do szkoly rodzenia chcialabym pójść ale szczerze mówiąc niewiem kiedy sie do takiej szkoly zapisuje i czy te zajecia sa platne czy jak to wygląda?

Szkoły są i na NFZ i płatne więc musiałabyś się dowiedzieć jakie masz u siebie :)

Witam wszystkie mamy :)
dzisiaj byłam na usg. to nasz 19 tydzień 5 dzień i dzidziuś waży 280g. zastanawia mnie czy to nie za mało? jak jest lub było u Was w tym czasie?

No to gratulacje!!! A płeć poznałaś czy jeszcze się ukrywa?

Ja chyba nie idę do tej szkoły rodzenia... I tak przecież będą mi mówić co mam robić przy porodzie. Wiem, ze tam są też inne fajne tematy poruszane, ale mój mąż nie będzie miał czasu, żeby ze mną jeździć, a samej nie będzie mi się chciało...

Ja się właśnie waham z farbowaniem włosów, ponieważ skóra zrobiła mi się tak wrażliwa, że czym bym się nie umyła czy nasmarowała, to swędzi.. Zastanawiam się czy nie zakupić płynu do kąpieli z emolienami.. I dlatego się obawiam, że jak położę farbę, to będzie taj kooorewsko swedzialo, że nie strzymam. A do tego włosy mi wypadają jakoś bardziej i trochę się obawiam ich tak męczyć, ale może pod kobiec lata coś z nimi zrobię... Zobaczymy..
A co do szkoły rodzenia to nie wiem czy dla mnie będzie tam coś czego nie wiem.. W sumie na nfz mam do wyboru do koloru ale czy w taką piękna pogodę będzie mi się chciało siedzieć gdzieś ns zajęciach..
Nawet jogę po mału odpuszczam bo wolę korzystać z pogody... Ale finalnie jeszcze nie mówię nie.
:cool2::wink:;)

reklama
Ja chyba nie idę do tej szkoły rodzenia... I tak przecież będą mi mówić co mam robić przy porodzie. Wiem, ze tam są też inne fajne tematy poruszane, ale mój mąż nie będzie miał czasu, żeby ze mną jeździć, a samej nie będzie mi się chciało...

Mam podobnie... Sama nie chcę jeździć... tym bardziej, że ciągle źle się czuję i boję się jeździć gdzieś dalej autem... Mój mąż stwierdził, że on będzie miał czas dopiero jak skończy remont... czyli może w sierpniu. o_O

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry