reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
"Powiem " Wam że ja się zastanawiałam nad używanym wózkiem bo to jednak o wiele tańsza sprawa. Ale mój mi powiedział ze w sumie to nasze pierwsze dziecko i żebyśmy kupili w miarę wszystko nowe i nie bd tego sprzedawać tylko zostawimy dla następnego. Bo nie planujemy dużej różnicy między dziećmi. A mnie jak najbardziej w to graj [emoji23]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc Wszystkim[emoji4] ja też już od 6.30 nie śpię bo mój do pracy wychodzi na 7. Więc zrobił mi herbatkę i tak sobie siedzę i czytam na necie glupotki. W zasadzie to od początku ciąży mam taki rytuał ze jak zaczynam kolejny tydzień ciazy to czytam co wtedy się zmienia u mnie i u Maluszka[emoji5]
U mnie dziś pogoda deszczowa więc będę na pewno prasowac [emoji5]

Gratuluję wszystkich wczorajszych udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne dobre wiadomości [emoji110]

Mój wczoraj zrezygnował z tej swojej super oferty pracy. Ufff

Tak sobie wczoraj uświadomiłam ze został mi nieco ponad miesiąc życia we Francji... troszkę mi szkoda to wszystko tu zostawiać. Bo w sumie ostatnie trzy lata tu spędziłam. Ale co nas nie zabije to nas wzmocni.[emoji5]

Miłego dnia Wszystkim

Ps. Mnie tak ciagnie do piwa z sokiem ale mocno się trzymam ze nie wolno [emoji23]

Ja tez tak mam, że czytam o maluszku jak zaczyna mi się nowy tydzień :)

Hej dziewczyny, dochodzę do wniosku że zaczyna mi odwalać.. od początku ciąży miałam więcej śluzu szyjkowego takiego wodnistego bezbarwnego i bezwonnego, wczoraj wieczorem przekrecalam się na łóżku i poczułam ból w podbrzuszu który zniknął tak szybko jak się pojawił. Jak poszłam do łazienki to miałam więcej śluzu na wkładce i od razu wpadło mi do głowy że to może wody mi się sączą, teraz nie mogę wyrzucić tej myśli z głowy...
Teraz jest już ok ale zastanawiam się czy nie iść na ip, tylko mnie wyśmieją skoro nie była to jakaś ogromna ilość a teraz jest w porządku, tak jak czytałam to raczej przemoczyło by mi na bank wkładkę i bieliznę jeżeli byłyby to wody

A jeszcze mam takie pytanie. Jak idziecie na słońce to jakich kremów przeciwsłonecznych używacie ?

Ja dopiero planuje kupić coś w miarę dobrego w niedzielę ;-)

aha... Czy Wam też pojawiła się już ciemna kreseczka na brzuchu? Ja mam i to dość wyraźną od dwóch tygodni.

Ja już ja mam :-) i ciemne włoski na niej, które ja podkreślają ;-)

Ja tez tak mam, że czytam o maluszku jak zaczyna mi się nowy tydzień :)

Haha :-) mam to samo ;-)

Hej dziewczyny, dochodzę do wniosku że zaczyna mi odwalać.. od początku ciąży miałam więcej śluzu szyjkowego takiego wodnistego bezbarwnego i bezwonnego, wczoraj wieczorem przekrecalam się na łóżku i poczułam ból w podbrzuszu który zniknął tak szybko jak się pojawił. Jak poszłam do łazienki to miałam więcej śluzu na wkładce i od razu wpadło mi do głowy że to może wody mi się sączą, teraz nie mogę wyrzucić tej myśli z głowy...
Teraz jest już ok ale zastanawiam się czy nie iść na ip, tylko mnie wyśmieją skoro nie była to jakaś ogromna ilość a teraz jest w porządku, tak jak czytałam to raczej przemoczyło by mi na bank wkładkę i bieliznę jeżeli byłyby to wody

Ja też tak myślałam, ze sącza mi się czasem wody, ale niestety doszłam do wniosku, że to chyba mocz... :-(
Zauważyłam, ze mam tak jak zachce mi się siusiu i wstrzymuje, bo np wieczorem zanim usnę to latam dosłownie co 15 minut i islam po troszku. Jak chciałam trochę przetrzymać, to miałam wilgotna wkładkę. Przykre, ale już biegam do łazienki bardzo często, nawet jak nie czuje takiej potrzeby i problemy ustały. A co do wydzieliny to też mam zwiększoną ilość. Idealnie do bzykania, a tu posucha, bo cały czas się boję, a mąż nie zachęca. Chyba też ma jakaś blokadę ;-)

Ja raz miałam mega ochotę i wypilam te na B o którym ktoś ostatnio pisał, zero procent a smakuje jak piwo, pychaa! :) miałam wtedy naprawdę paarcie na piwko, chyba dlatego, że nie mogę [emoji14]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Bawaria 0% potwierdzam, pycha

Ewii sa są w Internecie testy na obecność wód płodowych. Takie a'la podpaski. Chyba opakowanie 50 zł kosztuje. Myslalam nad kupnem, ale zrezygnowałam. Jak chcesz sie uspokoić to zamów i sprawdź ;-)

Ewii sa są w Internecie testy na obecność wód płodowych. Takie a'la podpaski. Chyba opakowanie 50 zł kosztuje. Myslalam nad kupnem, ale zrezygnowałam. Jak chcesz sie uspokoić to zamów i sprawdź ;-)

Słyszałam też że w aptece są paseczki do sprawdzania ph i niby też mają wykryć wody, chyba dla spokoju po pracy zajdę do apteki i się podpytam, jak będą to kupię przynajmniej się uspokoję

Hejka [emoji4]

U mnie tak gorąco, ze sie juz rozstapiam !
Ale dziś z młoda wybywam na ogrodek do mojej mamy [emoji5]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 20t3d [emoji272]

reklama
To ciśnienie faktycznie niskie, takiego to nigdy nie miałam. Teraz w ciąży to tam około 130, a u lekarza to i dużo więcej.

[emoji177] Maja - 05.04.2006r.

[emoji177] czekamy na drugą córeczkę, termin na 05.10.2017r.
Ja najniższe miałam 105/60 i wtedy pamiętam że słabo się czułam a tak normalnie to mam 120 130 więc to chyba w normie nie?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry