reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
"Powiem " Wam że ja się zastanawiałam nad używanym wózkiem bo to jednak o wiele tańsza sprawa. Ale mój mi powiedział ze w sumie to nasze pierwsze dziecko i żebyśmy kupili w miarę wszystko nowe i nie bd tego sprzedawać tylko zostawimy dla następnego. Bo nie planujemy dużej różnicy między dziećmi. A mnie jak najbardziej w to graj [emoji23]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc Wszystkim[emoji4] ja też już od 6.30 nie śpię bo mój do pracy wychodzi na 7. Więc zrobił mi herbatkę i tak sobie siedzę i czytam na necie glupotki. W zasadzie to od początku ciąży mam taki rytuał ze jak zaczynam kolejny tydzień ciazy to czytam co wtedy się zmienia u mnie i u Maluszka[emoji5]
U mnie dziś pogoda deszczowa więc będę na pewno prasowac [emoji5]

Gratuluję wszystkich wczorajszych udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne dobre wiadomości [emoji110]

Mój wczoraj zrezygnował z tej swojej super oferty pracy. Ufff

Tak sobie wczoraj uświadomiłam ze został mi nieco ponad miesiąc życia we Francji... troszkę mi szkoda to wszystko tu zostawiać. Bo w sumie ostatnie trzy lata tu spędziłam. Ale co nas nie zabije to nas wzmocni.[emoji5]

Miłego dnia Wszystkim

Ps. Mnie tak ciagnie do piwa z sokiem ale mocno się trzymam ze nie wolno [emoji23]

Ja tez tak mam, że czytam o maluszku jak zaczyna mi się nowy tydzień :)

Hej dziewczyny, dochodzę do wniosku że zaczyna mi odwalać.. od początku ciąży miałam więcej śluzu szyjkowego takiego wodnistego bezbarwnego i bezwonnego, wczoraj wieczorem przekrecalam się na łóżku i poczułam ból w podbrzuszu który zniknął tak szybko jak się pojawił. Jak poszłam do łazienki to miałam więcej śluzu na wkładce i od razu wpadło mi do głowy że to może wody mi się sączą, teraz nie mogę wyrzucić tej myśli z głowy...
Teraz jest już ok ale zastanawiam się czy nie iść na ip, tylko mnie wyśmieją skoro nie była to jakaś ogromna ilość a teraz jest w porządku, tak jak czytałam to raczej przemoczyło by mi na bank wkładkę i bieliznę jeżeli byłyby to wody

A jeszcze mam takie pytanie. Jak idziecie na słońce to jakich kremów przeciwsłonecznych używacie ?

Ja dopiero planuje kupić coś w miarę dobrego w niedzielę ;-)

aha... Czy Wam też pojawiła się już ciemna kreseczka na brzuchu? Ja mam i to dość wyraźną od dwóch tygodni.

Ja już ja mam :-) i ciemne włoski na niej, które ja podkreślają ;-)

Ja tez tak mam, że czytam o maluszku jak zaczyna mi się nowy tydzień :)

Haha :-) mam to samo ;-)

Hej dziewczyny, dochodzę do wniosku że zaczyna mi odwalać.. od początku ciąży miałam więcej śluzu szyjkowego takiego wodnistego bezbarwnego i bezwonnego, wczoraj wieczorem przekrecalam się na łóżku i poczułam ból w podbrzuszu który zniknął tak szybko jak się pojawił. Jak poszłam do łazienki to miałam więcej śluzu na wkładce i od razu wpadło mi do głowy że to może wody mi się sączą, teraz nie mogę wyrzucić tej myśli z głowy...
Teraz jest już ok ale zastanawiam się czy nie iść na ip, tylko mnie wyśmieją skoro nie była to jakaś ogromna ilość a teraz jest w porządku, tak jak czytałam to raczej przemoczyło by mi na bank wkładkę i bieliznę jeżeli byłyby to wody

Ja też tak myślałam, ze sącza mi się czasem wody, ale niestety doszłam do wniosku, że to chyba mocz... :-(
Zauważyłam, ze mam tak jak zachce mi się siusiu i wstrzymuje, bo np wieczorem zanim usnę to latam dosłownie co 15 minut i islam po troszku. Jak chciałam trochę przetrzymać, to miałam wilgotna wkładkę. Przykre, ale już biegam do łazienki bardzo często, nawet jak nie czuje takiej potrzeby i problemy ustały. A co do wydzieliny to też mam zwiększoną ilość. Idealnie do bzykania, a tu posucha, bo cały czas się boję, a mąż nie zachęca. Chyba też ma jakaś blokadę ;-)

Ja raz miałam mega ochotę i wypilam te na B o którym ktoś ostatnio pisał, zero procent a smakuje jak piwo, pychaa! :) miałam wtedy naprawdę paarcie na piwko, chyba dlatego, że nie mogę [emoji14]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Bawaria 0% potwierdzam, pycha

Ewii sa są w Internecie testy na obecność wód płodowych. Takie a'la podpaski. Chyba opakowanie 50 zł kosztuje. Myslalam nad kupnem, ale zrezygnowałam. Jak chcesz sie uspokoić to zamów i sprawdź ;-)

Ewii sa są w Internecie testy na obecność wód płodowych. Takie a'la podpaski. Chyba opakowanie 50 zł kosztuje. Myslalam nad kupnem, ale zrezygnowałam. Jak chcesz sie uspokoić to zamów i sprawdź ;-)

Słyszałam też że w aptece są paseczki do sprawdzania ph i niby też mają wykryć wody, chyba dla spokoju po pracy zajdę do apteki i się podpytam, jak będą to kupię przynajmniej się uspokoję

Hejka [emoji4]

U mnie tak gorąco, ze sie juz rozstapiam !
Ale dziś z młoda wybywam na ogrodek do mojej mamy [emoji5]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 20t3d [emoji272]

reklama
To ciśnienie faktycznie niskie, takiego to nigdy nie miałam. Teraz w ciąży to tam około 130, a u lekarza to i dużo więcej.

[emoji177] Maja - 05.04.2006r.

[emoji177] czekamy na drugą córeczkę, termin na 05.10.2017r.
Ja najniższe miałam 105/60 i wtedy pamiętam że słabo się czułam a tak normalnie to mam 120 130 więc to chyba w normie nie?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry