reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hajmal świetne wieści ;-)

An ja też dziś nie poznałam płci ;-) haha ;-) chyba obie najpóźniej się dowiemy ;-)

My wracamy z Wawy. Mam cukrzycę ciazowa i juz mogę pomarzyć o pysznych obiadkach pełnych kalorii, okienek też już nie zjem a już kupiłam... masakra. Jedziemy do apteki po glukometr, mam mierzyć cukier na czczo i przed i po każdym posiłku...

A z dobrych wiadomości, to powiem Wam ze z dzieckiem wszystko w porządku ;-) na polowkowe zapisał mnie na 25 maja. Może wreszcie Maleństwo się pokaże, buntownik od małego ;-)

Czy któraś z Was ma jeszcze cukrzycę ciążowa?
Ojoj, przykro mi z tym jedzeniem :(
Mnie ta tarczyca też zmartwiła.
Ja tam wyczuwam syna i 3 razy mi się śnił syn, zobaczę czy się potwierdzi :)

reklama
Chłopak potwierdzony!
Obecnie 17 tydz...ok 15 cm waga 140-150.
Oliwierek ruszał się jak szalony, ja w dalszym ciągu nic nie czuje.
Następne będzie połówkowe 13.06 i wtedy dostane zlecenie na cukier do picia powiedziała że między 24-28 tyg musze zrobić
I czuje niedosyt bo choć usg robi fajnie, wszystko dokładnie opowiada tu żołądek, tu nosek, oczka itd wszystko nazywa. (Przy Lence miałam z grubsza tylko główka serce ręka noga). Ale powiedziała że robi 3 usg a za reszte jak sie chce to może zrobić ale odpłatnie i wyszło na to że niby połówkowe to ostatnie badanie isg jakie bede miała przed porodem. A co z tym badaniem w 3 trymestrze koło 30 tyv co robią :eek:. Normalnie zawiedziona jestem. 4 tyg to było dla mnie dużo a 4 miesiące?!?!

Witajcie ! :) Gratulacje udanych wizyt i kciuki za te które przed Wami ;) dawno nie zaglądałam na wątek brzuszków...szok jakie macie już piękne ! U Nas dziś wchodzimy w 19 tydz i szału nie robi, później wrzucę :p dziś idziemy z Mężem na te warsztaty Mamo, to ja :) mam nadzieję że coś ciekawego się dowiemy i ciągle czekamy na pon żeby zobaczyć Malucha :D
Miłego dnia :-)

A powiedzcie mi moze to glupie pytanie ale chcialam was zapytac czy jak kupujecie ubranka z second handu to pierzecie je po zakupie czy i porem zaraz na koniec czy tylko przed porodem?

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom
Moja teściowa kupiła mi kilkaa, pierze je teraz, a ja przed porodem popiore sobie w proszku dla dzieci :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Chłopak potwierdzony!
Obecnie 17 tydz...ok 15 cm waga 140-150.
Oliwierek ruszał się jak szalony, ja w dalszym ciągu nic nie czuje.
Następne będzie połówkowe 13.06 i wtedy dostane zlecenie na cukier do picia powiedziała że między 24-28 tyg musze zrobić
I czuje niedosyt bo choć usg robi fajnie, wszystko dokładnie opowiada tu żołądek, tu nosek, oczka itd wszystko nazywa. (Przy Lence miałam z grubsza tylko główka serce ręka noga). Ale powiedziała że robi 3 usg a za reszte jak sie chce to może zrobić ale odpłatnie i wyszło na to że niby połówkowe to ostatnie badanie isg jakie bede miała przed porodem. A co z tym badaniem w 3 trymestrze koło 30 tyv co robią :eek:. Normalnie zawiedziona jestem. 4 tyg to było dla mnie dużo a 4 miesiące?!?!
U nas zwykle już polowkowe, pierwsze prenatalne i ostatnie płatne... tylko zwykle usg pomiędzy na nfz za darmo... czasemm tylko prenatalne darmowe jak się wskazania ma

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Malinowa no extra [emoji4]

Ja zapewne jeszcze prywatnie pojade miedzy prenatalnymi poogladac dzidziola [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 19t6d [emoji272]

Ojoj, przykro mi z tym jedzeniem :(
Mnie ta tarczyca też zmartwiła.
Ja tam wyczuwam syna i 3 razy mi się śnił syn, zobaczę czy się potwierdzi :)

Ja też miałam przeczucia na chłopaka, ale już sama nie wiem ;-) Jak z mężem rozmawiam, to mówię, np ze dziś mały szalał itp. Jeszcze może sie okazać, że to dziewczynka ;-)

Mi wczoraj endokrynolog powiedział, że norma polska i europejska dla kobiet w ciązy jest do 2,5. I tego sie trzymam :) ja mam 1.6 obecnie i biore Eutyrox 125.
Niby europejskie ale Holandia ma swoje :-) bo jak miałam 2.8 to to było w normie. Tak samo syn ma 6.3 i to też jest w normie i można odstawić leki

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

No wlasnie mi polozna kazala jeszcze zrobic badanie na Fcos i z tym mam isc do endokrynologa. Trochę się zmartwiłam tym. Kochana, a przytyłaś w ciąży? Bo ja długo nic, nic i nagle po 2,5kg z wizyty na wizytę. Czytałam, że tarczyca nieleczona właśnie na to wpływa.
Zapewne chodzi o badanie poziomu Ft4 [emoji6]

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry