reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
U nas jest to samo z młodą, są dni , ze ładnie przespi noc , ale prawie dzień w dzień o 3/4/5 przychodzi do nas wdo wyrka a mnie potem wszystko boli [emoji19]
Dziś nie chce jej położyć spać po południu i obejrze co i jak bedzie a na noc jakies cieple kakao jej zrobie [emoji5]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 19t6d [emoji272]

U mnie jest taki problem, że jak jestem w pracy to synkiem zajmuje się teściowa i uparte babsko nie chce nawet słyszeć, żeby mały już nie spał w dzień a u nas to naprawdę działa. W niedzielę byliśmy na komuni i nie spał w dzień i noc była lepsza przyszedł do nas dopiero o 6 więc noc była przespana ale z babcią nie wygram a na razie chcę jeszcze pracować

An a jak Was opieprzy ze ja oklamaliscie? MoŻe pogadaj z nią, jak okaże się spoko, to może powiedz? Żeby się nie okazało, że jak już ciąż a będzie dobrze widoczna, to zostaniecie bez dachu nad głową. Ja już mam 5.5-6 kg do przodu i lekarz nie powiedział nic na ten temat. Kazał jeść jak będę głodna i nie ograniczać się do 5 posiłków. I z racji na cukrzycę mam jeść 2 kolację. Ta druga koło 23.

Chłopak potwierdzony!
Obecnie 17 tydz...ok 15 cm waga 140-150.
Oliwierek ruszał się jak szalony, ja w dalszym ciągu nic nie czuje.
Następne będzie połówkowe 13.06 i wtedy dostane zlecenie na cukier do picia powiedziała że między 24-28 tyg musze zrobić
I czuje niedosyt bo choć usg robi fajnie, wszystko dokładnie opowiada tu żołądek, tu nosek, oczka itd wszystko nazywa. (Przy Lence miałam z grubsza tylko główka serce ręka noga). Ale powiedziała że robi 3 usg a za reszte jak sie chce to może zrobić ale odpłatnie i wyszło na to że niby połówkowe to ostatnie badanie isg jakie bede miała przed porodem. A co z tym badaniem w 3 trymestrze koło 30 tyv co robią :eek:. Normalnie zawiedziona jestem. 4 tyg to było dla mnie dużo a 4 miesiące?!?!

Gratuluję chłopaka! :) Tak Wam zazdroszczę, że już pomału się dowiadujecie, kogo tam w brzuszkach nosicie ;)
Co do badania, to przecież powinnaś mieć jeszcze jedno takie ważne usg właśnie w 3 trymestrze. I jak to, tyle czasu bez zaglądania do maluszka? Może coś się lekarce pomyliło?

AnScarlett to Ty będziesz nocki robić? Masakra:(Anja moim zdaniem czepianie sie o 5kg to przesada, wydaje mi sie ze to nie jest jakos mega dużo. U mnie maluch dzisiaj rano dał popis i czułam serie ruchów[emoji173]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też miałam przeczucia na chłopaka, ale już sama nie wiem ;-) Jak z mężem rozmawiam, to mówię, np ze dziś mały szalał itp. Jeszcze może sie okazać, że to dziewczynka ;-)

Mam tak samo, jak myślę, albo mówię o dziecku. Już że mały, że on, jemu itp. Imię męskie wybieram, a jeszcze 100% pewności nie mam. Będzie śmiech, jak się okaże, że to jednak córcia :D

U mnie jest taki problem, że jak jestem w pracy to synkiem zajmuje się teściowa i uparte babsko nie chce nawet słyszeć, żeby mały już nie spał w dzień a u nas to naprawdę działa. W niedzielę byliśmy na komuni i nie spał w dzień i noc była lepsza przyszedł do nas dopiero o 6 więc noc była przespana ale z babcią nie wygram a na razie chcę jeszcze pracować
Może teściowej ciężko tak cały czas przy dziecku i dlatego je kładzie żeby chwilę odpocząć? To mimo wszystko nie jest łatwa "praca"'... ;)
An a jak Was opieprzy ze ja oklamaliscie? MoŻe pogadaj z nią, jak okaże się spoko, to może powiedz? Żeby się nie okazało, że jak już ciąż a będzie dobrze widoczna, to zostaniecie bez dachu nad głową. Ja już mam 5.5-6 kg do przodu i lekarz nie powiedział nic na ten temat. Kazał jeść jak będę głodna i nie ograniczać się do 5 posiłków. I z racji na cukrzycę mam jeść 2 kolację. Ta druga koło 23.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A co zrobicie kiedy wlascielka mieszkania się zorientuje ze jesteś w ciazy ? Nie będziecie mieć z tego tytułu jakiś nieprzyjemności ? Chyba ze planujecie zmienić mieszkanie przed narodzinami ? A będziesz w stanie ukryć przed tymi dziewczynami brzuszek ? Dla mnie 3-4 godz stanie to jest dużo. Ale to pewnie przez to ze mi coś uciska kręgosłup

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, szukamy mieszkania, ale chcemy mieć jeszcze z 2 miesiące na znalezienie, bo tu nie jest prosto o mieszkanie.
Ja właśnie nie mam pojęcia jak z tym brzuchem, bo przecież jeszcze teraz mogę ubrać coś luźnego, ale potem...Mi też ciężko powiedzieć, bo jestem od 8-9 tygodnia na zwolnieniu i nawet mi się nie zdarza w domu tyle stać, bo po co.

Dziewczyny nie wiem jak Wy ale mnie to tak ciagnie na takie nie zdrowe jedzenie ze szok. Teraz kupiłam sobie chipsy i jadłam na przemian z czereśniami [emoji23] i często mnie ciągnie właśnie na chipsy colę frytki... [emoji46][emoji46]

reklama
Dziewczyny nie wiem jak Wy ale mnie to tak ciagnie na takie nie zdrowe jedzenie ze szok. Teraz kupiłam sobie chipsy i jadłam na przemian z czereśniami [emoji23] i często mnie ciągnie właśnie na chipsy colę frytki... [emoji46][emoji46]

Ja tak miałam z małą cola musiała byc puszka dziennie [emoji38]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 19t6d [emoji272]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry