reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć Kobitki :) leje u mnie na maxa i w dodatku zimno :( byłam dziś na badaniach, miałam zleconą morfologię, mocz, różyczkę i odczyn Coombsa. Mam nadzieję, że wynik odczynu będzie ok, że nie wytwarzam przeciwciał, bo mam grupę krwi B RhD minus, a mąż ma B Rh plus. Miała któraś z Was konflikt serologiczny w ciąży?
Ja też mogę mieć , bo mam AB rh ujemny a mąż ta sama grupa dodatnio

Napisane na HTC Desire 610 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak juz po lekarzu, miało być szubkie usg, a robiła 30 min :) wszystko dobrze. Dzidzia sie kręciła, piła wodę, pakowała rękę do buzi i w ogóle. Moja doktorka ma super usg- w którymś momencie było widać rękę i wszystkie pięć palców :) bardzo jestem zadowolona.
I okazało sie, ze 3D tez ma - włączyła nagle na chwile, wiec buzie też było widać, chociaż trochę zasłoniete pępowina.
Dzidziuś ma 20cm z nogami juz i 200g. Płeć powiedziałam, ze nie chce wiedzieć, ale patrzyła tez między nogami i moim zdaniem będzie druga dziewczynka. ;) ale nie wiem. Powiedziałam jej, ze jak przemyśle to zapytam następnym razem.

Tylko kurczę żadnego zdjęcia nie mam, bo sie drukarka zepsuła [emoji35]
Doktorka powiedziała, że wyślę mailem, ale chyba dopiero w przyszłym tygodniu. Mam nadzieje, że bedzie pamiętać, bo naprawdę super foty.

Ach, i łożysko sie z przedniej ściany przesunęło na tył. Podobno możliwe, bo sie macica rozciąga i zależy jak sie rozciaga.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Jak juz po lekarzu, miało być szubkie usg, a robiła 30 min :) wszystko dobrze. Dzidzia sie kręciła, piła wodę, pakowała rękę do buzi i w ogóle. Moja doktorka ma super usg- w którymś momencie było widać rękę i wszystkie pięć palców :) bardzo jestem zadowolona.
I okazało sie, ze 3D tez ma - włączyła nagle na chwile, wiec buzie też było widać, chociaż trochę zasłoniete pępowina.
Dzidziuś ma 20cm z nogami juz i 200g. Płeć powiedziałam, ze nie chce wiedzieć, ale patrzyła tez między nogami i moim zdaniem będzie druga dziewczynka. ;) ale nie wiem. Powiedziałam jej, ze jak przemyśle to zapytam następnym razem.

Tylko kurczę żadnego zdjęcia nie mam, bo sie drukarka zepsuła [emoji35]
Doktorka powiedziała, że wyślę mailem, ale chyba dopiero w przyszłym tygodniu. Mam nadzieje, że bedzie pamiętać, bo naprawdę super foty.

Ach, i łożysko sie z przedniej ściany przesunęło na tył. Podobno możliwe, bo sie macica rozciąga i zależy jak sie rozciaga.
To dużo dobrych wieści, super :)

To moja pierwsza ciąża i lekarz mówił, ze w pierwszej to nie problem. Muszę mieć podaną immunoglobulinę, żeby w następnych ciążach nie było z tym problemu. No ale i tak się trochę martwię...

ewkap666 ja chyba mam mieć podaną zaraz przed porodem, no i mam zalecone żeby to badanie zrobić jeszcze raz pod koniec ciąży, tak dla pewności.

W ogóle się Mesmerise nie zamartwiaj na zapas ;) Moja gin. powiedziała, że w dzisiejszych czasach konflikt, to nie problem. Wiem, że jeśli grupa krwi u Twojego dziecka wyjdzie dodatnia, to w przeciągu 78h musisz mieć podaną immunoglobulinę, żeby zabezpieczyć ewentualne kolejne ciąże. Myślę, że w dzisiejszych czasach to jest tak często spotykany przypadek, że już każdy dobrze wie, co robić w takiej sytuacji :) Ja o tym w ogóle nie myślę i się nie martwię, może też dlatego, że chcemy mieć tylko jedno dziecko, ale nawet gdybyśmy zmienili zdanie, to myślę, że w szpitalu już się mną odpowiednio zajmą :)

Jak myślicie czy częste korzystanie z telefonu zwłaszcza z Internetu w tel nie ma wpływu na dzidze w brzuszku?

Dziewczyny a czy któraś z Was po macierzyńskim planuje oddać dziecko do żłobka i wrócić do pracy ? Bądź podjąć pracę ?

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ! Jeden dzień a czytania że hoho :p nawet już nie pamiętam co miałam pisać :D co do rożka : też zainwestuje w dwa :) wózek hmmm oglądany póki co w necie ...camarelo, adamex, graco... Narazie czytamy :p ale chcemy 2w1 i osobno fotelik porządny ;) co do seksu u Nas jest ok, tzn nie tak często jak przed ciążą ale oboje czerpiemy z tego ile się da choć Mąż ma coraz większą blokadę z uwagi na rosnący brzuszek :p
Aaaa i mowiłyście o Tesco ... No tak, byliśmy i oto jakie zakupy poczyniliśmy, wszystko 50%taniej i lepiej żeby się Chłopak potwierdził bo będzie wesoło hehe

Załączniki

• received_1266090220126038.jpeg
    received_1266090220126038.jpeg
    176,4 KB · Wyświetleń: 95
reklama
Dziewczyny a czy któraś z Was po macierzyńskim planuje oddać dziecko do żłobka i wrócić do pracy ? Bądź podjąć pracę ?

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Do żłobka napewno nie...pracowalam kiedyś w żłobku... Moj teść siedzi w domu i tesciowa narazie też, ale chyba od września musi isc do pracy bo jej się zasiłek konczy[emoji17]zwolnili ja 3 lata przed emeryturą i musi się gdzieś przetrzymac. Moze po roku pojdzie na zasiłek i akurat mi skonczy się macierzyński to zostawie z nią i tesciem. Bo tesc sam to tak z dwulatkiem by już został...
Narazie o tym nie myślę, mój mąż to wogole nie chce zebym pracowała wiec jeśli posiedze dłużej to nic sie nie stanie. Mi macierzynski skonczy sie ok pazdziernika plus 2-3mies za niewykorzystany urlop. Czyli do konca 2018 siedze w domu[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry