reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć Kobitki :) leje u mnie na maxa i w dodatku zimno :( byłam dziś na badaniach, miałam zleconą morfologię, mocz, różyczkę i odczyn Coombsa. Mam nadzieję, że wynik odczynu będzie ok, że nie wytwarzam przeciwciał, bo mam grupę krwi B RhD minus, a mąż ma B Rh plus. Miała któraś z Was konflikt serologiczny w ciąży?
Ja też mogę mieć , bo mam AB rh ujemny a mąż ta sama grupa dodatnio

Napisane na HTC Desire 610 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak juz po lekarzu, miało być szubkie usg, a robiła 30 min :) wszystko dobrze. Dzidzia sie kręciła, piła wodę, pakowała rękę do buzi i w ogóle. Moja doktorka ma super usg- w którymś momencie było widać rękę i wszystkie pięć palców :) bardzo jestem zadowolona.
I okazało sie, ze 3D tez ma - włączyła nagle na chwile, wiec buzie też było widać, chociaż trochę zasłoniete pępowina.
Dzidziuś ma 20cm z nogami juz i 200g. Płeć powiedziałam, ze nie chce wiedzieć, ale patrzyła tez między nogami i moim zdaniem będzie druga dziewczynka. ;) ale nie wiem. Powiedziałam jej, ze jak przemyśle to zapytam następnym razem.

Tylko kurczę żadnego zdjęcia nie mam, bo sie drukarka zepsuła [emoji35]
Doktorka powiedziała, że wyślę mailem, ale chyba dopiero w przyszłym tygodniu. Mam nadzieje, że bedzie pamiętać, bo naprawdę super foty.

Ach, i łożysko sie z przedniej ściany przesunęło na tył. Podobno możliwe, bo sie macica rozciąga i zależy jak sie rozciaga.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Jak juz po lekarzu, miało być szubkie usg, a robiła 30 min :) wszystko dobrze. Dzidzia sie kręciła, piła wodę, pakowała rękę do buzi i w ogóle. Moja doktorka ma super usg- w którymś momencie było widać rękę i wszystkie pięć palców :) bardzo jestem zadowolona.
I okazało sie, ze 3D tez ma - włączyła nagle na chwile, wiec buzie też było widać, chociaż trochę zasłoniete pępowina.
Dzidziuś ma 20cm z nogami juz i 200g. Płeć powiedziałam, ze nie chce wiedzieć, ale patrzyła tez między nogami i moim zdaniem będzie druga dziewczynka. ;) ale nie wiem. Powiedziałam jej, ze jak przemyśle to zapytam następnym razem.

Tylko kurczę żadnego zdjęcia nie mam, bo sie drukarka zepsuła [emoji35]
Doktorka powiedziała, że wyślę mailem, ale chyba dopiero w przyszłym tygodniu. Mam nadzieje, że bedzie pamiętać, bo naprawdę super foty.

Ach, i łożysko sie z przedniej ściany przesunęło na tył. Podobno możliwe, bo sie macica rozciąga i zależy jak sie rozciaga.
To dużo dobrych wieści, super :)

To moja pierwsza ciąża i lekarz mówił, ze w pierwszej to nie problem. Muszę mieć podaną immunoglobulinę, żeby w następnych ciążach nie było z tym problemu. No ale i tak się trochę martwię...

ewkap666 ja chyba mam mieć podaną zaraz przed porodem, no i mam zalecone żeby to badanie zrobić jeszcze raz pod koniec ciąży, tak dla pewności.

W ogóle się Mesmerise nie zamartwiaj na zapas ;) Moja gin. powiedziała, że w dzisiejszych czasach konflikt, to nie problem. Wiem, że jeśli grupa krwi u Twojego dziecka wyjdzie dodatnia, to w przeciągu 78h musisz mieć podaną immunoglobulinę, żeby zabezpieczyć ewentualne kolejne ciąże. Myślę, że w dzisiejszych czasach to jest tak często spotykany przypadek, że już każdy dobrze wie, co robić w takiej sytuacji :) Ja o tym w ogóle nie myślę i się nie martwię, może też dlatego, że chcemy mieć tylko jedno dziecko, ale nawet gdybyśmy zmienili zdanie, to myślę, że w szpitalu już się mną odpowiednio zajmą :)

Jak myślicie czy częste korzystanie z telefonu zwłaszcza z Internetu w tel nie ma wpływu na dzidze w brzuszku?

Dziewczyny a czy któraś z Was po macierzyńskim planuje oddać dziecko do żłobka i wrócić do pracy ? Bądź podjąć pracę ?

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ! Jeden dzień a czytania że hoho :p nawet już nie pamiętam co miałam pisać :D co do rożka : też zainwestuje w dwa :) wózek hmmm oglądany póki co w necie ...camarelo, adamex, graco... Narazie czytamy :p ale chcemy 2w1 i osobno fotelik porządny ;) co do seksu u Nas jest ok, tzn nie tak często jak przed ciążą ale oboje czerpiemy z tego ile się da choć Mąż ma coraz większą blokadę z uwagi na rosnący brzuszek :p
Aaaa i mowiłyście o Tesco ... No tak, byliśmy i oto jakie zakupy poczyniliśmy, wszystko 50%taniej i lepiej żeby się Chłopak potwierdził bo będzie wesoło hehe

Załączniki

• received_1266090220126038.jpeg
    received_1266090220126038.jpeg
    176,4 KB · Wyświetleń: 92
reklama
Dziewczyny a czy któraś z Was po macierzyńskim planuje oddać dziecko do żłobka i wrócić do pracy ? Bądź podjąć pracę ?

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Do żłobka napewno nie...pracowalam kiedyś w żłobku... Moj teść siedzi w domu i tesciowa narazie też, ale chyba od września musi isc do pracy bo jej się zasiłek konczy[emoji17]zwolnili ja 3 lata przed emeryturą i musi się gdzieś przetrzymac. Moze po roku pojdzie na zasiłek i akurat mi skonczy się macierzyński to zostawie z nią i tesciem. Bo tesc sam to tak z dwulatkiem by już został...
Narazie o tym nie myślę, mój mąż to wogole nie chce zebym pracowała wiec jeśli posiedze dłużej to nic sie nie stanie. Mi macierzynski skonczy sie ok pazdziernika plus 2-3mies za niewykorzystany urlop. Czyli do konca 2018 siedze w domu[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry