reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Arch letniej kolekcji jeszcze nie wyprzedają.
To chyba zimowa, bo z takiego grubszego materiału; -)

Mesmerise ja bardzo się tego obawiam. My też mamy różne odczynniki, ja jestem -, mąż +, w dodatku po poronienie nie dostałam tej immunoglobuliny ż przeciwcialami i mamy duże ryzyko wystąpienia konfliktu. Jestem przerażona. Podobno w 28 tygodniu mam mieć podane przeciwciala...

reklama
Arch letniej kolekcji jeszcze nie wyprzedają.
To chyba zimowa, bo z takiego grubszego materiału; -)

Mesmerise ja bardzo się tego obawiam. My też mamy różne odczynniki, ja jestem -, mąż +, w dodatku po poronienie nie dostałam tej immunoglobuliny ż przeciwcialami i mamy duże ryzyko wystąpienia konfliktu. Jestem przerażona. Podobno w 28 tygodniu mam mieć podane przeciwciala...

Czemu nie podali Ci immunoglobuliny?

Witajcie dziewczyny!

U nas w końcu słońce świeci... Szok. Ale i tak jest zimno. Wieje niemiłosiernie. Już mam dość siedzenia w domu. Wyszłabym posiedzieć na ławce, ale jak mam iść ubrana w milion ciuchów, by nie zmarznąć to wolę posiedzieć w domu. Może jutro będzie lepiej. Na spacery wychodzę tylko na 15 minut z psem, bo dłużej nie wytrzymuje przez bóle brzucha. Niech już będzie ten październik... :D

Dziś jadę na wizytę... Już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moją małą :) Ten widok rekompensuje mi wszystkie dolegliwości :)

Cześć Kobitki :) leje u mnie na maxa i w dodatku zimno :( byłam dziś na badaniach, miałam zleconą morfologię, mocz, różyczkę i odczyn Coombsa. Mam nadzieję, że wynik odczynu będzie ok, że nie wytwarzam przeciwciał, bo mam grupę krwi B RhD minus, a mąż ma B Rh plus. Miała któraś z Was konflikt serologiczny w ciąży?

Ja mam konflikt. Ale to moja pierwsza ciąża, więc przeciwciał nie produkuje. A u Ciebie to już kolejna ciąża? Bo jeśli pierwsza, to pewnie nie będziesz miała problemu z przeciwciałami ;)

Super ciuszki, gdzie kupilas? Ja poczekam do nastepnej wizyty w czerwcu, moze sie juz potwierdzi, ze to dziewczynka i jakos spokojniej bede kupowala rozowe ciuszki :D

Ja raczej też dwa rożki, no i na razie dwa kocyki, moze potem sie pomysli o dokupieniu, ale na poczatek nie planuje kupowac wiecej

Narobiłaś mi ogromnej ochoty na szarlotke, chociaz nigdy zbytnio nie przepadalam za nia :)

Ilona_krk widzę, że mamy blisko do siebie :D Kraków, Bielsko :)

12.10.2017 [emoji480]
Ja tez niedaleko Bielska :)

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam konflikt. Ale to moja pierwsza ciąża, więc przeciwciał nie produkuje. A u Ciebie to już kolejna ciąża? Bo jeśli pierwsza, to pewnie nie będziesz miała problemu z przeciwciałami ;)
To moja pierwsza ciąża i lekarz mówił, ze w pierwszej to nie problem. Muszę mieć podaną immunoglobulinę, żeby w następnych ciążach nie było z tym problemu. No ale i tak się trochę martwię...

ewkap666 ja chyba mam mieć podaną zaraz przed porodem, no i mam zalecone żeby to badanie zrobić jeszcze raz pod koniec ciąży, tak dla pewności.

Witam i ja się dzisiaj. Ja mam grupę 0 Rh plus to męża nawet grupa nie potrzebna niby bo już po mojej ponoć nie będzie konfliktu. W sumie to nawet nie wiemy jaką on ma grupe

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc dziewczyny...
Witam nowa mamuske...
Ale sie rozpisalyscue od rana...u mnie niby cieplo ale jak slince zajdzie i wiatr zawieje to rewelacji nie ma...
Bylam rano po ostatnie zakupy komunijne jutro jeszcze tort odbiore i mam labe...
Jeszcze tylko dzis na probe pojdziemy i tak to dzien mam wolniejszy...
Ale dzis pysznisci gotujecie...u mnie dzis piers z kurczaka z ryzem w sosie neksykanskim...uwielbiam tylko tak mnie pozniej zgaga meczy...
Dzis juz nerwow mniej...zaczne chyba joge cwiczyc na odstresowanie...
Mam nadzieje tylko ze przez te ostatnie nerwy nie zaszkodzilam niuni...a wizyta dopiero 18 maja...
A kupilam dzis sukienke wreszcie jestem zadowolona...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry