reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Moj starszy szedl jako roczniak do zlobka, mlodsza tez tak pojdzie na pewno, prywatny- bylam i jestem zadowolona:) tescie w domu ale nie mam zamiaru ich obciazac dzieckiem,ani po prostu nie chce zeby mieli wplyw na wychowanie wnukow:) pozatym sami mowia ze oni juz odchowali i moga sie zajac ale raz na jakis czas na chwile;) A moi rodzice oboje pracuja... ale no dla mnie zlobek to nic strasznego;)

Sunday tez mam takie spostrzezenia, siedza w domu i idac ulica slysze kto jakie bajki oglada.... a nawet na spacer nie wyjda, a jak ida to z telefonem a dziecko samopas... 3 i 4 latki sikajace i robiace kupy w pampersa i nie mowiace...
A jeszcze co do żłobka vs dziadków, ja pracuje po 3-4godz. Tesciowie mają tylko nas i bardzo chętnie zajmują sie wnusia a potwmem tez chcą drugim. Ja np ide do pracy na 9.50 a koncze 12.25, dojezdzam ok 5 min. Więc moglabym pracować, a dzuadkowie duzo czasu nie musieliby zajmować się dzieckiem[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja narazie jestem na zwolnieniu...potem rok macierzynskiego...urlop bede musiala wykorzystac a co potem zobaczymy...wiadomo fajnie sie bedzie wyrwac z domu do ludzi...ale moja mama juz nie ma sily zeby z roczniakiem zostac...z tesciowa to nue zyje zbyt dobrze...
A moze w totka wygram albo mojego m na generala awansuja i nie bede musiala wracac do pracy...albo tylko na pol etatu...narazie o tym nie mysle troche czasu jeszcze mamy kobitki...nie martwmy sie na zapas...bedzie co bedzie czas pokaze...tera myslimy o sobie i dzieciach zeby szczesliwie dotrwac do porodu...
Buzki...
P.s. ale sie napchalam tym ryzem...

A ja zjadlam cwiartke arbuza i pudelko borówek[emoji2]jeszcze mam ananasa[emoji2]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Moja córka poszła do żłobka jak miała 5 miesiący. Na poczatku na 3 dni w tygodniu. Prywatny, tutaj wszystkie sa prywatne, wiec ja byłam bardzo zadowolona, ona zreszta tez.
W żłobku cały czas coś robią, inne dzieci są, jakieś interakcje, a w domu wiadomo, ze nie mogę się z nią cały dzień bawić.

Dla mnie to był dobry wybór, bo inaczej w domu to bym zwariowała.

Z drugim nie wiem jeszcze dokładnie co zrobimy. Ja na pewno wrócę do pracy. Niania na dwoje będzie tańsza niż ten prywatny żłobek, ale córki ze żłobka tak kompletnie też nie chce zabierać, bo ona tam chętnie chodzi i dobrze się bawi. Ma teraz 2.5 roku, wiec nie wiem.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

A ja sb dziś na śniadanie zjadłam wędzonego łososia na bułce posypanego szczypiorkiem [emoji6]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny! Witam też w naszym gronie nowe mamusie!
Jakoś nie mogę za Wami ostatnio nadążyć. No ale co zrobić skoro nie było mnie znowu cały dzień. Pogoda była piękna, więc siedziałam z córką na placu zabaw.

Gratulacje udanych wizyt! A te zakupy! Aż serce mi się ściska z zachwytu!

Byłam też u dentysty - jeden ubytek zrobiony... ale jeszcze 4! [emoji24] drobne ale ubytki. "Śmieję się" że po 30-tce będę miała wszystkie zęby zaplombowane... kamień nie odnowił się na tyle żeby ingerować.

Dziś rano poszłam na spotkanie z doradcą laktacyjnym. Opowiedziałam jej o pierwszym nieudanym karmieniu i już teraz podsunęła mi metody działania oraz możliwości. Widzę się z nią znów we wrześniu- wtedy dobierzemy na wszelki wypadek nakładki na brodawki. Teraz poleciła mi zakup laktatora elektrycznego. Chyba zdecyduję się na Medelę. Jestem w stanie wydać te pieniądze żeby mieć laktację od samego początku pod kontrolą. Tyle tylko, że jest opcja na jedną lub dwie piersi i już "zdurniałam"... wizja 15 minut odciągania a nie 30 jest dla mnie bardzo kusząca a do tego żadna kropla mleka się nie zmarnuje (a jest go wtedy więcej).... chyba zwariowałam! Doradźcie!

Moja Kinga poszła do żłobka mając 17 miesięcy (poszłaby wcześniej, ale dzieci zaczynają od września). Ja wróciłam do pracy gdy miała 14 mieś. W tamtym czasie kombinowaliśmy z różnymi godzinami pracy i pomocą dziadków. W żłobku niestety zaczęły się choroby, miała długie przerwy, a ja na l4. Teraz już jest lepiej. Jednak córka po prostu uwielbia tam chodzić! żłobek to dla nas jedyne wyjście niestety bo na nianię nas nie stać.

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 18+3

Ja na razie jestem na zwolnieniu, później rok macierzyńskiego, zaległy urlop. Myślę że od 2019 będę musiała wrócić. ALE. W planach mamy drugie dzieciątko właśnie mniej więcej wtedy jakbym musiała wracać. Chcemy mieć dwójkę dzieci i jedno za drugim, bo mam całą masę koleżanek które nie zdecydowały się od razu, a później już nie miały ochoty znowu bawić się w pieluchy. A pomijając to moja siostra jest 2 lata młodsza, brat męża tak samo i sami też chcielibyśmy taka różnice u naszych maluchów.

A ja sb dziś na śniadanie zjadłam wędzonego łososia na bułce posypanego szczypiorkiem [emoji6]

Ja dzisiaj miałam smaka na łososia wędzonego z rukolą na kanapce albo bułeczce. A rukoli nigdy nie jadłam. Mam ostatnio takie smaki na coś czego nigdy albo bardzo dawno nie jadłam. Na obiad dzisiaj też pierogi z truskawkami, śmietana i cukier, a ostatnio jadłam takie coś w podstawówce jak miałam wykupione obiady w szkole.

Hej, byłam u lekarza rodzinnego i dostałam Ospamox 1000 mg (amoxiciline). Niby antybiotyk bezpieczny w ciąży, ale i tak trochę się boję... Brać będę brała, bo czuję się fatalnie i boję się, że jeszcze bardziej się rozchoruje i dopiero małej zaszkodze.
Ja połówkowe mam w dzień matki, to będzie 20t4d, zresztą w połowie czerwca planuje iść na usg 3d, żeby mąż też mógł sobie popatrzeć ;)
Co do żłobka, to my chyba po roku będziemy musieli iść w tym kierunku, bo wszystkie dziadki pracują, może nie na cały dzień, bo mąż pracuje na zmiany, a ja bym mogła na początek wrócić do pracy na pół etatu. Zobaczymy jak to będzie, nie ma co się martwić na zapas.
Miłego popołudnia, idę dalej leżeć

reklama
Dziewczyny a czy któraś z Was po macierzyńskim planuje oddać dziecko do żłobka i wrócić do pracy ? Bądź podjąć pracę ?

Ja na pewno do pracy i może nawet wcześniej, tylko chcę ze swoim dzieckiem :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry