reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Czemu nie podali Ci immunoglobuliny?

Bo miałam taka wspaniała Panią Doktor, która się nie przejęła niczym. Gdybym od niej nie uciekła to trzecia ciążę też bym straciła. Ale teraz lekarz nie każe mi sie zamartwiać tym konfliktem. Powiedział, że dostanę przeciwciala przeciwciał w 28 tygodniu.

reklama
Dziewczyny a czy któraś z Was po macierzyńskim planuje oddać dziecko do żłobka i wrócić do pracy ? Bądź podjąć pracę ?

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja będę musiała ...tzn na początku myślę o niani.. ale jeszcze minimum pół roku posiedzę raczej na wychowawczym bo szkoda mi będzie takiego Maluszka oddawać po roku do żłobka :( a Mama i Treściowa pracujące :/ także myślę że Żłobek w wieku 2 lat :) ale to póki co plany ...dalekie :p

Lili ja zamierzam jak najdłużej być z dzieckiem. Czasem pewnie moja mama przyjedzie do wnuka a ja trochę popracuje, ale generalnie chciałabym jak najdłużej być z dzieckiem i do 3 roku życia żłobki i przedszkola odpadają ;-)

Dziewczyny a czy któraś z Was po macierzyńskim planuje oddać dziecko do żłobka i wrócić do pracy ? Bądź podjąć pracę ?

Ja mam taki plan. Wprawdzie zamiast ze żłobka wolałabym korzystać z pomocy babć, ale na 99% nastawiam się na powrót do pracy. Nie wyobrażam sobie nie pracować :D Więc myślę, że dogadam się z babciami, a sama wrócę do pracy.
A Ty jaki masz plan?

Ja będę musiała ...tzn na początku myślę o niani.. ale jeszcze minimum pół roku posiedzę raczej na wychowawczym bo szkoda mi będzie takiego Maluszka oddawać po roku do żłobka :( a Mama i Treściowa pracujące :/ także myślę że Żłobek w wieku 2 lat :) ale to póki co plany ...dalekie :p
Moja corka poszla do żłobka w wieku 2 lat i gdyby nie choroby byloby super[emoji6]ale mąż mi do tej pory wypomina ze poszlam do pracy zamiast sie dzieckiem zajmowac[emoji14]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie rozumiem moich sasiadek, dzieci mają po 4 lata a one ich do przedszkola nie zapisują tylko siedzą z nimi w domu. A dzieciaki caly dzien tylko bajki, tablet, telefon.... Ja po 2 latach ucieklam do ludzi[emoji2]

Co do konfliktu to my nie mamy, oboje grupa B rh-, przy pierwszej ciąży po poronieniu dostalam immunoglobuline bo pani doktor stwierdzila ze ojciec nigdy nie jest pewny[emoji2][emoji2][emoji2]mina mojego męża bezcenna[emoji2][emoji2][emoji2]

Moj starszy szedl jako roczniak do zlobka, mlodsza tez tak pojdzie na pewno, prywatny- bylam i jestem zadowolona:) tescie w domu ale nie mam zamiaru ich obciazac dzieckiem,ani po prostu nie chce zeby mieli wplyw na wychowanie wnukow:) pozatym sami mowia ze oni juz odchowali i moga sie zajac ale raz na jakis czas na chwile;) A moi rodzice oboje pracuja... ale no dla mnie zlobek to nic strasznego;)

Sunday tez mam takie spostrzezenia, siedza w domu i idac ulica slysze kto jakie bajki oglada.... a nawet na spacer nie wyjda, a jak ida to z telefonem a dziecko samopas... 3 i 4 latki sikajace i robiace kupy w pampersa i nie mowiace...

Ja mam taki plan. Wprawdzie zamiast ze żłobka wolałabym korzystać z pomocy babć, ale na 99% nastawiam się na powrót do pracy. Nie wyobrażam sobie nie pracować :D Więc myślę, że dogadam się z babciami, a sama wrócę do pracy.
A Ty jaki masz plan?
W sumie dziś zaczęłam się nad tym zastanawiać. Bo niby tesciowa w domu siedzi ale nwm czy chcialaby mi z dzieckiem zostawac. Więc biorę też gdzieś pod uwagę żłobek. A wszystko po to żeby trochę mojego odciążyć i przyspieszyć jego powrót do kraju. Tylko druga strona jest taka ze na pewno szkoda by mi było takiego szkraba oddawać komuś obcemu na cały dzień. No i tak sobie myślę ze w nie dość ze tatę będzie oglądać 3 razy do roku może 4 to jeszcze mama ciągle w pracy. No nwm na pewno będziemy nad tym dyskutować. Chociaż mój jest za tym żebym się dzieckiem opiekowała i tak do dwóch lat żeby się starać o kolejne.

reklama
Synowi zaraz po urodzeniu pobrali krew żeby sprawdzić jaką ma grupę. I przychodzi Pani i mówi że jest ok bo też ma minusową jak ja. A ja pytam a jaką. A ona ze A. ( ja B mąż 0) ja wielkie oczy i pytam ale jak to możliwe a mój mąż na mnie NO WŁAŚNIE. Ona w śmiech i mówi spokojnie przy grupie 0 czasami się tak zdarza. Do tej pory się z tego śmiejemy.
Uciekam na usg. :-)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry