reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja już Wam kiedyś pisałam jak to jest u nas i któraś mnie tu mało nie zjadła, ze żeruje na teściach, więc nie zaczynam ponownie tematu :-) w każdym razie pracujemy na to wszyscy i w żadnym wypadku nie czuje się pasozytem ;-) a za 4 lata przepisza całość na męża, to oni będą na nas "pasozytowac" :-D
Haha :-)

Sunday... mam pytanie. Byłaś wczoraj na tych warsztatach?? Bo wydaje mi sie, ze CHYBA Cię widziałam, albo jakaś dziewczyna była po prostu podobna do Cb ;-)

Miałam Cię(?) Nawet zaczepic , ale stwierdziłam, że nie chce sie wyglupić jak to jakaś "obca" dziewczyna ;-)

I gryze sie z tym od wczoraj ;-)
Tylko wsiadłam do samochodu to powiedziałam do męża, że żałuję że nie zapytałam, ze przecież nawet jak to był ktoś inny to by mnie nie zjadła babka :-D

Mój po tych warsztatach tak się nakręcił, że dziś przed wyjściem do pracy powiedział mi, iż zamierza koniecznie jak najszybciej, najlepiej dziś, zgłębić temat wózków i fotelików :-D:-D:szok:

reklama
Hej [emoji3]
My mamy oddzielne konta ale wzajemnie mamy do nich dostęp [emoji3] Ja robię opłaty stałe i zakupy dla dzieci a mój mąż to mistrz zakupów spożywczych[emoji123] on zawsze sam jeździ na zakupy ja tylko listę spisuje co potrzeba a on wynajduje takie okazje i promocje skład trzy razy czyta zanim coś kupi [emoji6] i jeszcze w dobrej cenie[emoji3] Mi nie pozwala nic kupować bo ja zawsze przeplace ale i ja już przy nim trochę się juz wyrobiłam.[emoji3]
U mojego meza to rodzinne, jak jego rodzice przyjeżdżają to po drodze na klatce schodowej biorą gazetki i u nas przeglądają bo a nóż jakaś promocja to po drodze do marketu zajada he he... Nawet jego siostra co mieszka w Chicago liczy każdy grosz i zanim coś kupi to 3 razy się zastanowi a czasem coś kupuje z ciuchów założy raz a potem oddaje bo nawet jak metka zerwana to przyjmą zwrot oby tylko paragon był.
Co do oszczędności to oszczędzamy bo marzy nam się dom [emoji38]

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :-) dziś wreszcie nie boli mnie głowa ;-)
Dziwnie się czuje, bo od wczorajszej kłótni z mężem nie czułam ruchów dziecka i martwię się czy wszystko w porządku... zjem na śniadanie coś słodkiego i zobaczę, bo przeważnie po jedzeniu się uaktywnia...

Któraś ma dziś wizytę?? Ja w czwartek i w czwartek chyba sporo z nas wizytuje?? :-)

Ja również wizytuję w czwartek. Ale to tylko taka sucha wizyta bez USG, więc nie ma radości :(

Nie bylam, mialam byc ale nie chcualo mi się w pociag wsiadac[emoji6]co prawda tylko 30min i bylabym na miejscu[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Uf... :-) to dobrze, że do niej nie podeszłam :-)

Evi cieszę się, że wszystko dobrze i gratuluję córci. :-)
Ewa ja dzisiaj wpadam na obiad do ciebie. Jak za mną chodzi botwinka. Jak przyjadę do Polski to idę z koleżankami na szybki obiad i bardzo liczę że będzie ona w menu heheh.
Czy was też tak bolą sutki? Moje są strasznie wrażliwe.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Zapraszam, gotuje z 3 pęczków więc wyjdzie całkiem sporo :-)

Sutki mnie nie bolą. Swedzialy trochę w 1 trymestrze, ale już mam spokój.

Mam do Was pytanko: jak przechowujecie wedliny w lodowce? W woreczku bardzo szybko sie slimacza, w papierze smierdza lodowka. Podobno najlepiej w jakis pudelkach prozniowych.

I ewkap666, jak sie skonczyla historia z Twoim psem? Bo moj od dwoch dni biegunka ze sluzem, wymiotuje slina i sluzem, nie chce nic jesc... Wczoraj jeszcze bylo w miare ok bo jadla a dzis no nic a nic..

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wędliny trzymam w pudełeczko, na dni wkładam kawałek ręcznika papierowego. Ale my malo wędlin jemy. Znaczy kupuje więcej, porcjuje i zamrazam. I jak sie kończy to wyjmuje na noc na rozmrozenie i rano jest "świeża "

Mój pies wyzdrowial. Ale te objawy Twojego mogą świadczyć o boreliozie lub babeszjozie. Obie choroby są odkleszczowe i jak sie odpowiednio wcześnie je zacznie leczyć to da sie uratować psa, ogólnie są śmiertelne :-( mój podworkowy pies też zaczynał od dziwnych kup ze sluzem, potem całkowity brak apetytu, brak energii, na 3 dzień już tylne łapki ciągal za sobą... W ostatniej chwili zdążyliśmy do wet i teraz ma się całkiem dobrze ;-) muszę mu kupić obroże.

Mój po tych warsztatach tak się nakręcił, że dziś przed wyjściem do pracy powiedział mi, iż zamierza koniecznie jak najszybciej, najlepiej dziś, zgłębić temat wózków i fotelików :-D:-D:szok:

Haha moj od razu powiedział, ze kupujemy te foteliki baby safe i ze dobra promocja bo baza za 1 zł ;-) dziś mu dopiero tłumaczyłam, ze że te foteliki tyle kosztują, ze ta baza już jest wliczona w cenę ;-) Haha on jest taki latwowierny... mówię mu, ze jak porozmawiamy z innym przedstawicielem, to inny też tak wychwali "swój" produkt , ze zaraz zmieni zdanie co do kupna ;-) no trzeba pojechać, pogadać z różnymi sprzedawcami i dopiero podjąć jakaś jakąś decyzję ;-)

Ja jednak troszke pospalam od 7 [emoji5]
Co do konta mamy jedno wspólne tu zagranicą i w Polsce też jedno wspólne. Chcemy również otworzyć po ur rachunek taki dla dziecka i wpłacać pewną kwotę. Zawsze się później przyda.

Co do sutkow to ja mam wrażliwe i to konkretnie.

A mam takie pytanie. Kupujecie jakąś specjalną lampkę do pokoju w którym będzie spał Maluszek ? Planujecie wgl aby spał przy zaswieconej lampce ?

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Haha moj od razu powiedział, ze kupujemy te foteliki baby safe i ze dobra promocja bo baza za 1 zł ;-) dziś mu dopiero tłumaczyłam, ze że te foteliki tyle kosztują, ze ta baza już jest wliczona w cenę ;-) Haha on jest taki latwowierny... mówię mu, ze jak porozmawiamy z innym przedstawicielem, to inny też tak wychwali "swój" produkt , ze zaraz zmieni zdanie co do kupna ;-) no trzeba pojechać, pogadać z różnymi sprzedawcami i dopiero podjąć jakaś jakąś decyzję ;-)

Mój to zupełnie odwrotnie ma, nawet stwierdził, że w ramach "zemsty" to zabierze mnie na prezentację garów lub innych głupotek, no ciagle do niego wydzwaniaja i zapraszaja.
Generalnie jemu długo zajmuje analizowanie takich produktów, jakości do ceny, więc jak zacznie teraz się tym zajmować to może zdażyć do porodu ;)

Ja jednak troszke pospalam od 7 [emoji5]
Co do konta mamy jedno wspólne tu zagranicą i w Polsce też jedno wspólne. Chcemy również otworzyć po ur rachunek taki dla dziecka i wpłacać pewną kwotę. Zawsze się później przyda.

Co do sutkow to ja mam wrażliwe i to konkretnie.

A mam takie pytanie. Kupujecie jakąś specjalną lampkę do pokoju w którym będzie spał Maluszek ? Planujecie wgl aby spał przy zaswieconej lampce ?

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Moja koleżanka kupiła coś w kształcie księżyca z takiego przydymionego szkła, bardzo podobno jej się sprawdza w trakcie nocnego karmienia, bo nie rozbudza, ale dziecko śpi przy zgaszonej.

My też mamy wspólne konto i oddzielne karty. Jestem tu w mniejszości bo u nas mój mąż zarządza pieniędzmi. Płaci rachunki, zakupy w zasadzie też przeważnie on (to akurat wynika z tego, że robi je przy okazji np. wracając z pracy, a od przeprowadzki te sklepy mam troche dalej. U nas z oszczędnościami to raczej kiepsko, dlatego cieszę się, że to on trzyma ręke na pulsie. Ja szybko się stresuje a on na spokojnie wszystko poukłada i jest git. Oboje raczej rozrzutni nie jesteśmy, a mąż jest odwrotnością teściów. Teściowa jak jest po wypłacie to lata po sklepach i w 3 dni kasy nie ma. Nie patrzy na to że jeszcze cały miesiąc przed nimi. Mąż się denerwuje bo wtedy chodzą i pożyczają od nas (a pieniędzy mają więcej niż my).

Ewi ślicznotka u Ciebie w brzuszku rośnie.

Z tymi tygodniami to jest tak, że moja gin w karte wpisuje dokładnie który tydzień i który dzień, jeśli jest tylko tydzień do podania i jak rozmawiamy to podaje ten, który właśnie "leci". (Tak samo jak mówimy ze teraz jest 5 miesiąc roku...maj sie nie skończył przecież, ale jest teraz "trwa").
W tej ciąży szukałam gina i byłam w sumie u trzech i każdy w ten sposób liczył, w poprzedniej ciąży też. Teraz jestem w 16 tyg (dokładnie 15 tydz 2 dni).

Dziewczyny ratunku!!!!! Ja mam dzisiaj dentyste :szok::sad: jak ja nie lubię takich wizyt. Ciekawe ile mi naliczy do roboty.

Hej dziewczyny! Ja od rana dziś już w pracy zapierniczam, ale sprawiłam sobie ogromną przyjemność, bo poszłam do położnej, żeby zrobiła mi KTG. Raz dwa znalazła malucha i wyszło, że serce bije maluchowi wręcz książkowo :) Nawet nie umiem powiedzieć, ile mi ten dźwięk sprawił radości :) Już jestem spokojniejsza i chyba w chwilach większego stresu będę do niej wpadała na takie mini sesje, żeby posłuchać serduszka i uspokoić się, że wszystko jest w porządku :)

reklama
Cześć dziewczyny!
Polegiwałam sobie dziś tak od 5.30 kiedy mąż wychodził do pracy, bo o 7 trzeba było wstać i córkę odprawić do żłobka.
Zanim ją odbiorę to idę rozpytać o doradcę laktacyjnego w szpitalu, odebrać wyniki i zapisać się do endokrynologa- dziś tak medycznie.
My z mężem po narodzinach córki otworzyliśmy wspólne konto, bo poprzednie banki nas oszukiwały na opłatach. Ja rządzę kasą (rachunki, wydatki), a mąż nazywa mnie ministrem finansów i śmieje się że jak będziemy na minusie to będę musiała podać się do dymisji [emoji23]

igusiad - mnie znowu zaczęły sutki boleć i mam wrażenie, że się otwarły bo pod wieczór są lekko klejące. A oprócz tego ogólnie piersi mnie swędzą (tylko nie większe! [emoji32][emoji33])

lili91- zaopatrzyliśmy się kiedyś w dwie lampki. Jedna jest ledowa, przypięta na klips do łóżeczka. Używamy jej wieczorem po kąpieli i w razie "w" w nocy. Daje wyraźne ale rozproszone światło. Kupiliśmy ją w Ikei
1494314975-aaaaaa.jpeg

A drugą kupiliśmy w Biedronce. Taka malutka, daje tylko poświatę. Na początku była włączona całą noc, niedaleko dostawki.
1494315182-aaaaaa.jpeg

1494315189-aaaaaa.jpeg

Miłego dnia!

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 18+0

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry