reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Już myślałam że będę chora. Dreszcze i bol glowy. Właśnie się obudziłam i czuję się nawet dobrze ;) Na całe szczęście. Ale strasznie jestem głodna! Pozdrawiam was

reklama
U nas mamy oboje konto ale wypłata mojego faceta na moje przychodzi, z jego tylko kredyt płacimy :) i ja zarzadzalam cały czas, ale ostatnio było nob stop "jak to jeest, że nic nam.nie zostaje na koniec miesiąca?" I się wkurzylam i w tym miesiącu on rządzi kasą (ma 500zł więcej niż ja zwykle bo odszedł nam " kredyt") i już wczoraj marudzil, że braknie, i czy polowkowe badania są ważne...

Jak widać.nie wydawałam kasy na głupoty tylko tyle wydatków mamy ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

My po slubie jakos nie potrafilismy ogarnac kasy, dlatego kiedys usiedlismyrzy stole i podliczylismy, ile oeirntacyjnie na paliwo, mieszkanie, oplaty, itp. i wtedy nam sie oczy otwarly, ze kasy nie rozwalamy tylko mamy spore wydatki w stosunku do zarobkow. I tak nam zostalo juz.

Hej [emoji4]
Poszlam sie kąpać a tu niespodzianka przyszły juz ubranka [emoji7]
Body + spiochy probowalam dobrać do kompletu [emoji4]
A te czerwone i [emoji169]dad nie jak dla dziewczynki [emoji23] ?

Te na 56 :
1494318619-aaaaaa.jpeg
1494318624-aaaaaa.jpeg
1494318628-aaaaaa.jpeg
1494318634-aaaaaa.jpeg
1494318646-aaaaaa.jpeg

A to na 62 :
1494318657-aaaaaa.jpeg
1494318663-aaaaaa.jpeg
1494318669-aaaaaa.jpeg
1494318672-aaaaaa.jpeg

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t6d [emoji272]

Super, szczegolnie ten komplecik w zolte i czarne paseczki ❤️

Hejka:) Nadrobiłam Was z całego dnia ale nadrukowałyście;) Witam nową Mamę:)
Dzisiaj przyszły moje spodnie ciążowe które sobie zamówiłam na allegro. Bałam się że nie trafię z rozmiarem ale są ok:)
1494270714-aaaaaa.png

Szumisia też mam zamiar kupic :) Ponoć bardzo przydatny [emoji14] A co myślicie na temat tych sensorów oddechu które kładzie sie pod materacyk do łóżeczka? Czy któraś z doświadczonych mamusiek używała?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Bardzo ładne spodnie :) jaką cena?

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

My po slubie jakos nie potrafilismy ogarnac kasy, dlatego kiedys usiedlismyrzy stole i podliczylismy, ile oeirntacyjnie na paliwo, mieszkanie, oplaty, itp. i wtedy nam sie oczy otwarly, ze kasy nie rozwalamy tylko mamy spore wydatki w stosunku do zarobkow. I tak nam zostalo juz.
Podejrzewam, ze u nas bedzie to samo... ale jednak ciagle mi sie wydaje, ze rozwalamy niepotrzebnie kase. Zobaczymy jak dzis lub jutro usiadziemy ;)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej [emoji4]
Poszlam sie kąpać a tu niespodzianka przyszły juz ubranka [emoji7]
Body + spiochy probowalam dobrać do kompletu [emoji4]
A te czerwone i [emoji169]dad nie jak dla dziewczynki [emoji23] ?

Te na 56 :
1494318619-aaaaaa.jpeg
1494318624-aaaaaa.jpeg
1494318628-aaaaaa.jpeg
1494318634-aaaaaa.jpeg
1494318646-aaaaaa.jpeg

A to na 62 :
1494318657-aaaaaa.jpeg
1494318663-aaaaaa.jpeg
1494318669-aaaaaa.jpeg
1494318672-aaaaaa.jpeg

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t6d [emoji272]
Piękne! :D

Nie! Przecież chłopiec nie musi chodzić tylko w niebieskim, zielonym itp. :)

Ja też mu to tłumaczyłam, niby rozumiał, ale zzawsze i tak jakieś komentarze, także "niech poczuje na własnej skórze" ;)

A co do niezdrowej chemii w kosmetykach, to dziewczyny- nie czarujmy się, wszystko co kupujemy w sklepach/ aptekach/ drogeriach ma w sobie chemię. Mniej, lub lepiej zakamuflowaną, ale jednak. Bez tego się po prostu w dzisiejszych czasach nie da. Chyba, że ktoś nastawi się tylko na sklepiki typu eko, to może jeszcze. Taki sudocrem to chyba jest na rynku od stu lat i gdyby był szkodliwy, to na pewno już dawno by go nie produkowali. Chyba jak jeszcze byłam nastolatką, to był dostępny i już też dostałam u siebie w pracy kilka takich małych próbek od jednej lekarki i na pewno kupię normalne opakowanie dla maluszka. Nie można dać się zwariować, bo inaczej wyjdzie na to, że jedyne co wolno, to zioła, woda, szare mydło i pieluchy tetrowe.
Ja myślę, że w tej kwestii dobrze sobie poczytać ogólnie o kosmetykach. Ja uważam, ze chemia też bywa dobra, bo jak wiadomo szarym mydłem nie wypierzemy dużych plam i po prostu czasami chemia jest potrzebna. Dobrze wiedzieć czego szukać w kosmetykach, a czego unikać. Pielęgnacja dziecka to na prawdę pryszcz, bo dziecko ma skórę idealna, gorzej jest u doroslych.

Kornelcia, ta karuzela, to niezły bajer! :D Mała zasypia przy tych falach, jakby była ciągle na wakacjach ;)
A co do tej mąki ziemniaczanej na odparzenia, to już gdzieś się z tym spotkałam, ale nie mam pojęcia o co z tym chodzi. Może mi któraś wytłumaczyć jak się to stosuje? Tak samą mąkę na pupkę?
Ja pamiętam, że przy mojej siostrze, która ma dziś 18 lat mama jeszcze stosowala ten taki puder, który się sypalo. Przy bracie- 13 lat już był sudocrem. Mąka też sypala, tak po prostu jak Tym pudrem.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry