reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ale lozyskiem na przedniej ścianie nie ma się co przejmować - przednia ściana to nie znaczy przodujace. Aktywność dzieci jest różna tak jak różne są dzieci.

[emoji127] 28.10.2017
No mam nadzieję że mój maluch jest z tych mniej ruchliwych albo że to łożysko zasłania i dlatego nic nie czuję.
A powiedzcie dziewczyny te które macie łożysko na przedniej ścianie nie mówię o przodującym czy czujecie dobrze ruchy?

reklama
Dziewczyny, ktora z Was przechowuje zupy w sloikach? Trzeba je zapasteryzowac tak jak inne weki? Pytam bo zazwyczaj mroze, ale zostalo mi pulpetow i barszczyk czerwony i chcialabym na tydzien to zapakowac w sloiki, a potem zjesc[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom
Ja robię zupy do słoików i tak samo jak inne mięsa.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

A jeszcze takie pytanie mam. Jak to jest z tą lewatywa przed porodem i goleniem okolic intymnych? Ja w miarę możliwości postaram się sama załatwić sprawę z goleniem. Jeszcze nwm Jak Ale będę chciała to ogarnąć jakoś [emoji5]mam nadzieję ze Maz wcześniej wróci i damy radę razem [emoji5] Ale ta lewatywa. .. hmmm ciężka sprawa...A znów bez lewatywy też chyba ciężko [emoji3]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Możesz iść do kosmetyczki na depilacje bikini

Kornelcia moja mala ladnie kopala i potem nagle cicho. Jak bylam u kontroli szyjki to sie okazalo ze sie przekrecila z poprzeg na siedząco i dlatego ledwo co czuje takie jak by bulgotania bardziej. Nie martw sie pewnie kopie w to miejsce ktorego nie czujesz.

Bum trzymam kciuki zeby to nie było nic groźnego

Ewa ja mam za to malo miejsca na drzewka. Maz ma racje, w tym roku to juz za pozno. Zawsze mozesz sobbie choc pomidorki koktajlowe wstadzic do doniczek. Przypilnuj jednak by Ci uprawil ziemie juz w jesieni. To bedziesz miala pewnosc ze na wiosne posiejesz swoje jarzyny. Ja to uwielbiam cos grzebac w ogrodku bo mnie to odstresowywuje, no i jestem pewna co daje dziecku jesc.
Wczoraj mielismy straszna burze, moje grzadki stanely pod wodą, nie wiem czy bedzie cos z tych jarzyn w tym roku. Salate mi zniszczylo, dobrze ze pomidorow nie wysadzilam

Spark czulam takie kopniecia i zastanawialam sie czy w 18 tyg dzidzia moze miec czkawke. Bo takie same mialam z mlodym ale w pozniejszych miesiacach.

Ta gabke i tak kupie nawet jak bym ja miala po tygodniu wyrzucic bo u mnie bedzie cc wiec :) nie ludze sie ze dam ze wszystkim rady.

Mam lozysko na tylniej scianie a truchy nie sa jakos specjalnie mocne.

Przyplatala mi sie nowadolegliwosc, boli mnie kosc ogonowa. Mloda wlasnie sie obrucila i zaczela kopac po prawej stronie brzucha
1494146190-aaaaaa.jpeg
1494146206-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jak ostatnio oglądałam filmik jak prawidłowo kąpać noworodka to mi się wlos na głowie zjezyl. [emoji54] trochę mnie to przeraża wszystko.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
E tam. Teraz za granicą modne jest wiadro tummy tum czy jakoś tak i nawet na porodowce w nim kapia. Dziecko siedzi całe w wodzie razem z pepkiem. Nie wiem czemu tak, ale jak widać są różne szkoły.

No mam nadzieję że mój maluch jest z tych mniej ruchliwych albo że to łożysko zasłania i dlatego nic nie czuję.
A powiedzcie dziewczyny te które macie łożysko na przedniej ścianie nie mówię o przodującym czy czujecie dobrze ruchy?
Nie, ja wcale. Wczoraj "chyba" pierwszy raz, a to 18+1, też mam na przedniej

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i pierwszy raz coś poczułam jak zaczął się 18 tydzień, ale nie byłam do konca pewna czy to to. Potem była cisza prawie tydzień i od 2 dni znowu coś czuję.
Wczoraj poczułam po jedzeniu jak lezałam 3 takie jakby kopniaczki :) Też troszkę się martwiłam, ze nic nie czuję, bo dziewczyny pisały, że czują już od 15-16 tydz

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry