reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Czesc dziewczyny..ja dzis spalam calutka noc...dopiero o 8 obudzilam sie na siusiu...
U mnie deszcz a wczoraj tak pieknie bylo...
Bumm super ze lepiej sie czujesz..
Kornelcia ja tez jeszcze dzidzi nie czuje i tez zastanawiamsie czy wszystko ok...a wizyta dopiero 18 maja...
Wczorajzaczelam17tydz...
U mnie dzis ciezki dzien bedzie nie rozmawiam z moim m....znowu sie poklocilismy...wnerwia mnie ostatniocoraz bardziej...mam go juz dosc chwilami...
A najgorsze jest to ze jemu to chyba pasuje bo jakos nie widze ze chcial sie pogodzic..

reklama
A wczoraj rozmawiałam z koleżanką na temat wkładki do wanienki dla noworodka i mi pow ze to zbędny wydatek. Bo i tak trzeba pilnować się z maluchem żeby się na boki nie przewrócił. I ze jak dziecko jest na tej wkladce to cały ciężar cialka idzie na pupę i ze to nie do końca dobre. Więc chyba się zdecyduje na tradycyjną pielusze w wanience... e hhh do tego porodu to mi łeb pęknie od tego wszystkiego [emoji23]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Myśmy na studiach się uczyli, że najgorsze te wkładki z gąbki bo mają tyle bakterii, że szok. Babka powiedziała, że jak się ktoś uorze to tylko plastik a jak nie to w ogóle :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczynki wczoraj poczułam jaakby trzy miarowe kopniecia a zaraz po tym przepływ...pierwszy raz... teraz cały czas się zastanawiam czy to było to [emoji14]
Myślicie, że dzidz mógłby tak "miarowo kopać"? Czyli dokładnie co sekundę kopnięcie i koniec

Czesc dziewczyny..ja dzis spalam calutka noc...dopiero o 8 obudzilam sie na siusiu...
U mnie deszcz a wczoraj tak pieknie bylo...
Bumm super ze lepiej sie czujesz..
Kornelcia ja tez jeszcze dzidzi nie czuje i tez zastanawiamsie czy wszystko ok...a wizyta dopiero 18 maja...
Wczorajzaczelam17tydz...
U mnie dzis ciezki dzien bedzie nie rozmawiam z moim m....znowu sie poklocilismy...wnerwia mnie ostatniocoraz bardziej...mam go juz dosc chwilami...
A najgorsze jest to ze jemu to chyba pasuje bo jakos nie widze ze chcial sie pogodzic..
My też w tym tygodniu mieliśmy ostra wymianę zdań odnośnie naszych rodziców, chyba najgorszy temat do kłótni[emoji21] I oczywiście ja się poryczalam a on potem mnie przepraszał bo nie powinien mnie denerwowac bo zapomniał że jestem w ciąży... my jesteśmy dwa uparte barany i u nas to często jest o coś spina a przeważnie w weekendy jak więcej czasu że sobą spędzamy. Czasem chyba lepiej pewne sprawy przemilczeć
Co do pieluch to ja przy swoich 4 kg maluchach 1 po jednej paczce miałam a potem już 2.

My też w tym tygodniu mieliśmy ostra wymianę zdań odnośnie naszych rodziców, chyba najgorszy temat do kłótni[emoji21] I oczywiście ja się poryczalam a on potem mnie przepraszał bo nie powinien mnie denerwowac bo zapomniał że jestem w ciąży... my jesteśmy dwa uparte barany i u nas to często jest o coś spina a przeważnie w weekendy jak więcej czasu że sobą spędzamy. Czasem chyba lepiej pewne sprawy przemilczeć
Co do pieluch to ja przy swoich 4 kg maluchach 1 po jednej paczce miałam a potem już 2.
Jezu jak ja nienawidzę kłótni o rodziców, to dla mniee te najbardziej bolesne... jak mój coś powie o moje mamie (na szczęście baaardzoo rzadko) to go nienawidzę normalnie i najchętniej bym go zabiła... i rycze potem cały dzień,, tak mi przykro...

Innymi kłótniami tak się nie przejmuję :)

Wcale się nie dziwię, lepiej dmuchać na zimne.
Ja za to coraz bardziej się zamartwiam bo słabo wyczuwam ruchy może 2 kopniaki dziennie czuję ale takie słabe że już sama nie wiem czy to nie bulgocze mi w jelitach dzisiaj zapłakana wstałam bo może coś jest nie tak...ale też sobie tłumacze że może tak dziecko ułożone i nie wiem gdzie mam łożysko może na przedniej ścianie? Jak na ostatnim usg pytałam gina o łożysko to powiedział że jest ok i żeby się nie martwić ale to było miesiąc temu[emoji26] nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze ten tydzień. Dzisiaj zaczynam 18 tc i przy corci to już ładnie czułam ruchy a tu sama nie wiem co ja czuję...
Ale lozyskiem na przedniej ścianie nie ma się co przejmować - przednia ściana to nie znaczy przodujace. Aktywność dzieci jest różna tak jak różne są dzieci.

[emoji127] 28.10.2017

Dziewczynki wczoraj poczułam jaakby trzy miarowe kopniecia a zaraz po tym przepływ...pierwszy raz... teraz cały czas się zastanawiam czy to było to
emoji14.png

Myślicie, że dzidz mógłby tak "miarowo kopać"? Czyli dokładnie co sekundę kopnięcie i koniec

Wydaje mi się że róznie to może być zależy od malucha ja tez czuje chwilę i cisza ale nie sądzę by to było coś w jelitach. Ostatnio nawet tak niespodziewanie i gwałtownie poczułam że aż podskoczulam. A czasem to mnie laskocze ;)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry