reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Czesc dziewczyny..ja dzis spalam calutka noc...dopiero o 8 obudzilam sie na siusiu...
U mnie deszcz a wczoraj tak pieknie bylo...
Bumm super ze lepiej sie czujesz..
Kornelcia ja tez jeszcze dzidzi nie czuje i tez zastanawiamsie czy wszystko ok...a wizyta dopiero 18 maja...
Wczorajzaczelam17tydz...
U mnie dzis ciezki dzien bedzie nie rozmawiam z moim m....znowu sie poklocilismy...wnerwia mnie ostatniocoraz bardziej...mam go juz dosc chwilami...
A najgorsze jest to ze jemu to chyba pasuje bo jakos nie widze ze chcial sie pogodzic..

reklama
A wczoraj rozmawiałam z koleżanką na temat wkładki do wanienki dla noworodka i mi pow ze to zbędny wydatek. Bo i tak trzeba pilnować się z maluchem żeby się na boki nie przewrócił. I ze jak dziecko jest na tej wkladce to cały ciężar cialka idzie na pupę i ze to nie do końca dobre. Więc chyba się zdecyduje na tradycyjną pielusze w wanience... e hhh do tego porodu to mi łeb pęknie od tego wszystkiego [emoji23]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Myśmy na studiach się uczyli, że najgorsze te wkładki z gąbki bo mają tyle bakterii, że szok. Babka powiedziała, że jak się ktoś uorze to tylko plastik a jak nie to w ogóle :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczynki wczoraj poczułam jaakby trzy miarowe kopniecia a zaraz po tym przepływ...pierwszy raz... teraz cały czas się zastanawiam czy to było to [emoji14]
Myślicie, że dzidz mógłby tak "miarowo kopać"? Czyli dokładnie co sekundę kopnięcie i koniec

Czesc dziewczyny..ja dzis spalam calutka noc...dopiero o 8 obudzilam sie na siusiu...
U mnie deszcz a wczoraj tak pieknie bylo...
Bumm super ze lepiej sie czujesz..
Kornelcia ja tez jeszcze dzidzi nie czuje i tez zastanawiamsie czy wszystko ok...a wizyta dopiero 18 maja...
Wczorajzaczelam17tydz...
U mnie dzis ciezki dzien bedzie nie rozmawiam z moim m....znowu sie poklocilismy...wnerwia mnie ostatniocoraz bardziej...mam go juz dosc chwilami...
A najgorsze jest to ze jemu to chyba pasuje bo jakos nie widze ze chcial sie pogodzic..
My też w tym tygodniu mieliśmy ostra wymianę zdań odnośnie naszych rodziców, chyba najgorszy temat do kłótni[emoji21] I oczywiście ja się poryczalam a on potem mnie przepraszał bo nie powinien mnie denerwowac bo zapomniał że jestem w ciąży... my jesteśmy dwa uparte barany i u nas to często jest o coś spina a przeważnie w weekendy jak więcej czasu że sobą spędzamy. Czasem chyba lepiej pewne sprawy przemilczeć
Co do pieluch to ja przy swoich 4 kg maluchach 1 po jednej paczce miałam a potem już 2.

My też w tym tygodniu mieliśmy ostra wymianę zdań odnośnie naszych rodziców, chyba najgorszy temat do kłótni[emoji21] I oczywiście ja się poryczalam a on potem mnie przepraszał bo nie powinien mnie denerwowac bo zapomniał że jestem w ciąży... my jesteśmy dwa uparte barany i u nas to często jest o coś spina a przeważnie w weekendy jak więcej czasu że sobą spędzamy. Czasem chyba lepiej pewne sprawy przemilczeć
Co do pieluch to ja przy swoich 4 kg maluchach 1 po jednej paczce miałam a potem już 2.
Jezu jak ja nienawidzę kłótni o rodziców, to dla mniee te najbardziej bolesne... jak mój coś powie o moje mamie (na szczęście baaardzoo rzadko) to go nienawidzę normalnie i najchętniej bym go zabiła... i rycze potem cały dzień,, tak mi przykro...

Innymi kłótniami tak się nie przejmuję :)

Wcale się nie dziwię, lepiej dmuchać na zimne.
Ja za to coraz bardziej się zamartwiam bo słabo wyczuwam ruchy może 2 kopniaki dziennie czuję ale takie słabe że już sama nie wiem czy to nie bulgocze mi w jelitach dzisiaj zapłakana wstałam bo może coś jest nie tak...ale też sobie tłumacze że może tak dziecko ułożone i nie wiem gdzie mam łożysko może na przedniej ścianie? Jak na ostatnim usg pytałam gina o łożysko to powiedział że jest ok i żeby się nie martwić ale to było miesiąc temu[emoji26] nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze ten tydzień. Dzisiaj zaczynam 18 tc i przy corci to już ładnie czułam ruchy a tu sama nie wiem co ja czuję...
Ale lozyskiem na przedniej ścianie nie ma się co przejmować - przednia ściana to nie znaczy przodujace. Aktywność dzieci jest różna tak jak różne są dzieci.

[emoji127] 28.10.2017

Dziewczynki wczoraj poczułam jaakby trzy miarowe kopniecia a zaraz po tym przepływ...pierwszy raz... teraz cały czas się zastanawiam czy to było to
emoji14.png

Myślicie, że dzidz mógłby tak "miarowo kopać"? Czyli dokładnie co sekundę kopnięcie i koniec

Wydaje mi się że róznie to może być zależy od malucha ja tez czuje chwilę i cisza ale nie sądzę by to było coś w jelitach. Ostatnio nawet tak niespodziewanie i gwałtownie poczułam że aż podskoczulam. A czasem to mnie laskocze ;)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry