reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
XBUMx a jak sprawa z wózkiem? Ciekawa jestem jaki on jest, jak wykonany jaka amortyzacja itp

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
XBUMx a jak sprawa z wózkiem? Ciekawa jestem jaki on jest, jak wykonany jaka amortyzacja itp

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
?
Dodowalam zdj i opinie moja [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t4d [emoji272]

A ja dziś doświadczyłam czegoś dziwnego. Mąż mi mówi idź kup coś dla Maleństwa. No więc poszłam i chciałam coś wybrać ale mnie to przerazilo. Tak się poczułam nieswojo i wróciłam z niczym. Mąż tylko na mnie popatrzył i się nic nie odezwał.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Chyba się za bardzo przyjmujesz. Spokojnie, będzie za duże, to podwiniesz itd.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Was w ten pochmurny dzień. Moja córka lekcje robi u siebie w pokoju a ja zamieram się zaraz za robienie galaretek z owocami. Siostra z dziecmi mnie odwiedzi po obiedzie i tak nam czas na plotach zleci. Zrobilabym szarlotke ale jablek nie mam a nje chce mi sie do sklepu.
Mojego wysle jak wroci, bo na treningu rowerowym jest. W lipcu startuje w triatlonie i musi troche potrenowac. Sama chetnie bym poćwiczyla a tu dupa.Mam prikaz odgorny zeby sie ozczedzac i duzo lezec.Masakra.Bede kwadratowa.
Kurcze zazdrosze wam tego szalu i entuzjazmu zakupowego. Ja jeszcze trzymam sie twardo i nic.
Co do lewatywy to jest jest dla naszej wygody po porodzie, bo np po cc kiedy ciezko sie ruszac jakby jeszcze trzeba sie bylo napinac na kibelku to mazakra a tak przynjamniej 2 lub 3 doby spokoju po operacji bedzie.
Golenie to kwestia higieny. Pamietam jak moja polozna opowiadala mi jak niektore pacjentki wstydu nie mialy i jak goryle zarosniete przychodzily na porodowke. Taką "zarośniętą brochę" to i gorzej zszyć po porodzie wiec lepiej sie calkiej ogolic i juz. Z lusterkiem albo z pomocą męża.Mnie mąż ogolił na łyso i nawet oboje mielismy ubaw przy tym.

Bum oby do jutra przeszło.

Ja ostatnio już miałam problem się ogolić brzuch mi wszystko zasłaniał, więc następne golenie z lusterkiem [emoji6]
Zapomniałam wam napisać że wczoraj byłam u dermatologa bo zrobiły mi się takie czerwone plamy na dłoniach i gin przepisał jakiś krem bo podejrzewał zakażenie grzybicze ale do końca on nie pomógł i wczoraj tą lekarka stwierdziła że to od chemii domowej i kazała sprzątać w rękawiczkach do tego też maść zapisała, ale przy okazji jak już się wybrałam to pokazałam jej pieprzyk który pojawił mi się 2 czy 3 lata temu po wakacyjnym opalaniu jest on maleńki 1x1mm ale czarny i ta lekarka dała mi skierowanie do chirurga na wycięcie go i najlepiej jeszcze w ciąży bo on może być niebezpieczny i powiedziała że jest z wąsem i mam dylemat czy już iść się zapisać na ten zabieg czy lepiej poczekać jeszcze 2 tygodnie i najpierw zapytać mojego gina. A o to sprawca całego zamieszania
1494102881-aaaaaa.jpeg
Też mam pieprzyk do wycięcia i też muszę w końcu po skierowanie iść

Pojade zaraz na IP, czytalam tak neta i boje sie , ze to jakis ucisk na wątrobę lub czyżby nawet zatrucie ciążowe - jakby bylo ok to chyba bym czegoś takiego nie czuła ... Najwyżej wezmą mnie za wariatke .

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t5d [emoji272]

Pojade zaraz na IP, czytalam tak neta i boje sie , ze to jakis ucisk na wątrobę lub czyżby nawet zatrucie ciążowe - jakby bylo ok to chyba bym czegoś takiego nie czuła ... Najwyżej wezmą mnie za wariatke .

Jedz i nie przejmuj sie tym co ludzie pomysla...miej ich w dup.. Zdrowie dziecka najwazniejsze...
Monia zgadzam sie z toba lewatywa to tez dla naszej wygody...nie martwisz sie ze cos ci wyleci jak bedziesz przec...
A jesli chodzi o golenie to nie trzeba sie na lyso mozna tylko tam nizej gdzie ewentualnie szyc beda...bo to chyba tylko o to chodzi...
Ale wiadomo ze z zarosnieta brocha to obciach sie pojawic na porodowce gdzie ci ciagle beda zagladac...

BUM masz prawo panikować. Jesteś kobietą w ciąży i to naturalne, że się przejmujesz. Jedź, skontroluj i oby się okazało, że to nic poważnego :)
A tak w ogóle, to dzień dobry. U mnie pogoda dziś taka, że nic, tylko się powiesić. Szaro, buro, zimno. Jak w końcu nie wyjdzie słońce i nie zrobi się prawdziwa wiosna, to chyba wpadnę w depresje :/
Muszę dziś z moim P. do galerii jechać, kupić prezent na komunie dla jego siostrzenicy, a przez tą pogodę najchętniej w ogóle nie wychodziłabym z domu. Dobrze, że piesia oddałam teściom, żeby go na weekend na wieś zabrali, to przynajmniej nie mam problemu z wychodzeniem z nim.
Co do zakupów, to macie już milion pięknych rzeczy. Aż zazdroszczę :) Ja wstrzymuję się jeszcze, po połówkowym będę kupowała, bo póki co jeszcze nie mam nawet pewności, czy to na 100% chłopiec :) A co do facetów, to mój jest identyczny. "Jeszcze się kupi, jeszcze zdążymy", jakby nie ogarniał ile trzeba rzeczy kupić i ile mamy na to czasu. Na szczęście listę już sobie z grubsza sporządziłam, więc zostanie tylko zakupienie tego wszystkiego :)

Jedź Bum jaak masz czuć się spokojnie, to bardzo ważne! :*

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja nie wiem czemu jestem sceptycznie nastawiona do takich promocji... od razu wydaje mi się, ze sa gorsze jakościowo, bo w końcu muszą na czymś zaoszczędzić, nie mogą dokładać do tego interesu i aż takie promocje do mnie nie przemawiają.
Kolego siostra np pracuje w firmie KAMIS i opowiadał, ze mówiła, ze np Biedronka jak robi promocję i składa zamówienie to mowi, ze chce tyle towaru za tyle kasy i mieszają np pieprz z gorczyca, żeby zaoszczędzić a żeby było więcej... wszyscy kombinują...
Biedronka to akurat inna sprawa, bo ma produkty robione pod siebie, to mogą dawać ilości jakie chcą w składzie.
Markety mają promocje, bo jak tanie Netto robi zamówienie w Pampers na ileś krajów to ma co jakiś czas cos w super cenie, dlatego żaden mały sklep ich nie pobije cenowo. Jeśli to jest pod marka Pampers, to oni nie mogą robić sami sobie złej opinii.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry