reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
XBUMx a jak sprawa z wózkiem? Ciekawa jestem jaki on jest, jak wykonany jaka amortyzacja itp

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
XBUMx a jak sprawa z wózkiem? Ciekawa jestem jaki on jest, jak wykonany jaka amortyzacja itp

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
?
Dodowalam zdj i opinie moja [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t4d [emoji272]

A ja dziś doświadczyłam czegoś dziwnego. Mąż mi mówi idź kup coś dla Maleństwa. No więc poszłam i chciałam coś wybrać ale mnie to przerazilo. Tak się poczułam nieswojo i wróciłam z niczym. Mąż tylko na mnie popatrzył i się nic nie odezwał.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Chyba się za bardzo przyjmujesz. Spokojnie, będzie za duże, to podwiniesz itd.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Was w ten pochmurny dzień. Moja córka lekcje robi u siebie w pokoju a ja zamieram się zaraz za robienie galaretek z owocami. Siostra z dziecmi mnie odwiedzi po obiedzie i tak nam czas na plotach zleci. Zrobilabym szarlotke ale jablek nie mam a nje chce mi sie do sklepu.
Mojego wysle jak wroci, bo na treningu rowerowym jest. W lipcu startuje w triatlonie i musi troche potrenowac. Sama chetnie bym poćwiczyla a tu dupa.Mam prikaz odgorny zeby sie ozczedzac i duzo lezec.Masakra.Bede kwadratowa.
Kurcze zazdrosze wam tego szalu i entuzjazmu zakupowego. Ja jeszcze trzymam sie twardo i nic.
Co do lewatywy to jest jest dla naszej wygody po porodzie, bo np po cc kiedy ciezko sie ruszac jakby jeszcze trzeba sie bylo napinac na kibelku to mazakra a tak przynjamniej 2 lub 3 doby spokoju po operacji bedzie.
Golenie to kwestia higieny. Pamietam jak moja polozna opowiadala mi jak niektore pacjentki wstydu nie mialy i jak goryle zarosniete przychodzily na porodowke. Taką "zarośniętą brochę" to i gorzej zszyć po porodzie wiec lepiej sie calkiej ogolic i juz. Z lusterkiem albo z pomocą męża.Mnie mąż ogolił na łyso i nawet oboje mielismy ubaw przy tym.

Bum oby do jutra przeszło.

Ja ostatnio już miałam problem się ogolić brzuch mi wszystko zasłaniał, więc następne golenie z lusterkiem [emoji6]
Zapomniałam wam napisać że wczoraj byłam u dermatologa bo zrobiły mi się takie czerwone plamy na dłoniach i gin przepisał jakiś krem bo podejrzewał zakażenie grzybicze ale do końca on nie pomógł i wczoraj tą lekarka stwierdziła że to od chemii domowej i kazała sprzątać w rękawiczkach do tego też maść zapisała, ale przy okazji jak już się wybrałam to pokazałam jej pieprzyk który pojawił mi się 2 czy 3 lata temu po wakacyjnym opalaniu jest on maleńki 1x1mm ale czarny i ta lekarka dała mi skierowanie do chirurga na wycięcie go i najlepiej jeszcze w ciąży bo on może być niebezpieczny i powiedziała że jest z wąsem i mam dylemat czy już iść się zapisać na ten zabieg czy lepiej poczekać jeszcze 2 tygodnie i najpierw zapytać mojego gina. A o to sprawca całego zamieszania
1494102881-aaaaaa.jpeg
Też mam pieprzyk do wycięcia i też muszę w końcu po skierowanie iść

Pojade zaraz na IP, czytalam tak neta i boje sie , ze to jakis ucisk na wątrobę lub czyżby nawet zatrucie ciążowe - jakby bylo ok to chyba bym czegoś takiego nie czuła ... Najwyżej wezmą mnie za wariatke .

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t5d [emoji272]

Pojade zaraz na IP, czytalam tak neta i boje sie , ze to jakis ucisk na wątrobę lub czyżby nawet zatrucie ciążowe - jakby bylo ok to chyba bym czegoś takiego nie czuła ... Najwyżej wezmą mnie za wariatke .

Jedz i nie przejmuj sie tym co ludzie pomysla...miej ich w dup.. Zdrowie dziecka najwazniejsze...
Monia zgadzam sie z toba lewatywa to tez dla naszej wygody...nie martwisz sie ze cos ci wyleci jak bedziesz przec...
A jesli chodzi o golenie to nie trzeba sie na lyso mozna tylko tam nizej gdzie ewentualnie szyc beda...bo to chyba tylko o to chodzi...
Ale wiadomo ze z zarosnieta brocha to obciach sie pojawic na porodowce gdzie ci ciagle beda zagladac...

BUM masz prawo panikować. Jesteś kobietą w ciąży i to naturalne, że się przejmujesz. Jedź, skontroluj i oby się okazało, że to nic poważnego :)
A tak w ogóle, to dzień dobry. U mnie pogoda dziś taka, że nic, tylko się powiesić. Szaro, buro, zimno. Jak w końcu nie wyjdzie słońce i nie zrobi się prawdziwa wiosna, to chyba wpadnę w depresje :/
Muszę dziś z moim P. do galerii jechać, kupić prezent na komunie dla jego siostrzenicy, a przez tą pogodę najchętniej w ogóle nie wychodziłabym z domu. Dobrze, że piesia oddałam teściom, żeby go na weekend na wieś zabrali, to przynajmniej nie mam problemu z wychodzeniem z nim.
Co do zakupów, to macie już milion pięknych rzeczy. Aż zazdroszczę :) Ja wstrzymuję się jeszcze, po połówkowym będę kupowała, bo póki co jeszcze nie mam nawet pewności, czy to na 100% chłopiec :) A co do facetów, to mój jest identyczny. "Jeszcze się kupi, jeszcze zdążymy", jakby nie ogarniał ile trzeba rzeczy kupić i ile mamy na to czasu. Na szczęście listę już sobie z grubsza sporządziłam, więc zostanie tylko zakupienie tego wszystkiego :)

Jedź Bum jaak masz czuć się spokojnie, to bardzo ważne! :*

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja nie wiem czemu jestem sceptycznie nastawiona do takich promocji... od razu wydaje mi się, ze sa gorsze jakościowo, bo w końcu muszą na czymś zaoszczędzić, nie mogą dokładać do tego interesu i aż takie promocje do mnie nie przemawiają.
Kolego siostra np pracuje w firmie KAMIS i opowiadał, ze mówiła, ze np Biedronka jak robi promocję i składa zamówienie to mowi, ze chce tyle towaru za tyle kasy i mieszają np pieprz z gorczyca, żeby zaoszczędzić a żeby było więcej... wszyscy kombinują...
Biedronka to akurat inna sprawa, bo ma produkty robione pod siebie, to mogą dawać ilości jakie chcą w składzie.
Markety mają promocje, bo jak tanie Netto robi zamówienie w Pampers na ileś krajów to ma co jakiś czas cos w super cenie, dlatego żaden mały sklep ich nie pobije cenowo. Jeśli to jest pod marka Pampers, to oni nie mogą robić sami sobie złej opinii.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry