reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ale lozyskiem na przedniej ścianie nie ma się co przejmować - przednia ściana to nie znaczy przodujace. Aktywność dzieci jest różna tak jak różne są dzieci.

[emoji127] 28.10.2017
No mam nadzieję że mój maluch jest z tych mniej ruchliwych albo że to łożysko zasłania i dlatego nic nie czuję.
A powiedzcie dziewczyny te które macie łożysko na przedniej ścianie nie mówię o przodującym czy czujecie dobrze ruchy?

reklama
Dziewczyny, ktora z Was przechowuje zupy w sloikach? Trzeba je zapasteryzowac tak jak inne weki? Pytam bo zazwyczaj mroze, ale zostalo mi pulpetow i barszczyk czerwony i chcialabym na tydzien to zapakowac w sloiki, a potem zjesc[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom
Ja robię zupy do słoików i tak samo jak inne mięsa.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

A jeszcze takie pytanie mam. Jak to jest z tą lewatywa przed porodem i goleniem okolic intymnych? Ja w miarę możliwości postaram się sama załatwić sprawę z goleniem. Jeszcze nwm Jak Ale będę chciała to ogarnąć jakoś [emoji5]mam nadzieję ze Maz wcześniej wróci i damy radę razem [emoji5] Ale ta lewatywa. .. hmmm ciężka sprawa...A znów bez lewatywy też chyba ciężko [emoji3]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Możesz iść do kosmetyczki na depilacje bikini

Kornelcia moja mala ladnie kopala i potem nagle cicho. Jak bylam u kontroli szyjki to sie okazalo ze sie przekrecila z poprzeg na siedząco i dlatego ledwo co czuje takie jak by bulgotania bardziej. Nie martw sie pewnie kopie w to miejsce ktorego nie czujesz.

Bum trzymam kciuki zeby to nie było nic groźnego

Ewa ja mam za to malo miejsca na drzewka. Maz ma racje, w tym roku to juz za pozno. Zawsze mozesz sobbie choc pomidorki koktajlowe wstadzic do doniczek. Przypilnuj jednak by Ci uprawil ziemie juz w jesieni. To bedziesz miala pewnosc ze na wiosne posiejesz swoje jarzyny. Ja to uwielbiam cos grzebac w ogrodku bo mnie to odstresowywuje, no i jestem pewna co daje dziecku jesc.
Wczoraj mielismy straszna burze, moje grzadki stanely pod wodą, nie wiem czy bedzie cos z tych jarzyn w tym roku. Salate mi zniszczylo, dobrze ze pomidorow nie wysadzilam

Spark czulam takie kopniecia i zastanawialam sie czy w 18 tyg dzidzia moze miec czkawke. Bo takie same mialam z mlodym ale w pozniejszych miesiacach.

Ta gabke i tak kupie nawet jak bym ja miala po tygodniu wyrzucic bo u mnie bedzie cc wiec :) nie ludze sie ze dam ze wszystkim rady.

Mam lozysko na tylniej scianie a truchy nie sa jakos specjalnie mocne.

Przyplatala mi sie nowadolegliwosc, boli mnie kosc ogonowa. Mloda wlasnie sie obrucila i zaczela kopac po prawej stronie brzucha
1494146190-aaaaaa.jpeg
1494146206-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jak ostatnio oglądałam filmik jak prawidłowo kąpać noworodka to mi się wlos na głowie zjezyl. [emoji54] trochę mnie to przeraża wszystko.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
E tam. Teraz za granicą modne jest wiadro tummy tum czy jakoś tak i nawet na porodowce w nim kapia. Dziecko siedzi całe w wodzie razem z pepkiem. Nie wiem czemu tak, ale jak widać są różne szkoły.

No mam nadzieję że mój maluch jest z tych mniej ruchliwych albo że to łożysko zasłania i dlatego nic nie czuję.
A powiedzcie dziewczyny te które macie łożysko na przedniej ścianie nie mówię o przodującym czy czujecie dobrze ruchy?
Nie, ja wcale. Wczoraj "chyba" pierwszy raz, a to 18+1, też mam na przedniej

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i pierwszy raz coś poczułam jak zaczął się 18 tydzień, ale nie byłam do konca pewna czy to to. Potem była cisza prawie tydzień i od 2 dni znowu coś czuję.
Wczoraj poczułam po jedzeniu jak lezałam 3 takie jakby kopniaczki :) Też troszkę się martwiłam, ze nic nie czuję, bo dziewczyny pisały, że czują już od 15-16 tydz

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry