reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziendoberek
Ja odstawiłam męża do pracy corke do szkoly i trochę mam zamiar jeszcze w łóżku poleżeć a później trochę pouczyć.Ciągnę jeszcze podyplomówkę i egzamin się zbliża...eh ale jestem dobrej myśli.
Wiecie co moja pierwszoklasistka odmalowała?
Wczoraj zorientowałam się, że na długi weekend zostawila (lub zgubila) swoje książki. Chcialam wczoraj sprawdzic jakie ma lekcje a tu zong, żadej książki a ona nie pamięta co z nimi zrobiła. No to co ja zrobilam dzis rano?Napisalam usprawiedliwienie ze moja corka nieprzygotowana do zajęć(ja się chyba bardziej przejelam od corki tym faktem)...
Zobaczymy czy w ogole znajdzie dzis te ksiazki w szkole.eh moja córka zapominalska( już musialam jej zapasowy klucz dać od szafki bo też zgubila miesiąc temu)
Cierpliwie czekam na ruchy bobasa ale nic jeszcze.Wczoraj zaczelam 16tc. Podobno w kolejnych ciążach czuje się wczesniej no sie pytam gdzie te ruchy przy 7ej ciąży...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziendoberek
Ja odstawiłam męża do pracy corke do szkoly i trochę mam zamiar jeszcze w łóżku poleżeć a później trochę pouczyć.Ciągnę jeszcze podyplomówkę i egzamin się zbliża...eh ale jestem dobrej myśli.
Wiecie co moja pierwszoklasistka odmalowała?
Wczoraj zorientowałam się, że na długi weekend zostawila (lub zgubila) swoje książki. Chcialam wczoraj sprawdzic jakie ma lekcje a tu zong, żad ej książki a ona niepamięta co z nimi zrobiła. No to co ja zrobilam dzis rano?Napisalam usprawiedliwienie ze moja corka nieprzygotowana do zajęć(ja się chyba bardziej przejelam od corki tym faktem)...
Zobaczymy czy w ogole znajdzie dzis te ksiazki w szkole.eh moja córka zapominalska( już musialam jej zapasowy klucz dać od szafki bo też zgubila miesiąc temu)
Cierpliwie czekam na ruchy bobasa ale nic jeszcze.Wczoraj zaczelam 16tc. Podobno w kolejnych ciążach czuje się wczesniej no sie pytam gdzie te ruchy przy 7ej ciąży...
Hehhe jakbym widziała siebie za młodu [emoji14]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Monia nie wiem, czy to czasem nie chodzi o ciążę donoszone. Ale nie chce się wymadrzac, bo nie wiem. W sumie jakby liczyć każda, to moja juz 3 i pierwsze ruchy zaczęłam czuć mniej więcej na etapie 15+6-16. Było to takie bulgotanie raczej niż kopniaki, ale po kilku dniach byłam pewna że to dzidzia ;-)

Dzień dobry!
Jak to dobrze, że chociaż jeden dziś do szkoły [emoji4] jak ja wakacje przeżyje [emoji13][emoji13][emoji13]
Miałam mieć dzisiaj intensywny dzień, ale zapomniałam, że mam zepsuty zamek w drzwiach i ktoś musi być cały czas w domu, a tu jeden w szkole a drugi też wychodzi, więc mama siłą rzeczy musi na tyłku przysiąść [emoji16][emoji16][emoji16]
Muszę nowy plan dnia sporządzić [emoji4]
Hahaha Monia,ja wczoraj miałam negocjacje, żeby dzisiaj ze szkoły Młodego zwolnić, bo przez tydzień zapomniał, że mu listewki na technikę potrzebne i bał się spotkania z nauczycielem

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Jakby liczyć donoszone to moja 3ciąża...ale czekam cierpliwie. Zastanawiam sie nad kupnem detektora tętna płodu. Co sądzicie? Czy ma któraś?

Spark- czuję się młodo ale stuknęlo mi już 37 latek ☺☺

Dzieńdoberek Dziewczynki :happy2:
Ja przy 1-szej ciąży nie chodziłam do szkoły rodzenia i żałowałam bo ten brak pojęcia determinował strach i stres. Teraz mam zamiar iść chociaż ze 2-3 razy z moim Lubym.
Ewkap666 ja też mam ciągły problem z ból głowy - a wczoraj wypiłam z pół litra wody z cytryną i dziś wstałam bez bólu. Nie wiem co to ma wspólnego- może za mało wody..o_O
A w ogóle dziewczyny chcecie rodzić z partnerem czy nie? Kiedyś nie chciałam, a teraz jednak zmieniłam zdanie..

To możemy sobie przybic piątkę ja od wczoraj w kiepskim humorze a dziś to już w ogóle. . I to raczej nie hormony tylko facet... od rana się klocilam z mezem nie gadamy ze sobą praktycznie od poniedziałku wieczora... przeryczalam pół dnia .. mam dość na dziś. .
Ja tam jakbym mogła to bym codziennie na usg chodziła [emoji14] za tydzień mam wizytę.. jeszcze musze poczekać..
U mnie dziś na obiad schabowe z mizeria i młodymi ziemniakami, ale zjedzone w takiej atmosferze ze się jeść nie chciało. .
Jutro do pracy, a tak mi się nie chce... [emoji17] poszła bym juz na l4..

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie dzisiaj humor w normie, nie to co wczoraj było, mój mąż to się ze mnie śmiał, że mam nerwika, a mnie mocniej rozwścieczało aż do samych łez że on się śmieje z tak poważnej sytuacji, hehehe:D a dzisiaj sama się z tego śmieje, co prawda jeszcze nie wiadomo jak dzień się potoczy, ale oby nie było więcej takich dni jak wczoraj :D

Cześć dziewczyny,
odebrałam wyniki- hemoglobina znów spada, więc powoli zaczynam znów anemię, mocz w normie (to dla mnie szok, bo mam tylko nieliczne bakterie w osadzie), hcv niereaktywne. Jutro idę ginowi się chwalić [emoji3]
Będę dziś dzwonić i umawiać się do dentysty i na połówkowe.
Co do szkoły rodzenia - poprzednio chodziłam od 21tc i zostałam do końca, bo oprócz zajęć były ćwiczenia relaksacyjne, oddechowe a na koniec symulacja parcia. Polecam choćby dlatego żeby spotkać inne przyszłe mamy i przejść się do interesującego nas szpitala. Tym razem chyba odpuszczę, bo mogę nie mieć z kim córki zostawić.
Ruchy maluszka czuję raczej o stałych porach, ale jeszcze dość słabo. Za to zastanawiam się gdzie podział się mój brzuch, bo z córką już w 15tc był widoczny... ale też byłam wtedy trochę większa. Tak jakbym nie miała się czym przejmować [emoji23]
Teraz sobie siedzę, a S. robi zupkę [emoji39]
Miłego poranka!

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 17+2

Hej kochane ...

Mnie obudził kurier wrrr [emoji48] do 20min bedzie z woziem [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t1d [emoji272]

reklama
Po pierwsze to będę rodziła w innym szpitalu. Jest gorzej wyposażony ale ma opinie, że położne są bardzo fajne. Co do położnej w domu to właśnie szukam do jakiej się zapisać, nawet nie wiem do jakiej jestem teraz zapisana. Bo po pierwszym porodzie żadna położna ani razu mnie w domu nie odwiedziła.

Napisane na MI 5 w aplikacji Forum BabyBoom
Moja mama mówi, że jak rodziła moją siostrę 18 lat temu, to położne jeszcze uczyły karmienia piersią i na prawdę w tej kwestii pomagały, wcześniej też, a przy moim bracie 13 lat temu, to już miały gdzieś i potem wiele dziewczyn się zrazilo na porodowce i od razu butelka. Mówi, ze ani nie tłumaczyly, ze dziecko na początku na prawdę potrzebuje minimalna ilość mleka itd. Chyba taką teraz Maja politykę, ze nie namawiają i nie uczą wielce.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry