reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzieńdoberek Dziewczynki :happy2:
Ja przy 1-szej ciąży nie chodziłam do szkoły rodzenia i żałowałam bo ten brak pojęcia determinował strach i stres. Teraz mam zamiar iść chociaż ze 2-3 razy z moim Lubym.
Ewkap666 ja też mam ciągły problem z ból głowy - a wczoraj wypiłam z pół litra wody z cytryną i dziś wstałam bez bólu. Nie wiem co to ma wspólnego- może za mało wody..o_O
A w ogóle dziewczyny chcecie rodzić z partnerem czy nie? Kiedyś nie chciałam, a teraz jednak zmieniłam zdanie..
Ja jeśli będę rodziła w Niemczech, to koniecznie z mężem, bo po pierwsze jego niemiecki, a po drugie wiem, że będzie mnie wspierał i on taki jest bardziej opanowany ode mnie.

W Polsce mam nadzieję nie rodzic, Ale na pewno byłaby moja mama, która uważa, że jak ma 3 dzieci, to na porodach zna się lepiej od położnej. Ogólnie byłby cyrk, bo ona będzie pilnować, żeby wszystko było ok i by się darla na wszystkich.
Wiem skąd to się bierze, miała ciężkie swoje porody i gdyby się nie domagała swego, to pewnie żadne dziecko by nie żyło. W Polsce mam też do wyboru poród w jednym z dwóch bardzo złych szpitali.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam się z rana! Znowu długo śpię. Zasnelam koło 12 a obudziłam się po 9 przez telefon od męża i jeszcze bym spała.
Śniło mi się dzisiaj usg, ze babka mi sprawdzała płeć, dziecko było takie wielkie na ekranie jakby miało 9 miesięcy i nagle pokazuje siusiaka i takie duże jajka.
Tak się śmiałam po obudzeniu, bo jeszcze nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka.
W poniedziałek mam morfologia i mocz do badania i w piątek mam lekarza, przez co jutro jadę na tydzień do Polski. Mam nadzieję, że w końcu na usg zobaczą płeć, bo chciałabym już rzeczy kupować i to już będzie u lekarza 19 i 4 dni, to nie wiem czy już polowkowe?

Monia u mojego podobnie jest z pamiecia. Moj pierwszoklasista spakowal buty do szkoly a ja nie sprawdzilam. szkolne zmalazlam schnace na karoryferze, nie wiem jakie wzial. Jak wroci to mu chyba cos zrobie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

[QUOTE="
ja jestem 18+6i tez nie czuje ruchow :([/QUOTE]

Mineralna- Ja mam dziś 18+5 i wydaje mi się, ze czułam ruchy jak zaczęłam 18 tydz. Takie leciutkie pukanie, ale tylko 2-3 razy przez dwa dni i teraz też cisza. Trochę się tym stresuje, ale chyba przerwy na takim etapie są normalne, prawda?

Odwiedziła mnie moja przyjaciółka i zwierzyła mi się, ze była w ciąży, ale już nie jest :( do 8 tyg czekali, aż serduszko zabije, ale niestety nie pojawiło się i musiała iść na zabieg. A siostra jej narzeczonego też była w ciąży, miała być październikową mamusią tak jak my i poroniła e 3 miesiącu. Tak sobie myślę, że mamy ogromne szczęście, ze możemy być tutaj na forum i czekać na narodziny naszych dzieciaczków

Hej [emoji5]ja dopiero wstałam. Od nocy boli mnie brzuch jakbym się czyms strula A nie bardzo miałam czym.

Ja chyba się zapisze do szkoły rodzenia jeśli zjadł do Pl w lipcu. Zawsze to jakaś wiedza mi zostanie.
Chciałabym rodzić z mężem Ale wszystko wyjdzie w praniu. Może nasze Maleństwo nam na to pozwoli i poczeka do urlopu taty.

Wczoraj jak byliśmy e sklepie to weszliśmy na dziecięcy dział i byly śpiochy takie na 56cm i mój mówi tak:to takie małe będzie to dziecko? To jak ja go wezmę na ręce? A jak zgniote? Tak mnie to rozczulilo. Swoją drogą fajne te śpiochy bo welurowe, rozpinane na nogawce i cena tylko 5€[emoji3] więc chyba się w nie zaopatrze.

Co do usg to ja miałam tylko na potwierdzenie ciazy( z tym ze 2 razy bo za pierwszym był pusty pecherzyk bo ciąża za mloda) później prenatalne i następne dopiero w czerwcu polowkowe. Wiec zazdroszcze Wam tak częstych usg

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jeśli będę rodziła w Niemczech, to koniecznie z mężem, bo po pierwsze jego niemiecki, a po drugie wiem, że będzie mnie wspierał i on taki jest bardziej opanowany ode mnie.

W Polsce mam nadzieję nie rodzic, Ale na pewno byłaby moja mama, która uważa, że jak ma 3 dzieci, to na porodach zna się lepiej od położnej. Ogólnie byłby cyrk, bo ona będzie pilnować, żeby wszystko było ok i by się darla na wszystkich.
Wiem skąd to się bierze, miała ciężkie swoje porody i gdyby się nie domagała swego, to pewnie żadne dziecko by nie żyło. W Polsce mam też do wyboru poród w jednym z dwóch bardzo złych szpitali.

Szczerze mówiąc nie dziwię się twojej mamie. Tyle siė słyszy o różnych dziwnych sytuacjach na porodówkach i tak na prawdę to wielka loteria na kogo się akurat trafi- czy na osobę z powołaniem czy na jakąś zołzę w złym chumorze.

Ja dziś robię ziemniaki pieczone w garnku. Bo już pomysłu nie mam. A mam troche wędlin to wyczyszcze lodówkę i będę mogła ja rozmrozic

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry