reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzieńdoberek Dziewczynki :happy2:
Ja przy 1-szej ciąży nie chodziłam do szkoły rodzenia i żałowałam bo ten brak pojęcia determinował strach i stres. Teraz mam zamiar iść chociaż ze 2-3 razy z moim Lubym.
Ewkap666 ja też mam ciągły problem z ból głowy - a wczoraj wypiłam z pół litra wody z cytryną i dziś wstałam bez bólu. Nie wiem co to ma wspólnego- może za mało wody..o_O
A w ogóle dziewczyny chcecie rodzić z partnerem czy nie? Kiedyś nie chciałam, a teraz jednak zmieniłam zdanie..
Ja jeśli będę rodziła w Niemczech, to koniecznie z mężem, bo po pierwsze jego niemiecki, a po drugie wiem, że będzie mnie wspierał i on taki jest bardziej opanowany ode mnie.

W Polsce mam nadzieję nie rodzic, Ale na pewno byłaby moja mama, która uważa, że jak ma 3 dzieci, to na porodach zna się lepiej od położnej. Ogólnie byłby cyrk, bo ona będzie pilnować, żeby wszystko było ok i by się darla na wszystkich.
Wiem skąd to się bierze, miała ciężkie swoje porody i gdyby się nie domagała swego, to pewnie żadne dziecko by nie żyło. W Polsce mam też do wyboru poród w jednym z dwóch bardzo złych szpitali.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam się z rana! Znowu długo śpię. Zasnelam koło 12 a obudziłam się po 9 przez telefon od męża i jeszcze bym spała.
Śniło mi się dzisiaj usg, ze babka mi sprawdzała płeć, dziecko było takie wielkie na ekranie jakby miało 9 miesięcy i nagle pokazuje siusiaka i takie duże jajka.
Tak się śmiałam po obudzeniu, bo jeszcze nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka.
W poniedziałek mam morfologia i mocz do badania i w piątek mam lekarza, przez co jutro jadę na tydzień do Polski. Mam nadzieję, że w końcu na usg zobaczą płeć, bo chciałabym już rzeczy kupować i to już będzie u lekarza 19 i 4 dni, to nie wiem czy już polowkowe?

Monia u mojego podobnie jest z pamiecia. Moj pierwszoklasista spakowal buty do szkoly a ja nie sprawdzilam. szkolne zmalazlam schnace na karoryferze, nie wiem jakie wzial. Jak wroci to mu chyba cos zrobie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

[QUOTE="
ja jestem 18+6i tez nie czuje ruchow :([/QUOTE]

Mineralna- Ja mam dziś 18+5 i wydaje mi się, ze czułam ruchy jak zaczęłam 18 tydz. Takie leciutkie pukanie, ale tylko 2-3 razy przez dwa dni i teraz też cisza. Trochę się tym stresuje, ale chyba przerwy na takim etapie są normalne, prawda?

Odwiedziła mnie moja przyjaciółka i zwierzyła mi się, ze była w ciąży, ale już nie jest :( do 8 tyg czekali, aż serduszko zabije, ale niestety nie pojawiło się i musiała iść na zabieg. A siostra jej narzeczonego też była w ciąży, miała być październikową mamusią tak jak my i poroniła e 3 miesiącu. Tak sobie myślę, że mamy ogromne szczęście, ze możemy być tutaj na forum i czekać na narodziny naszych dzieciaczków

Hej [emoji5]ja dopiero wstałam. Od nocy boli mnie brzuch jakbym się czyms strula A nie bardzo miałam czym.

Ja chyba się zapisze do szkoły rodzenia jeśli zjadł do Pl w lipcu. Zawsze to jakaś wiedza mi zostanie.
Chciałabym rodzić z mężem Ale wszystko wyjdzie w praniu. Może nasze Maleństwo nam na to pozwoli i poczeka do urlopu taty.

Wczoraj jak byliśmy e sklepie to weszliśmy na dziecięcy dział i byly śpiochy takie na 56cm i mój mówi tak:to takie małe będzie to dziecko? To jak ja go wezmę na ręce? A jak zgniote? Tak mnie to rozczulilo. Swoją drogą fajne te śpiochy bo welurowe, rozpinane na nogawce i cena tylko 5€[emoji3] więc chyba się w nie zaopatrze.

Co do usg to ja miałam tylko na potwierdzenie ciazy( z tym ze 2 razy bo za pierwszym był pusty pecherzyk bo ciąża za mloda) później prenatalne i następne dopiero w czerwcu polowkowe. Wiec zazdroszcze Wam tak częstych usg

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jeśli będę rodziła w Niemczech, to koniecznie z mężem, bo po pierwsze jego niemiecki, a po drugie wiem, że będzie mnie wspierał i on taki jest bardziej opanowany ode mnie.

W Polsce mam nadzieję nie rodzic, Ale na pewno byłaby moja mama, która uważa, że jak ma 3 dzieci, to na porodach zna się lepiej od położnej. Ogólnie byłby cyrk, bo ona będzie pilnować, żeby wszystko było ok i by się darla na wszystkich.
Wiem skąd to się bierze, miała ciężkie swoje porody i gdyby się nie domagała swego, to pewnie żadne dziecko by nie żyło. W Polsce mam też do wyboru poród w jednym z dwóch bardzo złych szpitali.

Szczerze mówiąc nie dziwię się twojej mamie. Tyle siė słyszy o różnych dziwnych sytuacjach na porodówkach i tak na prawdę to wielka loteria na kogo się akurat trafi- czy na osobę z powołaniem czy na jakąś zołzę w złym chumorze.

Ja dziś robię ziemniaki pieczone w garnku. Bo już pomysłu nie mam. A mam troche wędlin to wyczyszcze lodówkę i będę mogła ja rozmrozic

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry