reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziendoberek
Ja odstawiłam męża do pracy corke do szkoly i trochę mam zamiar jeszcze w łóżku poleżeć a później trochę pouczyć.Ciągnę jeszcze podyplomówkę i egzamin się zbliża...eh ale jestem dobrej myśli.
Wiecie co moja pierwszoklasistka odmalowała?
Wczoraj zorientowałam się, że na długi weekend zostawila (lub zgubila) swoje książki. Chcialam wczoraj sprawdzic jakie ma lekcje a tu zong, żadej książki a ona nie pamięta co z nimi zrobiła. No to co ja zrobilam dzis rano?Napisalam usprawiedliwienie ze moja corka nieprzygotowana do zajęć(ja się chyba bardziej przejelam od corki tym faktem)...
Zobaczymy czy w ogole znajdzie dzis te ksiazki w szkole.eh moja córka zapominalska( już musialam jej zapasowy klucz dać od szafki bo też zgubila miesiąc temu)
Cierpliwie czekam na ruchy bobasa ale nic jeszcze.Wczoraj zaczelam 16tc. Podobno w kolejnych ciążach czuje się wczesniej no sie pytam gdzie te ruchy przy 7ej ciąży...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziendoberek
Ja odstawiłam męża do pracy corke do szkoly i trochę mam zamiar jeszcze w łóżku poleżeć a później trochę pouczyć.Ciągnę jeszcze podyplomówkę i egzamin się zbliża...eh ale jestem dobrej myśli.
Wiecie co moja pierwszoklasistka odmalowała?
Wczoraj zorientowałam się, że na długi weekend zostawila (lub zgubila) swoje książki. Chcialam wczoraj sprawdzic jakie ma lekcje a tu zong, żad ej książki a ona niepamięta co z nimi zrobiła. No to co ja zrobilam dzis rano?Napisalam usprawiedliwienie ze moja corka nieprzygotowana do zajęć(ja się chyba bardziej przejelam od corki tym faktem)...
Zobaczymy czy w ogole znajdzie dzis te ksiazki w szkole.eh moja córka zapominalska( już musialam jej zapasowy klucz dać od szafki bo też zgubila miesiąc temu)
Cierpliwie czekam na ruchy bobasa ale nic jeszcze.Wczoraj zaczelam 16tc. Podobno w kolejnych ciążach czuje się wczesniej no sie pytam gdzie te ruchy przy 7ej ciąży...
Hehhe jakbym widziała siebie za młodu [emoji14]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Monia nie wiem, czy to czasem nie chodzi o ciążę donoszone. Ale nie chce się wymadrzac, bo nie wiem. W sumie jakby liczyć każda, to moja juz 3 i pierwsze ruchy zaczęłam czuć mniej więcej na etapie 15+6-16. Było to takie bulgotanie raczej niż kopniaki, ale po kilku dniach byłam pewna że to dzidzia ;-)

Dzień dobry!
Jak to dobrze, że chociaż jeden dziś do szkoły [emoji4] jak ja wakacje przeżyje [emoji13][emoji13][emoji13]
Miałam mieć dzisiaj intensywny dzień, ale zapomniałam, że mam zepsuty zamek w drzwiach i ktoś musi być cały czas w domu, a tu jeden w szkole a drugi też wychodzi, więc mama siłą rzeczy musi na tyłku przysiąść [emoji16][emoji16][emoji16]
Muszę nowy plan dnia sporządzić [emoji4]
Hahaha Monia,ja wczoraj miałam negocjacje, żeby dzisiaj ze szkoły Młodego zwolnić, bo przez tydzień zapomniał, że mu listewki na technikę potrzebne i bał się spotkania z nauczycielem

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Jakby liczyć donoszone to moja 3ciąża...ale czekam cierpliwie. Zastanawiam sie nad kupnem detektora tętna płodu. Co sądzicie? Czy ma któraś?

Spark- czuję się młodo ale stuknęlo mi już 37 latek ☺☺

Dzieńdoberek Dziewczynki :happy2:
Ja przy 1-szej ciąży nie chodziłam do szkoły rodzenia i żałowałam bo ten brak pojęcia determinował strach i stres. Teraz mam zamiar iść chociaż ze 2-3 razy z moim Lubym.
Ewkap666 ja też mam ciągły problem z ból głowy - a wczoraj wypiłam z pół litra wody z cytryną i dziś wstałam bez bólu. Nie wiem co to ma wspólnego- może za mało wody..o_O
A w ogóle dziewczyny chcecie rodzić z partnerem czy nie? Kiedyś nie chciałam, a teraz jednak zmieniłam zdanie..

To możemy sobie przybic piątkę ja od wczoraj w kiepskim humorze a dziś to już w ogóle. . I to raczej nie hormony tylko facet... od rana się klocilam z mezem nie gadamy ze sobą praktycznie od poniedziałku wieczora... przeryczalam pół dnia .. mam dość na dziś. .
Ja tam jakbym mogła to bym codziennie na usg chodziła [emoji14] za tydzień mam wizytę.. jeszcze musze poczekać..
U mnie dziś na obiad schabowe z mizeria i młodymi ziemniakami, ale zjedzone w takiej atmosferze ze się jeść nie chciało. .
Jutro do pracy, a tak mi się nie chce... [emoji17] poszła bym juz na l4..

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie dzisiaj humor w normie, nie to co wczoraj było, mój mąż to się ze mnie śmiał, że mam nerwika, a mnie mocniej rozwścieczało aż do samych łez że on się śmieje z tak poważnej sytuacji, hehehe:D a dzisiaj sama się z tego śmieje, co prawda jeszcze nie wiadomo jak dzień się potoczy, ale oby nie było więcej takich dni jak wczoraj :D

Cześć dziewczyny,
odebrałam wyniki- hemoglobina znów spada, więc powoli zaczynam znów anemię, mocz w normie (to dla mnie szok, bo mam tylko nieliczne bakterie w osadzie), hcv niereaktywne. Jutro idę ginowi się chwalić [emoji3]
Będę dziś dzwonić i umawiać się do dentysty i na połówkowe.
Co do szkoły rodzenia - poprzednio chodziłam od 21tc i zostałam do końca, bo oprócz zajęć były ćwiczenia relaksacyjne, oddechowe a na koniec symulacja parcia. Polecam choćby dlatego żeby spotkać inne przyszłe mamy i przejść się do interesującego nas szpitala. Tym razem chyba odpuszczę, bo mogę nie mieć z kim córki zostawić.
Ruchy maluszka czuję raczej o stałych porach, ale jeszcze dość słabo. Za to zastanawiam się gdzie podział się mój brzuch, bo z córką już w 15tc był widoczny... ale też byłam wtedy trochę większa. Tak jakbym nie miała się czym przejmować [emoji23]
Teraz sobie siedzę, a S. robi zupkę [emoji39]
Miłego poranka!

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 17+2

Hej kochane ...

Mnie obudził kurier wrrr [emoji48] do 20min bedzie z woziem [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t1d [emoji272]

reklama
Po pierwsze to będę rodziła w innym szpitalu. Jest gorzej wyposażony ale ma opinie, że położne są bardzo fajne. Co do położnej w domu to właśnie szukam do jakiej się zapisać, nawet nie wiem do jakiej jestem teraz zapisana. Bo po pierwszym porodzie żadna położna ani razu mnie w domu nie odwiedziła.

Napisane na MI 5 w aplikacji Forum BabyBoom
Moja mama mówi, że jak rodziła moją siostrę 18 lat temu, to położne jeszcze uczyły karmienia piersią i na prawdę w tej kwestii pomagały, wcześniej też, a przy moim bracie 13 lat temu, to już miały gdzieś i potem wiele dziewczyn się zrazilo na porodowce i od razu butelka. Mówi, ze ani nie tłumaczyly, ze dziecko na początku na prawdę potrzebuje minimalna ilość mleka itd. Chyba taką teraz Maja politykę, ze nie namawiają i nie uczą wielce.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry