reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej my już w domku [emoji4]
Podczytuje Was miedzy kąpaniem jednego a drugiego dziecka [emoji6]
syn jutro ma konkurs czytania i trochę się denerwuje bo to jego pierwszy konkurs w którym bierze udzial, zawsze brakowało mu odwagi aby się zgłosić a teraz wytypowala go wychowawczyni do konkursu czytania dla 1 klasistow [emoji4] więc zaraz muszę go do łóżka zagodzic aby się wyspal bo jutro na 8:00[emoji38]
I znowu mi smaka narobilyscie tym razem na pizzę [emoji6]
Ja chyba tez jakos specjalnie nie boje się porodu ale już bardzo często o nim myśle :) Boje się tak jak Lili ze zacznie się w złym momencie tzn nie będzie miał mnie kto zawieźć, boje się ze od razu będę miała bóle parte i nie zdążę dojechać (ja w dwóch ciążach prawie nie miałam skurczów) takze trochę obaw mam ale niekoniecznie związane z samym już porodem
Kurcze ale to jednak boli, no ale jednak ciekawa jestem jak będzie tym razem
Najbardziej to bym nie chciała i bała się cesarki bo co prawda nie musisz sie męczyć przy porodzie ale za to potem jest chyba dużo gorzej. Ja miałam wyrostek wycinany i ledwo się potem ruszałam
Ja właśnie 9 miesięcy po cc mialam wycinany wyrostek i to jest porownywalny ból i ten sam problem z poruszaniem się tylko ze po cc jeszcze musisz do dziecka wstawać i brać na ręce do karmienia[emoji4]

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji221]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji197]synek 08/2009.

reklama
Piękne buty [emoji173] Bum niezły stosik już Ci sie uzbierał:) Co do ananasa to jeżeli liście ze środka się lekko odrywają i pachną u nasady to jest dojrzały, ale nie może być brązowy w tym miejscu bo wtedy już gnije. Usg mam robione na każdej wizycie z tym że bardzo krótko i co mnie zdziwiło to dopochwowo (oprócz tego genetycznego w 13tyg). I zawsze dostaje zdjęcie a chodzę na NFZ. Następna wizyta dopiero 29 maja więc chyba zeświruje do tego czasu no ale cóż...Wtedy Usg połowkowe więc będzie okazja dłużej podpatrzeć dzidziusia :)

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

AnScarlet to faktycznie poszukajcie może nowej pracy dla meza, bo to duże przegięcie. Żeby chociaż były z tej harowki konkretne pieniądze, no to coś za coś, ale jak on zapieprza od rana do nocy i mówisz, ze zarabia jak za 8h to ja też bym szukała. Nie ma co się tam na siłę trzymać :-)

Dasia nasze dziecko też jeszcze płci nie pokazało, ale podejrzewam, ze będzie dziewczynka :-)

Justa nawet dziś mąż pracuje?? Ja pieprze... przerabane...
A tak z innej beczki, który sklep polecasz na zakup całej wyprawki?? Kimex, czy Świat Dziecka w R-miu?? My planujemy kupić wszystko gdzieś w Radomiu, tylko w zadnym z tych sklepów nigdy nie byłam...
Ewka ja osobiscie wole Kimex, jest niedaleko moich rodziców i czesto cos tam kupowalam. Tylko ceny...np ladne spiochy ok 40zl..... Ale wybor ogromny:)

Jeej już prawie wszystkie czuujecie ruchy, a ja wg prenatalnych dzisiaj 17+5 i nic, nawet przepływów jak to nazywacie...

Kiedy planujecie na szkołę rodzenia zacząć chodzić? I czy w ogóle? :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, u mnie na obiadzik był bigos z młodej kapusty i ziemniaczki :)
Podziwiam dziewczyny, które żyjąlub żyły na odległość ze swoimi mężami. Mój zmienił pracę i będzie pracował na zmiany i już się martwić jak ja bez niego popołudniami wytrzymam ;) Fakt, jak urodzi się bejbik to czas będzie płynął inaczej.
Porodu się nie boję, dam radę, oby tylko był sn, gorzej po. Nie wyobrażam sobie ciągłych odwiedzin i dobrych rad głównie od teściów. Już z mężem rozmawialiśmy, że po porodzie to przynajmniej z tydzień nikogo nie wpuszczamy, żeby odpocząć i przyzwyczaić się do nowej sytuacji.

Bum, ale masz już wszystkiego dużo :)
Mamm taki sam plan, tydzień a.nawet dwa dla siebie (no tylko dziadkowie i siotry) a reszta poczeka :)

Jeej już prawie wszystkie czuujecie ruchy, a ja wg prenatalnych dzisiaj 17+5 i nic, nawet przepływów jak to nazywacie...

Kiedy planujecie na szkołę rodzenia zacząć chodzić? I czy w ogóle? :)

Ja w pierwszej ciąży czułam po 20tygodniu, więc spokojnie [emoji6]
U mnie szkola rodzenia jakos nie potrzebna [emoji5]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t1d [emoji272]

Ja w pierwszej ciąży czułam po 20tygodniem , więc spokojnie [emoji6]
U mnie szkola rodzenia jakos nie potrzebna [emoji5]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t1d [emoji272]
A ja chcę pochodzić też po to aby mój facet się trochę w temacie obeznał :)
Znajoma mówi, że lepiej wcześniej bo się ma siły jeszcze :) i myślę kiedy się wybrać :)

U mnie są 4 badania usg w ciąży jeżeli wszystko jest Ok. Pierwsze stwierdzające ciąże potem koło 13 tydz, połówkowe 20tydz oraz oraz ostatnie nie pamietam w jakim tygodniu. Ja oczywiście chce na każdym wiec za 40€ nie ma problemu :)
Ja miałam dzisiaj udane zakupy bo kupiłam sobie buty na komunie i wesele które się szykuje latem. Co prawda nie wiem jak będę w nich chodzić bo przeważnie śmigam w sportowych ale chce super wyglądać :)
Wczoraj tak późno szlam spać a dziś juz w łóżku leżę :) musze odpocząć ale śpiąca jeszcze nie jestem
Aaa i jutro robię pizzę tak Wam pozazdrościłam ;)
Bardzo ładne :)

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej, wróciłam, nadrobilam:)

Co do porodu to pierwszy byl sn i mam nadzieję że ten tez taki będzie. Naciecia nie pamietam, bolu tez nie:)

Co do życia w rozlace to podziwiam, my od zawsze, tzn od kiedy się znamy i jestesmy parą, mieszkamy razem.

Moje dzieciatko kopie jak szalone ale w pierwszej ciąży poczulam ruchy chyba w 20tc dopiero m.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry