reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej my już w domku [emoji4]
Podczytuje Was miedzy kąpaniem jednego a drugiego dziecka [emoji6]
syn jutro ma konkurs czytania i trochę się denerwuje bo to jego pierwszy konkurs w którym bierze udzial, zawsze brakowało mu odwagi aby się zgłosić a teraz wytypowala go wychowawczyni do konkursu czytania dla 1 klasistow [emoji4] więc zaraz muszę go do łóżka zagodzic aby się wyspal bo jutro na 8:00[emoji38]
I znowu mi smaka narobilyscie tym razem na pizzę [emoji6]
Ja chyba tez jakos specjalnie nie boje się porodu ale już bardzo często o nim myśle :) Boje się tak jak Lili ze zacznie się w złym momencie tzn nie będzie miał mnie kto zawieźć, boje się ze od razu będę miała bóle parte i nie zdążę dojechać (ja w dwóch ciążach prawie nie miałam skurczów) takze trochę obaw mam ale niekoniecznie związane z samym już porodem
Kurcze ale to jednak boli, no ale jednak ciekawa jestem jak będzie tym razem
Najbardziej to bym nie chciała i bała się cesarki bo co prawda nie musisz sie męczyć przy porodzie ale za to potem jest chyba dużo gorzej. Ja miałam wyrostek wycinany i ledwo się potem ruszałam
Ja właśnie 9 miesięcy po cc mialam wycinany wyrostek i to jest porownywalny ból i ten sam problem z poruszaniem się tylko ze po cc jeszcze musisz do dziecka wstawać i brać na ręce do karmienia[emoji4]

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji221]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji197]synek 08/2009.

reklama
Piękne buty [emoji173] Bum niezły stosik już Ci sie uzbierał:) Co do ananasa to jeżeli liście ze środka się lekko odrywają i pachną u nasady to jest dojrzały, ale nie może być brązowy w tym miejscu bo wtedy już gnije. Usg mam robione na każdej wizycie z tym że bardzo krótko i co mnie zdziwiło to dopochwowo (oprócz tego genetycznego w 13tyg). I zawsze dostaje zdjęcie a chodzę na NFZ. Następna wizyta dopiero 29 maja więc chyba zeświruje do tego czasu no ale cóż...Wtedy Usg połowkowe więc będzie okazja dłużej podpatrzeć dzidziusia :)

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

AnScarlet to faktycznie poszukajcie może nowej pracy dla meza, bo to duże przegięcie. Żeby chociaż były z tej harowki konkretne pieniądze, no to coś za coś, ale jak on zapieprza od rana do nocy i mówisz, ze zarabia jak za 8h to ja też bym szukała. Nie ma co się tam na siłę trzymać :-)

Dasia nasze dziecko też jeszcze płci nie pokazało, ale podejrzewam, ze będzie dziewczynka :-)

Justa nawet dziś mąż pracuje?? Ja pieprze... przerabane...
A tak z innej beczki, który sklep polecasz na zakup całej wyprawki?? Kimex, czy Świat Dziecka w R-miu?? My planujemy kupić wszystko gdzieś w Radomiu, tylko w zadnym z tych sklepów nigdy nie byłam...
Ewka ja osobiscie wole Kimex, jest niedaleko moich rodziców i czesto cos tam kupowalam. Tylko ceny...np ladne spiochy ok 40zl..... Ale wybor ogromny:)

Jeej już prawie wszystkie czuujecie ruchy, a ja wg prenatalnych dzisiaj 17+5 i nic, nawet przepływów jak to nazywacie...

Kiedy planujecie na szkołę rodzenia zacząć chodzić? I czy w ogóle? :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, u mnie na obiadzik był bigos z młodej kapusty i ziemniaczki :)
Podziwiam dziewczyny, które żyjąlub żyły na odległość ze swoimi mężami. Mój zmienił pracę i będzie pracował na zmiany i już się martwić jak ja bez niego popołudniami wytrzymam ;) Fakt, jak urodzi się bejbik to czas będzie płynął inaczej.
Porodu się nie boję, dam radę, oby tylko był sn, gorzej po. Nie wyobrażam sobie ciągłych odwiedzin i dobrych rad głównie od teściów. Już z mężem rozmawialiśmy, że po porodzie to przynajmniej z tydzień nikogo nie wpuszczamy, żeby odpocząć i przyzwyczaić się do nowej sytuacji.

Bum, ale masz już wszystkiego dużo :)
Mamm taki sam plan, tydzień a.nawet dwa dla siebie (no tylko dziadkowie i siotry) a reszta poczeka :)

Jeej już prawie wszystkie czuujecie ruchy, a ja wg prenatalnych dzisiaj 17+5 i nic, nawet przepływów jak to nazywacie...

Kiedy planujecie na szkołę rodzenia zacząć chodzić? I czy w ogóle? :)

Ja w pierwszej ciąży czułam po 20tygodniu, więc spokojnie [emoji6]
U mnie szkola rodzenia jakos nie potrzebna [emoji5]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t1d [emoji272]

Ja w pierwszej ciąży czułam po 20tygodniem , więc spokojnie [emoji6]
U mnie szkola rodzenia jakos nie potrzebna [emoji5]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t1d [emoji272]
A ja chcę pochodzić też po to aby mój facet się trochę w temacie obeznał :)
Znajoma mówi, że lepiej wcześniej bo się ma siły jeszcze :) i myślę kiedy się wybrać :)

U mnie są 4 badania usg w ciąży jeżeli wszystko jest Ok. Pierwsze stwierdzające ciąże potem koło 13 tydz, połówkowe 20tydz oraz oraz ostatnie nie pamietam w jakim tygodniu. Ja oczywiście chce na każdym wiec za 40€ nie ma problemu :)
Ja miałam dzisiaj udane zakupy bo kupiłam sobie buty na komunie i wesele które się szykuje latem. Co prawda nie wiem jak będę w nich chodzić bo przeważnie śmigam w sportowych ale chce super wyglądać :)
Wczoraj tak późno szlam spać a dziś juz w łóżku leżę :) musze odpocząć ale śpiąca jeszcze nie jestem
Aaa i jutro robię pizzę tak Wam pozazdrościłam ;)
Bardzo ładne :)

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej, wróciłam, nadrobilam:)

Co do porodu to pierwszy byl sn i mam nadzieję że ten tez taki będzie. Naciecia nie pamietam, bolu tez nie:)

Co do życia w rozlace to podziwiam, my od zawsze, tzn od kiedy się znamy i jestesmy parą, mieszkamy razem.

Moje dzieciatko kopie jak szalone ale w pierwszej ciąży poczulam ruchy chyba w 20tc dopiero m.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry