reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wreszcie udało mi się nadrobić wszystkie posty. Strasznie tego dużo było [emoji5]️
Porodu się nie boję. Za pierwszym razem rodziłam sn i poszło bardzo sprawnie. Nawet bólu nie pamiętałam. Bardziej boję się co będzie po, bo po pierwszym porodzie depresję miałam straszną i nie chciałbym aby to się powtórzyło. Tego się najbardziej boję, że znowu się załamie i nie będę potrafiła karmić piersią.

Napisane na MI 5 w aplikacji Forum BabyBoom
A masz teraz dobra położna? To podobno wiele zalezy, bo dobra potrafi nastawienie zmienić i wiele nauczyć jak nie wychodzi

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie macie litości...ale przeczytałam wszystko. Teraz tyle co zapamiętałam:

Witam nową mamusię i życzę zdrówka dla maleństwa, dobrze, że jesteś optymistką -dziecko czuje nasze emocje...wszystko będzie dobrze!

Anscarlet to w takim razie oby praca męża sie polepszyła...tego życzę i sobie, bo....ehh szkoda gadać - moj pracuje u polaka także ten...

Co do ruchów. Czekam z utęsknieniem. W pierwszej ciąży pojawiły się w 18 tyg teraz 15 i jesscze nie ma (ale od początku tej ciąży mi tak jeździ po brzuchu, że mogę niezauważyć, nigdy wcześniej tego nie miałam).
Dzisiaj pojawiły mi się kropelki na sutkach.

Co do porodu. Boję się języka! Pobyt w szpitalu mnie przeraża, mój niemiecki jest niestety dalej na poziomie mocno niekomunikatywnym.
Poza tym...chciałabym sn, jestem po jednej cesarce i tak jak dziewczyny piszą, poruszanie się przez pierwsze 2 tyg to masakra. No ale najważniejsze, żeby było bezpieczniej.

Związki na odległość. Podziwiam. Taki układ totalnie nie dla mnie!

A wiecie bo zapomniałam napisać co wczoraj zrobiła moja córcia.
Lenusia to generalnie jest przytulanka. Bardzo lubimy sobie okazywać czułość.
No i wczoraj po przedszkolu kończyłam jej obiad robić a ona przyszła przytuliła się do brzucha i mówi "kocham Olisia" i przytula i całuje mnie po brzuszku. Jak ja się wzruszyłam ;)

Bum fajne te twoje dotychczasowe zakupy ;)

Więcej chyba nie przypomne sobie.

Ja tez mam usg na każdej wizycie co 3tyg. Co do porodu to boje się ale staram się o tym nie myśleć, to bardziej taki strach przed nieznanym bo jak się przez to nie przechodziło to ciezko sobie wyobrazić ten ból. Za to bardziej sie boje ze nie bede mogla karmić piersią i sie zalamie a bardzo chce. Nad Szkoła rodzenia zastanawiam się, zawsze to jakieś porady i wskazówki co do opieki nad dzieckiem i lepsze przygotowanie do porodu aczkolwiek są takie co nie chodziły na żadne zajęcia a dały radę.

Cześć ;-)
Jeśli chodzi o szkole rodzenia, to najpierw muszę się zorientować, czy u mnie w okolicy w ogóle coś takiego jest... no jak mi przyjdzie dojeżdżać do Radomia np to nie zamierzam z tego korzystać ;-)
Tym bardziej, ze że mój mąż ciągle zabiegany, zapracowany, czasu ciągle nie ma, a nawet jak chciałby to pewnie zaraz ojciec zacznie to strosfować, ze tyle roboty a ja jakieś głupoty wymyślam. Już mu się nie podobało, ze męża nie będzie w pon po południu, bo jedziemy na te warsztaty babyonline... Co za człowiek, trudno. Ja tam nie dam sobie wejść na głowę i się nim przejmować.

I znowu wstałam i boli mnie głowa.

Strasznie u mnie pada i nie zamierzam wychodzić jeszcze z łóżka.

Sunday ubranka zawsze mogę kupić gdzie indziej. Tam raczej myślałam żeby kupić wózek, łóżeczko, materac, laktator, wanienki, pieluchy itd... Ale jak ubranka takie drogie, to reszta pewnie też.

Kurczę pojechałabym do tej hurtowni w której pracowałam, bo tam naprawdę dobre ceny są i kolega by mi doradzil porządny wózek, ale tyle czasu sie z tymi ludźmi nie widzialam... na początku jeszcze ten kontakt utrzymywalismy, a później wiadomo-każdy ma swoje życie. Zresztą jedna dziewczyna tam jest tak fałszywa, ze zaraz by mi dupe do reszty obrobila, ze to takie drogie kupiłam, a to takie tanie itd... wolę trochę przepłacić, jechać do Radomia i mi ec święty spokój. Nikt mnie tam nie zna i nikogo nie będą interesować moje zakupy :-)

Witam sie z rana. Ja wczoraj poczułam pierwsze kopniaczki wieczorem leżąc na płasko. Co do porodu chcialabym sn. Jestem po laparatomii i drugi raz nie chciałabym tego przechodZić.
Związek na odległość nie wchodzi w grę. Na szczęście mój mąż też jest zdania że albo wyjeżdżamy razem albo wcale.
Wizytuje ktoś dzisiaj? Ja musze czekac do poniedziałku

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

A masz teraz dobra położna? To podobno wiele zalezy, bo dobra potrafi nastawienie zmienić i wiele nauczyć jak nie wychodzi

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
Po pierwsze to będę rodziła w innym szpitalu. Jest gorzej wyposażony ale ma opinie, że położne są bardzo fajne. Co do położnej w domu to właśnie szukam do jakiej się zapisać, nawet nie wiem do jakiej jestem teraz zapisana. Bo po pierwszym porodzie żadna położna ani razu mnie w domu nie odwiedziła.

Ja dzisiaj muszę iść zrobić posiew z pochwy. Trochę się stresuje bo nigdy takiego badania w laboratorium nie robiłam.

Witajcie z rana.

Co do szkoly rodzenia to najlepiej zaczac chodzic po 24 tc. W szpitalu w ktorym chce urodzic Zosie jest szkola rodzenia. Mam zamiar isc na zajecia co najmniej 2 razy. Dla mnie wazne jest bym zobaczyla porodowke i trakt porodowy przy cc. i chce zrobic plan porodu, no i jak pielegnowac dziewczynke.
Dzis w nocy snilo mi sie ze mialam usg. Córeczka miala kręcone jasne wloski a usg bylo prawie jak kamera tak dobrze bylo widac.

Ja mam jutro kontrole szyjki w szpitalu a dzis hematologa. Jedziemy tez do galeri i wstapie po cieply ladny kocyk.

Milego dnia

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc dziewczynki...
Super buty ale dla mnie do tego dwie laski zebym mogla chodzic....
Ja ide jeszcze spac.....moi chlopcy juz wyszli...to pozniej sie odezwe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry