reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Brałam duphaston do chyba 10 tygodnia tylko o_O trochę w szoku byłam że lekarka tak szybko kazała odstawić, ale mówiła że najgorsze za mną i nie ma potrzeby dalszego zażywania, teraz tylko zaleciła mi jakiś suplement dla kobiet w ciąży zamiast samego kwasu foliowego. Wybrałam pregna plus, gdzie tak czy siak kwas foliowy jest :)
Tez biore pregne plus bo gin mi zalecila a do tego jeszcze magnez biore

reklama
A co do grupy to w wiadomości wyśle link.
I co myślicie by dodawać tylko osoby te , ktore się udzielają trochę a nie taką co ma np napisane 3 posty ?

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t0d [emoji272]

Myślę, ze tak trzeba zrobić. Powiem Wam, ze obawiam się jednak, ze jak założymy grupę na fb , to jednak tu temat zaraz wygaśnie, bo jak tam będą tylko te aktywne, to wszystkie będziemy tam :-D

Ja teraz będę siedziała do 15 jak na szpilkach , do zoo raczej nie jedziemy bo zimnooo , jeszcze jakby słoneczko było...

Myślicie, ze jak bede miała te crp większe to mnie wsadza do szpitala? [emoji52]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]

Nie zakładaj od razu najgorszego. Będzie w normie ;-)

Nie wiem czy bol jest taki sam przy kolce jelitowej jak nerkowej ale wole nie wiedzieć :) wiem ze objawy są bardzo bardzo podobne i tez początkowo obstawiali ze mogą byc to nerki u mnie z racji ze w mojej rodzinie siostra brat dziadek mieli kolki i kamienie na nerkach. Na szczęście moje nerki są ok. Jedyne co podobno mogę robic to pic aż 3 litry wody dziennie cała ciąże... Chociaż powiem szczerze ze jestem drobnej budowy i przy 2,5 litra juz nie jestem praktycznie w stanie nic więcej do picia zmieścić... Tym bardziej cały czas wody, dzisiaj gotuje sobie kompot z jabłek lekki zeby mieć chociaż odmianę :p
Rownież poproszę zaproszenie na fb :)
Miłego dnia ! :)

Co dodajesz jeszcze do tego kompotu?? U mnie jabłek pod dostatkiem :-D jeszcze z 300 ton zamknięte, może sobie i ja ugotuje kompocik :-)

Ja nie wiem jak wy tyle możecie pić :-) ostatnio miałam bardzo intensywny mocz w zapachu i przeczytałam, że za mało piję. Więc postawiłam sobie za cel wypić 2 litry. Po wypiciu 0.75l latałam do łazienki co minutę. Nim zdążyłam dojść do pokoju już mi się znowu chciało. Fakt mocz był sama woda hehe

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Powinno się pić często, ale po kilka łyczkow, podobno wtedy najlepiej nawadnia sie organizm i nie przelatuje jak przez sitko. Ja jak za 1 zamachem wypije 2 szklanki to też ciągle biegam siku :-)
Co kawałek staram się pół szklanki, ale i tak w miare często muszę sikac, lekarz nie pozwolił mi wstrzymywac moczu.

ewkap nie no tamta gruoa ma byc awaryjna , więc spokojnie [emoji6]

Cześć dziewczyny,
dzisiaj tym razem ja miałam głupie sny- spotykałam się.ze wszystkimi swoimi byłymi po kolei [emoji12] a tu od 8 lat jeden i ten sam, ojcciec moich dzieciaków [emoji2]

paulik - jak dla mnie Anastazja bardziej niż Zofia (mój S. tak samo stwierdził)

Beczulinda -ja też zaraz jadę polować na bodziaki w Lidlu [emoji7]

Natalia - bardzo się cieszę że udało Ci się przetrwać ten ból! Jesteś dzielna! No i najważniejsze że już w domu a dzidzia zdrowa.

xBUMx - ja dzisiaj też z rana na badania do laboratorium w szpitalu na goduli [emoji6] ale u mnie mnie zwykła morfologia, siusiu i hcv.
U Ciebie nie ma opcji żeby crp nie było w normie [emoji6] jesteś podleczona i dobrze się czujesz.

Też zachowałam kikut pępowinowy Kingi [emoji12]

Miłego i ciepłego dnia!

[emoji214] Kinga - 4.04.2015 [emoji173]
[emoji272] Fasolka - usg 17+0
om 17+5

Xbumx jestem za fb!

U nas chorobsko,probuje sie gdzies wcisnac z malym do lekarza,bedzie ciezko!

U nas z imieniem nie mamy zadnego typu,ni nam sie wspolnie nie podoba:p
U nas jest to samo co ja podam jakas propozycje to mojemu sie nie podoba iodwrotnie jest tak samo:( mamy inne gusta :) ale mam nadzieje ze dojdziemy do jakiegos kompromisu:)

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja ten kikut od Lenora mam [emoji23] nawet swoją szweke z cc [emoji23]

Ja pępowine też mam. W sumie szew tak jakby też, bo jak mi lekarka wyjmowała to nitka pękła i połowa cały czas jest w moim brzuchu...widać i czuć w dotyku taką niebieską nitke.

O tym zwyczaju z pępowiną nic nie słyszałam.
Haha tylko lepiej synowi nie wrzucić do kamizelki ślubnej, bo młoda żonka będzie miała przekopane takiego uwiązanego z mamą męża mieć.

ewkap nie no tamta gruoa ma byc awaryjna , więc spokojnie [emoji6]

Będzie jak znalazł w październiku bo pewnie na fb szybko wpis o dzidzi się znajdzie, ja chyba nie koniecznie chcę, żeby mi mąż na forum właził (choć poprzednio go o to poprosiłam i problemu nie było). Ja poprzedni poród miałam cesarką pod narkozą i cały dzień nie bardzo kumata byłam.

Hej dziewczyny :) dlugo sie nie odzywalam, nie mialam kompletnie glowy, koszmarna pogoda, dziala na mnie w takim stopniu ze wiekszosc czasu spalam :( dzis jakas pogoda lepsza w miare, sloneczko swiecilo, ale i tak wiatr okropny. Widze ze mamy nowe mamusie, witam :) mamy z moim dylemat co do imienia dla dziewczynki, jak myslicie ktore ladniejsze? Anastazja czy Zofia? :)

Milego wieczorku :)

12.10.2017 [emoji480]
Zosia :) ja bym tak dala dziewczynce po babci ale mąż jest kategorycznie na nie :/

Ja nie wiem jak wy tyle możecie pić :-) ostatnio miałam bardzo intensywny mocz w zapachu i przeczytałam, że za mało piję. Więc postawiłam sobie za cel wypić 2 litry. Po wypiciu 0.75l latałam do łazienki co minutę. Nim zdążyłam dojść do pokoju już mi się znowu chciało. Fakt mocz był sama woda hehe

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Najlepiej pić przez cały dzień po kilka lykow a nie cała szklankę naraz bo wtedy się nie nawadniasz tylko przelatuje przez ciebie i zaraz lecisz to wysikac

reklama
Witam. Jeśli chodzi o imie to bardziej Zosia -jak dla mnie. U moich dzieci w szkole są Anastazje i wszyscy łącznie z nauczycielami wołają Nastka Nastusia. I juz mi sie nie podoba,bo w zasadzie calego imienia Anastazja sie nie uzywa. A Zosia to jest Zosia i inaczej nie będzie (ewentualnie Zosieńka przez najbliższych). No takie moje zdanie. :tak:
Jeśli chodzi o fb to obawiam się że ktos z "zewnątrz" (tzn nasi znajomi) bedą mogli zajrzeć na tą grupę tzn się zapisać tylko po to aby podejrzeć nas... Bo wiadomo że nazwy grup pojawiają sie w nagłówkach.
I to mi sie nie podoba.o_O

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry