reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam. Jeśli chodzi o imie to bardziej Zosia -jak dla mnie. U moich dzieci w szkole są Anastazje i wszyscy łącznie z nauczycielami wołają Nastka Nastusia. I juz mi sie nie podoba,bo w zasadzie calego imienia Anastazja sie nie uzywa. A Zosia to jest Zosia i inaczej nie będzie (ewentualnie Zosieńka przez najbliższych). No takie moje zdanie. :tak:
Jeśli chodzi o fb to obawiam się że ktos z "zewnątrz" (tzn nasi znajomi) bedą mogli zajrzeć na tą grupę tzn się zapisać tylko po to aby podejrzeć nas... Bo wiadomo że nazwy grup pojawiają sie w nagłówkach.
I to mi sie nie podoba.o_O
1493713510-aaaaaa.png

Dlatego trzeba mieć mnie w znajomch a ja doaje do grupy [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t0d [emoji272]

reklama
To wy dziewczyny dzielne z tym nadtabianiem jesteście....ja niestety nie dam rady....nie mam tak ponad 2 godzin na podczytanie w ciągu a na raty to sie skupić nie umiem. Niby nie pracuje, ale zawsze coś w domu robić trzeba i tak z doskoku na forum między ogarnianiem mieszkania, jakimiś sklepami a przed 14 idę po małą a z nią nie da rady nic posprzątać. Zresztą ja jestem ogólnie kiepsko zorganizowana to też nie ułatwia mi sprawy.
Fb spoko.

aaa i w sobote kupiliśmy body 4 szt za 10e w realu dla małego....tzn wybraliśmy jeszcze takie powiedzmy uniwersalne. Na tyle udało mi się męża namówić.
Pozostając w temacie....ja za kopertowymi bodami to tak nie bardzo, mi wygodniejsze były normalne. Mój mąż z kolei tych kopertowych nienawidził. Więc kupujemy normalne (jakieś kopertówki po Lence chyba mam).
A pajace tu zwracam sobie szczególną uwagę, żeby miały rozpinanie przez środek i na obie nóżki. Te na jedną były dla mnie mega niewygodne.
Jedyne co mnie przeraża w przebieranou malucha to ten pępek....jee jak ja czekałam aż on Lence odpadnie. A dziad trzymał się wyjątkowo długo bo 3 tyg.
Mnie też przeraża pępek, ja ogolnie mam taki odruch że nie lubię jak ktoś mnie dotyka po pepku nawet mąż, takie nie miłe uczucie to jest dla mnie i na myśl o pielęgnacji pępka u malucha gesiej skórki dostaje, juz mowilam mężowi że on się będzie tym zajmował ;p

Hej :) mnie czeka dziś tez pracowity dzien bo muszę jechać do urzędu coś załatwić potem na zakupy obiadek i sprzątanie po weekendowym lenistwie. Niby nie było nas w domu a jednak kurzu widzę kilogramy :)
Co do imion to ja mam wielki problem bo nie potrafię się na jakieś zdecydować a bardzo bym już chciała nazywać coreczke po imieniu, mi i córce najbardziej podoba się Lena ale mąż nie chce wiec trzeba myśleć dalej
Zosia czy Anastazja? Dla mnie zdecydowanie Anastazja :)
Bum nie martw się ja myśle ze CRP będziesz już miała dobre, trzymam kciuki
Ja nie wiem co jest z ta pogoda, mamy maj a ja mam wrażenie ze to początki marca, zimno wietrznie i okropnie
Mam długie nazwisko dlatego imię chciałabym dość krótkie i takie jakby międzynarodowe zeby tutaj tez wszyscy dobrze je wymawiali
Wczoraj wieczorem narzekałam do męża ze chyba za bardzo teraz tyje, to znaczy za szybko a teraz jem chipsy :) to cała ja
Miłego dnia, będę oczywiście zaglądać

Bea te ? Któraś z Was ? Dostalam takie zaproszenie - 1 znajomy.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]

Mi znów niedobrze [emoji40] wymiotujecie czasem jeszcze , czy ja to ino taki przypadek? [emoji52]

Witam. Jeśli chodzi o imie to bardziej Zosia -jak dla mnie. U moich dzieci w szkole są Anastazje i wszyscy łącznie z nauczycielami wołają Nastka Nastusia. I juz mi sie nie podoba,bo w zasadzie calego imienia Anastazja sie nie uzywa. A Zosia to jest Zosia i inaczej nie będzie (ewentualnie Zosieńka przez najbliższych). No takie moje zdanie. :tak:
Jeśli chodzi o fb to obawiam się że ktos z "zewnątrz" (tzn nasi znajomi) bedą mogli zajrzeć na tą grupę tzn się zapisać tylko po to aby podejrzeć nas... Bo wiadomo że nazwy grup pojawiają sie w nagłówkach.
I to mi sie nie podoba.o_O

Grupy można zrobić zamkniętą, że tylko admin może dodawać. Wtedy znajomi nic nie zrobią.
A co do imienia to wiesz ;) każde można nazwać brzydko...jak sie ktoś wkurzy nazwie Zocha i tyle. No ale nie po to wybieramy imiona żeby brzydko mówić. Każde imie jest ładne! Dużo też zależy od tego czy zna się już jakąś osobe z danym imieniem i czy sie ją lubiło.

Właśnie doczytałam, że Bum wyjaśniła sprawe z fb.

Amysz... Ja jak pierwszy raz przebierałam Lenkę po porodzie (na drugi dzień bo nie mogłam wstawać i w pierwszym do wieczora mąż się małą zajmował, a na pierwszą noc po cesarkowe dzieci były zabierane przez położne) to po odwinięciu pieluchy jak zobaczyłam ten pępek to mi sie słabo zrobiło. Poważnie.

Bea te ? Któraś z Was ? Dostalam takie zaproszenie - 1 znajomy.

To ja[emoji3]

[emoji214] Kinga - 4.04.2015 [emoji173]
[emoji272] Fasolka - usg 17+0
om 17+5

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry