Masz nieustabilizowaną cukrzycę. Którego typu i od jak dawna? Co na to diabetolog? Przyjmujesz insulinę dożylnie lub w tabletkach? Nie możesz- szczególnie w ciązy- chodzić z niewyrównaną cukrzycą. Zrób listę rzeczy, które tolerujesz nawet w małych ilościach a następnie zobacz co mieści się w normach do spozycia.W tym problem, że na większość tych rzeczy robi mi się niedobrze i wymiotuje.. a cukier i tak skacze jak szalony bez znaczenia czy jem to samo po czym miałam niski cukier a na drugi przekracza normę.
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Biedronka726
Zaciekawiona BB
Już na pierwszej wizycie chciał dać mi insulinę ale dał mi szansę abym wyrównała to dieta. Ale cukier i tak skacze choć bym nie wiem co jadła. Teraz jeszcze na początku jak organizm nie ma większych zapotrzebowań mogę jeść mniej ale później nie dam rady. A do diabetologa jadę w piątek jak będę na prenatalnych...
Witam nowa Mamusie
Coraz nas więcej, ja mam termin na 2.10 wiec sam początek pare Mamusiek tez ciekawe która pierwsza urodzi
Ja swoje dzieciaczki zawsze w 40 tygodniu rodziłam, z synkiem kombinowałam zeby przyspieszyć z dwa tygodnie ale uparciuch nie spieszył się
Coraz nas więcej, ja mam termin na 2.10 wiec sam początek pare Mamusiek tez ciekawe która pierwsza urodzi
Ja swoje dzieciaczki zawsze w 40 tygodniu rodziłam, z synkiem kombinowałam zeby przyspieszyć z dwa tygodnie ale uparciuch nie spieszył się
Mesmerise
Fanka BB :)
Samopoczucie dobre, jeśli chodzi o ciążowe sprawy tylko przeziębienie mnie dopadło, odpoczywam na l4 i się kuruje w łóżku
To może coś zaradzi. Moja sąsiadka miała cukrzycę ciążowa to było dla niej dosyć męczące. Bo jadła tylko w wybranych godz i tylko tyle co miała w jadlospisie. Wszystko co jadła to z wagą w ręku.Już na pierwszej wizycie chciał dać mi insulinę ale dał mi szansę abym wyrównała to dieta. Ale cukier i tak skacze choć bym nie wiem co jadła. Teraz jeszcze na początku jak organizm nie ma większych zapotrzebowań mogę jeść mniej ale później nie dam rady. A do diabetologa jadę w piątek jak będę na prenatalnych...
Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Mesmerise
Fanka BB :)
Witaj Mesmerise :-) strasznie późno sie ujawniasz ;-)
Witam Jakoś tak wyszło, ale cieszę się, że mogę z Wami popisać
Zapisz się do dietetyka jeżeli sama sobie nie jesteś w stanie poradzić z dobraniem diety. Tylko do DIETETYKA a nie do ludzi od wciskania suplementów dietyJuż na pierwszej wizycie chciał dać mi insulinę ale dał mi szansę abym wyrównała to dieta. Ale cukier i tak skacze choć bym nie wiem co jadła. Teraz jeszcze na początku jak organizm nie ma większych zapotrzebowań mogę jeść mniej ale później nie dam rady. A do diabetologa jadę w piątek jak będę na prenatalnych...
Biedronka726
Zaciekawiona BB
Cukrzycę mam już od samego początku ciąży co przez czysty przypadek wyszło bo z marszu poszłam zrobić badania przed pierwszą wizytą u lekarza i w ostatniej chwili odpisałam sobie glukozę a już na drugi dzień wysłał mnie na krzywą.Masz nieustabilizowaną cukrzycę. Którego typu i od jak dawna? Co na to diabetolog? Przyjmujesz insulinę dożylnie lub w tabletkach? Nie możesz- szczególnie w ciązy- chodzić z niewyrównaną cukrzycą. Zrób listę rzeczy, które tolerujesz nawet w małych ilościach a następnie zobacz co mieści się w normach do spozycia.
Czyli glukoza na czczo Ci źle wyszła? Dobrze, że szybko przełapana, to badanie robi się zazwyczaj po 24tcCukrzycę mam już od samego początku ciąży co przez czysty przypadek wyszło bo z marszu poszłam zrobić badania przed pierwszą wizytą u lekarza i w ostatniej chwili odpisałam sobie glukozę a już na drugi dzień wysłał mnie na krzywą.
reklama
Biedronka726
Zaciekawiona BB
Byłam już u dietetyka w szpitalu ale nic z tego co mi mówił nie przechodzi bo i tak mi skacze.Zapisz się do dietetyka jeżeli sama sobie nie jesteś w stanie poradzić z dobraniem diety. Tylko do DIETETYKA a nie do ludzi od wciskania suplementów diety
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.