reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
W tym problem, że na większość tych rzeczy robi mi się niedobrze i wymiotuje.. a cukier i tak skacze jak szalony bez znaczenia czy jem to samo po czym miałam niski cukier a na drugi przekracza normę.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Masz nieustabilizowaną cukrzycę. Którego typu i od jak dawna? Co na to diabetolog? Przyjmujesz insulinę dożylnie lub w tabletkach? Nie możesz- szczególnie w ciązy- chodzić z niewyrównaną cukrzycą. Zrób listę rzeczy, które tolerujesz nawet w małych ilościach a następnie zobacz co mieści się w normach do spozycia.

reklama
A co na to diabetolog ?

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Już na pierwszej wizycie chciał dać mi insulinę ale dał mi szansę abym wyrównała to dieta. Ale cukier i tak skacze choć bym nie wiem co jadła. Teraz jeszcze na początku jak organizm nie ma większych zapotrzebowań mogę jeść mniej ale później nie dam rady. A do diabetologa jadę w piątek jak będę na prenatalnych...

Witam nowa Mamusie :)
Coraz nas więcej, ja mam termin na 2.10 wiec sam początek pare Mamusiek tez ciekawe która pierwsza urodzi :)
Ja swoje dzieciaczki zawsze w 40 tygodniu rodziłam, z synkiem kombinowałam zeby przyspieszyć z dwa tygodnie ale uparciuch nie spieszył się

Już na pierwszej wizycie chciał dać mi insulinę ale dał mi szansę abym wyrównała to dieta. Ale cukier i tak skacze choć bym nie wiem co jadła. Teraz jeszcze na początku jak organizm nie ma większych zapotrzebowań mogę jeść mniej ale później nie dam rady. A do diabetologa jadę w piątek jak będę na prenatalnych...

To może coś zaradzi. Moja sąsiadka miała cukrzycę ciążowa to było dla niej dosyć męczące. Bo jadła tylko w wybranych godz i tylko tyle co miała w jadlospisie. Wszystko co jadła to z wagą w ręku.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Zapisz się do dietetyka jeżeli sama sobie nie jesteś w stanie poradzić z dobraniem diety. Tylko do DIETETYKA a nie do ludzi od wciskania suplementów diety;)

Masz nieustabilizowaną cukrzycę. Którego typu i od jak dawna? Co na to diabetolog? Przyjmujesz insulinę dożylnie lub w tabletkach? Nie możesz- szczególnie w ciązy- chodzić z niewyrównaną cukrzycą. Zrób listę rzeczy, które tolerujesz nawet w małych ilościach a następnie zobacz co mieści się w normach do spozycia.
Cukrzycę mam już od samego początku ciąży co przez czysty przypadek wyszło bo z marszu poszłam zrobić badania przed pierwszą wizytą u lekarza i w ostatniej chwili odpisałam sobie glukozę a już na drugi dzień wysłał mnie na krzywą.

Cukrzycę mam już od samego początku ciąży co przez czysty przypadek wyszło bo z marszu poszłam zrobić badania przed pierwszą wizytą u lekarza i w ostatniej chwili odpisałam sobie glukozę a już na drugi dzień wysłał mnie na krzywą.

Czyli glukoza na czczo Ci źle wyszła? Dobrze, że szybko przełapana, to badanie robi się zazwyczaj po 24tc:)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry