reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja jestem zadowolona z mojego ginekologa, chodzę tylko prywatnie. Mam do niego zaufanie, wcześniej przeprowadzał mi laparoskopię, także wiem, że jestem z dzidzią w dobrych rękach. Na ostatniej wizycie byłam wraz z mężem, lekarz sprawdzał czy wszystko w porządku, przy czym cały czas tłumaczył, że np. teraz zobaczymy główkę, nóżki, rączki, "tu ma kręgosłup", mierzy tyle i tyle.. zawsze na koniec wizyty pyta czy mam jakieś pytania i czy wszystko jest jasne... Kiedy obawiałam się ospy, sprawdzał mi wyniki przez sms, mam z nim kontakt telefoniczny w razie nagłych sytuacji. Myślę że oprócz doświadczenia zawodowego bardzo ważny jest też kontakt z pacjentką.. bo przecież my mamy teraz tyle pytań i obaw, każda z nas chce jak najwięcej wiedzieć o dziecku :)

reklama
Hej dziewczyny [emoji4] mam pytanie... czy dalej używacie tych samych kremów do twarzy co przed ciążą ? Ja mam takie serum i krem różany teraz i szczerze nie wiem czy mogę używać...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Rety... właśnie się dowiedziałam, że w ciąży nie powinno się jeść tymianku i rozmarynu ani cząbru. A ja dodawałam tymianek i cząber do prawie każdej potrawy, bo mam swoje z ogródka :o Jak na razie było wszystko ok, teraz postaram się powstrzymać z tymi ziołami :/

Dziewczyny a mam pytanie, w czw. Mam wizytę i moja przyjaciółka bardzo chce iść ze mną, bo marzy jej się dzidziuś, ale jej facet nie chce i ogólnie chce zobaczyć jak wygląda, nawet pow. W. Pracy że wcześniej musi skończyć w ten dzień...
Powiedzcie mi, jak myślicie, lekarz nie będzie miał nic przeciwko? Nie będzie głupio wyglądało, że nie z moim facetem tylko przyjaciółką? (Ewentualnie z tą dwójka na raz :) )

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a mam pytanie, w czw. Mam wizytę i moja przyjaciółka bardzo chce iść ze mną, bo marzy jej się dzidziuś, ale jej facet nie chce i ogólnie chce zobaczyć jak wygląda, nawet pow. W. Pracy że wcześniej musi skończyć w ten dzień...
Powiedzcie mi, jak myślicie, lekarz nie będzie miał nic przeciwko? Nie będzie głupio wyglądało, że nie z moim facetem tylko przyjaciółką? (Ewentualnie z tą dwójka na raz :) )

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dzisiaj jade z siostrzenicą bo ona chce zobaczyć maluszka a ma 16lat [emoji38]
A moj P z młoda w domu [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 14t6d [emoji272]

Alraris, a czemu nie? Nigdy o tym nie słyszałam...

Spark, mysle, ze nie ma problemu, pewnie czasem sie zdarza, ze ktoś przychodzi nie z mężem. A Ty sama nie masz nic przeciwko?

Kciuki z dzisiejsze, wieczorne wizyty. Ja zawsze mam rano i widzę, ze to lepiej. Wstaje, idę i jestem :)

Biedronka, ja mam ten sam.

Co do lekarzy to ja w pierwszej ciąży miałam taka starsza panią, typ naukowca, nic nie mówiła jak sie jej człowiek nie zapytał. I w ogóle mnie nie zapamiętywała, chociaż byłam tam co miesiąc. Śmialiśmy sie z niej z mężem, bo ciagle te same pytania zadawała na każdej wizycie, ale w sumie to nie fajne. Fakt, ze znała sie na rzeczy. Miała fajne podejście, bez paniki.
Teraz mam nowa babkę, raczej młoda, gada jak najęta. A czasami tak gada, ze sie gubię i musze ja przystopować i dopytać. W sumie to wole tak niż sie dopytywać, chociaż poprzednia babka pewnie miała więcej doświadczenia.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Ja Was tez witam po weekendzie . Bylismy na wyjezdzie u znajomych i w zoo z dziewczynami we Wroclawiu. Bylo super. Nawet w miare sie czulam. Dzis zaczynam 12 tydzien a jutro pappa i wizyta u gin. Oby bylo dobrze..

Trzymam kciuki za Wasze wizyty i same dobre wiesci :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Spark, myślę, że lekarz nic nie powie :-) Jeśli Ty przy przyjaciółce będziesz się czuć komfortowo, to wydaje mi się, że jemu też nie powinna przeszkadzać :-)

Biedronka ja używam tych samych i nic mi się nie dzieje, ale wszystkie żele pod prysznic zaczęły mnie uczulać i myję się szarym mydłem :-)

Witaj Gabi :-)

Alraris ogranicz te zioła do minimum jeśli nie można. Ja też kiedyś czytałam, że nie powinno się jakiś ziół spożywac, ale nie pamiętałam których :-) Ale ja używam przeważnie bazylii i majeranku :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry