Ja jestem zadowolona z mojego ginekologa, chodzę tylko prywatnie. Mam do niego zaufanie, wcześniej przeprowadzał mi laparoskopię, także wiem, że jestem z dzidzią w dobrych rękach. Na ostatniej wizycie byłam wraz z mężem, lekarz sprawdzał czy wszystko w porządku, przy czym cały czas tłumaczył, że np. teraz zobaczymy główkę, nóżki, rączki, "tu ma kręgosłup", mierzy tyle i tyle.. zawsze na koniec wizyty pyta czy mam jakieś pytania i czy wszystko jest jasne... Kiedy obawiałam się ospy, sprawdzał mi wyniki przez sms, mam z nim kontakt telefoniczny w razie nagłych sytuacji. Myślę że oprócz doświadczenia zawodowego bardzo ważny jest też kontakt z pacjentką.. bo przecież my mamy teraz tyle pytań i obaw, każda z nas chce jak najwięcej wiedzieć o dziecku
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Biedronka726
Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny [emoji4] mam pytanie... czy dalej używacie tych samych kremów do twarzy co przed ciążą ? Ja mam takie serum i krem różany teraz i szczerze nie wiem czy mogę używać...
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Rety... właśnie się dowiedziałam, że w ciąży nie powinno się jeść tymianku i rozmarynu ani cząbru. A ja dodawałam tymianek i cząber do prawie każdej potrawy, bo mam swoje z ogródka Jak na razie było wszystko ok, teraz postaram się powstrzymać z tymi ziołami :/
Beczulinda
Fanka BB :)
Gabi witamy
Spark
Dziewczyny a mam pytanie, w czw. Mam wizytę i moja przyjaciółka bardzo chce iść ze mną, bo marzy jej się dzidziuś, ale jej facet nie chce i ogólnie chce zobaczyć jak wygląda, nawet pow. W. Pracy że wcześniej musi skończyć w ten dzień...
Powiedzcie mi, jak myślicie, lekarz nie będzie miał nic przeciwko? Nie będzie głupio wyglądało, że nie z moim facetem tylko przyjaciółką? (Ewentualnie z tą dwójka na raz )
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Powiedzcie mi, jak myślicie, lekarz nie będzie miał nic przeciwko? Nie będzie głupio wyglądało, że nie z moim facetem tylko przyjaciółką? (Ewentualnie z tą dwójka na raz )
Ja dzisiaj jade z siostrzenicą bo ona chce zobaczyć maluszka a ma 16lat [emoji38]Dziewczyny a mam pytanie, w czw. Mam wizytę i moja przyjaciółka bardzo chce iść ze mną, bo marzy jej się dzidziuś, ale jej facet nie chce i ogólnie chce zobaczyć jak wygląda, nawet pow. W. Pracy że wcześniej musi skończyć w ten dzień...
A moj P z młoda w domu [emoji4]
[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 14t6d [emoji272]
xjennyx
Alraris, a czemu nie? Nigdy o tym nie słyszałam...
Spark, mysle, ze nie ma problemu, pewnie czasem sie zdarza, ze ktoś przychodzi nie z mężem. A Ty sama nie masz nic przeciwko?
Kciuki z dzisiejsze, wieczorne wizyty. Ja zawsze mam rano i widzę, ze to lepiej. Wstaje, idę i jestem
Biedronka, ja mam ten sam.
Co do lekarzy to ja w pierwszej ciąży miałam taka starsza panią, typ naukowca, nic nie mówiła jak sie jej człowiek nie zapytał. I w ogóle mnie nie zapamiętywała, chociaż byłam tam co miesiąc. Śmialiśmy sie z niej z mężem, bo ciagle te same pytania zadawała na każdej wizycie, ale w sumie to nie fajne. Fakt, ze znała sie na rzeczy. Miała fajne podejście, bez paniki.
Teraz mam nowa babkę, raczej młoda, gada jak najęta. A czasami tak gada, ze sie gubię i musze ja przystopować i dopytać. W sumie to wole tak niż sie dopytywać, chociaż poprzednia babka pewnie miała więcej doświadczenia.
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Spark, mysle, ze nie ma problemu, pewnie czasem sie zdarza, ze ktoś przychodzi nie z mężem. A Ty sama nie masz nic przeciwko?
Kciuki z dzisiejsze, wieczorne wizyty. Ja zawsze mam rano i widzę, ze to lepiej. Wstaje, idę i jestem
Biedronka, ja mam ten sam.
Co do lekarzy to ja w pierwszej ciąży miałam taka starsza panią, typ naukowca, nic nie mówiła jak sie jej człowiek nie zapytał. I w ogóle mnie nie zapamiętywała, chociaż byłam tam co miesiąc. Śmialiśmy sie z niej z mężem, bo ciagle te same pytania zadawała na każdej wizycie, ale w sumie to nie fajne. Fakt, ze znała sie na rzeczy. Miała fajne podejście, bez paniki.
Teraz mam nowa babkę, raczej młoda, gada jak najęta. A czasami tak gada, ze sie gubię i musze ja przystopować i dopytać. W sumie to wole tak niż sie dopytywać, chociaż poprzednia babka pewnie miała więcej doświadczenia.
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Ella23
Zaciekawiona BB
Ja Was tez witam po weekendzie . Bylismy na wyjezdzie u znajomych i w zoo z dziewczynami we Wroclawiu. Bylo super. Nawet w miare sie czulam. Dzis zaczynam 12 tydzien a jutro pappa i wizyta u gin. Oby bylo dobrze..
Trzymam kciuki za Wasze wizyty i same dobre wiesci
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki za Wasze wizyty i same dobre wiesci
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Spark, myślę, że lekarz nic nie powie :-) Jeśli Ty przy przyjaciółce będziesz się czuć komfortowo, to wydaje mi się, że jemu też nie powinna przeszkadzać :-)
Biedronka ja używam tych samych i nic mi się nie dzieje, ale wszystkie żele pod prysznic zaczęły mnie uczulać i myję się szarym mydłem :-)
Witaj Gabi :-)
Alraris ogranicz te zioła do minimum jeśli nie można. Ja też kiedyś czytałam, że nie powinno się jakiś ziół spożywac, ale nie pamiętałam których :-) Ale ja używam przeważnie bazylii i majeranku :-)
Biedronka ja używam tych samych i nic mi się nie dzieje, ale wszystkie żele pod prysznic zaczęły mnie uczulać i myję się szarym mydłem :-)
Witaj Gabi :-)
Alraris ogranicz te zioła do minimum jeśli nie można. Ja też kiedyś czytałam, że nie powinno się jakiś ziół spożywac, ale nie pamiętałam których :-) Ale ja używam przeważnie bazylii i majeranku :-)
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.