reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ale Wam zazdroszczę tych wizyt i że możecie zobaczyć dzidziusia. Ja niestety muszę czekać na usg u mojego gina do końcówki maja bo teraz w kwietniu powiedziała mi że tylko wizyta ginekologiczna bez usg. :(

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale Wam zazdroszczę tych wizyt i że możecie zobaczyć dzidziusia. Ja niestety muszę czekać na usg u mojego gina do końcówki maja bo teraz w kwietniu powiedziała mi że tylko wizyta ginekologiczna bez usg. :(

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Powiem CI ze jestem szczerze zdziwiona. Myślałam że w luxmedzie robią usg na każdej wizycie albo np na życzenie. W końcu to prywatny zakład.

Ja dziś po długim spacerze wokół jeziora. Czuje ze wieczorem z łóżka nie wstane. Ale było warto. A w czw jak będę na wizycie to zapytam lekarza czy na basen mimo bolacego kręgosłupa mogę jeździć. Bo narazie to siedzę w domu jem i mi w doopke idzie [emoji5]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj Gabi
Ja mam wizytę 20, bez usg bo następne wypada połówkowe ale jest możliwość ze zapłacę i wtedy mi zrobi extra i zawsze tak robię :)
W zdrowej ciąży przypadają 3 usg plus to pierwsze stwierdzające ciąże
Nie chodzę prywatnie bo jestem bardzo bardzo zadowolona z mojego ginekologa
Tyle tylko ze płace za dodatkowe usg oraz prenatalne i Pappa bo kasa chorych tego nie obejmuje

Powiem CI ze jestem szczerze zdziwiona. Myślałam że w luxmedzie robią usg na każdej wizycie albo np na życzenie. W końcu to prywatny zakład.

No ja też się zdziwiłam jak to usłyszałam. Prywatna klinika a taka lipa. Ogólnie z mojej gin jestem bardzo zadowolona bo jest super babka :) Tylko to nieszczęsne USG jest w innym gabinecie i trzeba sie osobno zapisywać ze skierowaniem. Ale spoko już sobie poradziłam. Jutro na 9 idę prywatnie. Może to głupie nie wiem ale jakoś teraz się tak martwię i ciągle myślę czy wszystko w porządku, że zdecydowałam się zadzwonić a że termin tak szybko to jeszcze lepiej :)

Ja po dzisiejszym usg następne pewnie będę miała w czerwcu... w międzyczasie na pewno gdzieś się prywatnie udamy. I wtedy mąż wejdzie że mną bo u mojej nawet nie ma miejsca na drugą osobę:D
No, Bum już powinna wchodzić za chwilę jak dobrzr pamiętam. A ja za 40 minut wychodzę

Rety... właśnie się dowiedziałam, że w ciąży nie powinno się jeść tymianku i rozmarynu ani cząbru. A ja dodawałam tymianek i cząber do prawie każdej potrawy, bo mam swoje z ogródka :o Jak na razie było wszystko ok, teraz postaram się powstrzymać z tymi ziołami :/
A z jakiego źródła się dowiedziałaś? To głównie odnosi się do nadmiernego spożywania tych przypraw oraz spożywania preparatów ziołowych. W niewielkich ilościach można bezpiecznie je dodawać jednak w nadmiarze mogą wpływać na skurcze macicy. Nie ma co panikować;)

reklama
Witam wszystkie mamuski! Termin mam na 30 pazdziernika. Wlasnie zaczelam poraz kolejny 11 tydzien (wczesniej termin mialam na 23, ale na ostatniej wizycie polozna go zmienila). Pomimo wczesnej ciazy miala juz 3 skany z powodu jednorazowego lekkiego plamienia i malego krwiaka). Poki co wszystko jest w porzadku. Za kilka dni ide na pierwszy prenatalny test - NIPT. Ciekawe jestem czy ktoras z mam robila lub planuje zrobic testy DNA na podstawie krwi matki?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry