reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Czesc dziewczyny
Przyszły mi wyniki z Pappa. Niby wynik prawidłowy. Ale czy potraficie zdiagnozowac te liczby?
Wolne Bhcg 19,7
Pappa 1,400
Przeziernosc karku 2,00mm
Wymiar dwuciemieniowy 19,0mm
Dł crl 60,0mm
?
Jakie są normy?bo nieznam sie.a u lekarza bede w pon.

Więc tak.. przezierność karku to jakiś ważny współczynnik dla płodu w tym wieku, ale nie wiem, jakie ilości są prawidłowe. To ci lekarz oceni. Wymiar dwuciemieniowy to szerokość czaszki. A crl to długość dzidziolka od czubka głowy do pupy. Reszty nie wiem.

reklama
Witam.
Kciuki za dzisiejsze wizyty. :-)
Ja na normach testu pappa się nie znam. Też nie robiłam.
Wczoraj śmiałam się z siostry że starość ja dopadła bo bolą ja plecy. A w nocy i dzisiaj mnie krzyż boli. :-)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Evi55, ja właśnie dostałam wyniki z pappa, ale ja dostałam poprostu wyliczone prawdopodobieństwo. U mnie wyszło 1:980. Lekarz twierdzi, ze taki wynik jest dobry. Ale ja mieszkam za granica.

Ja dla córki gotowałam sama. Poprosu warzywa na parze gotowałam i potem je miksowałam z oliwa. Co mi sie na ryneczku trafiło. W gotowych porcjach do zamrażalnika. I do tego porcje mięsa. Jadła bardzo zadowolona i do ten pory lubi warzywa. A na podwieczorek kaszkę z owocami.
A jak byliśmy na urlopie to mi sie nie chciało i dawałam jej słoiczki, to po 3 dniach w ogóle przestała jeść. Wydaje mi sie, ze słoiczki nie sa złe, ale nie była przyzwyczajona i poprostu nie i koniec.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Kornelcia ja mam 1 dziecko..do tej pory pracowalam 8 godzin dziennie 6 naeet czasami 7 dni w tygodniu...dlatego teraz dziwnie za duzo czasu mam...nie wolno mi sie przemeczac...nawet posprzatac dokladnie na swieta nie moge...dlugie spacery tez mam zakazane....
Lekcji tez musze z synem przypilnowac...obiad zrobic...zakupy takie wieksze ostatnio maz ogarnia...
Ale najbardziej mi sie nudzi jak siedze sama w domu jak moich chlopakow w domu nie mam...
Konputera mam juz dosc....w telewizji zaczelam wszystkie powtorki seriali ogladac...
To przyslij mi swoje dzieci na pare godzin dziennie ja bede miala zajecie a ty odpoczniesz...
Wiem ze trzeba korzystac poki mozna...bo pozniej przyjdzie 2 dziecko...i koniec z wolnym czasem...
Miałam tak samo w poprzedniej ciazy[emoji4]jak poszłam na L4 to tez mi sie wydawalo ze tyle czasu wolnego co ja będę robić?[emoji4], ale teraz tak szybko leca mi tygodnie ze nie nadążam.
Chetnie podrzucilabym Ci moje szkraby ale zaraz bym za nimi tesknila[emoji22]
W niedzielę po półrocznej nieobecności wraca do PL moja teściowa ktora w Usa zajmowała sie trojka wnucząt więc liczę ze trochę teraz mnie odciąży chociaż przez tydzień[emoji6] bo potem ma pomagać drugiej synowej przy kolejnej wnuczce która niebawem się urodzi[emoji4] czeka ją dużo pracy[emoji4]

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji221]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji197]synek 08/2009.

O ja tez na nude przy dwojce nie narzekam. Brakuje mi sportu dlugasnych spacerow i ruchu ale w domu pracy i tak mnostwo jest a jak dziewczynki wezme z przedszkola to juz w ogole ani minuty spokoju ;)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak,one są w MoM.
Ale i tak niewiem czy wyniki są w normie. Mam szukac w internecie?
Przeciez robiłyscie juz Pappa??
:dry:
Ja uważam ze nie ma co szukać norm w necie Bo lekarz i tak indywidualnie do wieku wylicza to poprzez jakiś algorytm. Więc po co się stresować normami

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Ale Wam zazdroszecze tej pomocy mam i tesciowych... Ja ja pewnie moja mamę po porodzie ściągnę na trochę do siebie, ale na teściowa raczej nie mogę liczyć... wiem, że czasem zostawię z nią dziecko, ale tylko dopóki nie będzie chodzić. Ona jest mocno otyla, ma problemu z nogami i kręgosłupem i po prostu nie nadąży za dzieckiem.. .

Ja jak się okazało to test robiłam tutaj obowiązkowo. Jako normalne badanie w ciazy. U mnie dziś tak piękna pogoda ze szok. Mam w planach sprzątanie mieszkania. Bo mam taki Sajgon ze samą w to nie wierzę. Ta ciąża mnie tak rozleniwila ze nawet ostatnio mój mówi ze się trochę len ze mnie zrobił ostatnio [emoji16]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzięki za info. Do lekarza ide w pon wiec poczekam. A dzisiaj robie w szpitalu test Nifty.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry