reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Czesc dziewczyny
Przyszły mi wyniki z Pappa. Niby wynik prawidłowy. Ale czy potraficie zdiagnozowac te liczby?
Wolne Bhcg 19,7
Pappa 1,400
Przeziernosc karku 2,00mm
Wymiar dwuciemieniowy 19,0mm
Dł crl 60,0mm
?
Jakie są normy?bo nieznam sie.a u lekarza bede w pon.

Więc tak.. przezierność karku to jakiś ważny współczynnik dla płodu w tym wieku, ale nie wiem, jakie ilości są prawidłowe. To ci lekarz oceni. Wymiar dwuciemieniowy to szerokość czaszki. A crl to długość dzidziolka od czubka głowy do pupy. Reszty nie wiem.

reklama
Witam.
Kciuki za dzisiejsze wizyty. :-)
Ja na normach testu pappa się nie znam. Też nie robiłam.
Wczoraj śmiałam się z siostry że starość ja dopadła bo bolą ja plecy. A w nocy i dzisiaj mnie krzyż boli. :-)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Evi55, ja właśnie dostałam wyniki z pappa, ale ja dostałam poprostu wyliczone prawdopodobieństwo. U mnie wyszło 1:980. Lekarz twierdzi, ze taki wynik jest dobry. Ale ja mieszkam za granica.

Ja dla córki gotowałam sama. Poprosu warzywa na parze gotowałam i potem je miksowałam z oliwa. Co mi sie na ryneczku trafiło. W gotowych porcjach do zamrażalnika. I do tego porcje mięsa. Jadła bardzo zadowolona i do ten pory lubi warzywa. A na podwieczorek kaszkę z owocami.
A jak byliśmy na urlopie to mi sie nie chciało i dawałam jej słoiczki, to po 3 dniach w ogóle przestała jeść. Wydaje mi sie, ze słoiczki nie sa złe, ale nie była przyzwyczajona i poprostu nie i koniec.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Kornelcia ja mam 1 dziecko..do tej pory pracowalam 8 godzin dziennie 6 naeet czasami 7 dni w tygodniu...dlatego teraz dziwnie za duzo czasu mam...nie wolno mi sie przemeczac...nawet posprzatac dokladnie na swieta nie moge...dlugie spacery tez mam zakazane....
Lekcji tez musze z synem przypilnowac...obiad zrobic...zakupy takie wieksze ostatnio maz ogarnia...
Ale najbardziej mi sie nudzi jak siedze sama w domu jak moich chlopakow w domu nie mam...
Konputera mam juz dosc....w telewizji zaczelam wszystkie powtorki seriali ogladac...
To przyslij mi swoje dzieci na pare godzin dziennie ja bede miala zajecie a ty odpoczniesz...
Wiem ze trzeba korzystac poki mozna...bo pozniej przyjdzie 2 dziecko...i koniec z wolnym czasem...
Miałam tak samo w poprzedniej ciazy[emoji4]jak poszłam na L4 to tez mi sie wydawalo ze tyle czasu wolnego co ja będę robić?[emoji4], ale teraz tak szybko leca mi tygodnie ze nie nadążam.
Chetnie podrzucilabym Ci moje szkraby ale zaraz bym za nimi tesknila[emoji22]
W niedzielę po półrocznej nieobecności wraca do PL moja teściowa ktora w Usa zajmowała sie trojka wnucząt więc liczę ze trochę teraz mnie odciąży chociaż przez tydzień[emoji6] bo potem ma pomagać drugiej synowej przy kolejnej wnuczce która niebawem się urodzi[emoji4] czeka ją dużo pracy[emoji4]

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji221]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji197]synek 08/2009.

O ja tez na nude przy dwojce nie narzekam. Brakuje mi sportu dlugasnych spacerow i ruchu ale w domu pracy i tak mnostwo jest a jak dziewczynki wezme z przedszkola to juz w ogole ani minuty spokoju ;)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak,one są w MoM.
Ale i tak niewiem czy wyniki są w normie. Mam szukac w internecie?
Przeciez robiłyscie juz Pappa??
:dry:
Ja uważam ze nie ma co szukać norm w necie Bo lekarz i tak indywidualnie do wieku wylicza to poprzez jakiś algorytm. Więc po co się stresować normami

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Ale Wam zazdroszecze tej pomocy mam i tesciowych... Ja ja pewnie moja mamę po porodzie ściągnę na trochę do siebie, ale na teściowa raczej nie mogę liczyć... wiem, że czasem zostawię z nią dziecko, ale tylko dopóki nie będzie chodzić. Ona jest mocno otyla, ma problemu z nogami i kręgosłupem i po prostu nie nadąży za dzieckiem.. .

Ja jak się okazało to test robiłam tutaj obowiązkowo. Jako normalne badanie w ciazy. U mnie dziś tak piękna pogoda ze szok. Mam w planach sprzątanie mieszkania. Bo mam taki Sajgon ze samą w to nie wierzę. Ta ciąża mnie tak rozleniwila ze nawet ostatnio mój mówi ze się trochę len ze mnie zrobił ostatnio [emoji16]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzięki za info. Do lekarza ide w pon wiec poczekam. A dzisiaj robie w szpitalu test Nifty.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry