reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witajcie porannie :)

Natasza - zdjęcie mega :) taki mały człowieczek :).

Ja się boje co będzie z trójką, chociaż dziewczyny są już duże i dużo przy sobie zrobią :). Przez tego dzidzia małego zastanawiam sie jeszcze bardziej co zrobić z młodszą córką, za rok do szkoły czy jeszcze nie (no i kwestia, że szła do przedszkola jako rocznikowy 2 latek i 5 lat w przedszkolu to też dużo).

A dzisiaj jedziemy na usg prenatalne, mam nadzieje, że lekarz pozwoli mojej rodzince wejść :)

reklama
Cześć dziewczyny! Strasznie źle się rano czułam, dlatego jestem tu wyjątkowo późno jak na mnie :-D
po śniadaniu mi się poprawiło, ale przed... szkoda gadać... Straszny ból głowy, mdłości, wszystko mi wirowało...

Dostojnie sie przemieszczam ladnie powiedziane...ja trz dzis obudzilam sie o 1 w nocy i bylam wyspana...teraz juz siedze i pije kawke z mlesiem...
Pranie mam zrobione prasowanie tez...
A co do tycia...ostatnio bylam w firmie zaniesc zwolnienie...a dziewczyny do mnie o juz ci brzuszek widac...a ktory to tydzien...mowie ze 12...
Maja dla porownania kolezanke tez w ciaxy co jeszcze pracuje i ona jest okolo...20 tyg i jeszcze nic u niej nie widac...
No kurna to co ja mam poradzic...juz mnie wkurzyly...jakbym pracowala caly czas to tez bym tak nie tyla...ale zdrowie dzidziolka najwazniejsze...
Musze sobie jakies chalupnictwo znalezc...nawet ostatnio patrzylam na te tulipany z materialu zeby zaczac szyc zeby nie zwariowac....
A wy jak sobie radzicie z nadmiarem wolnego czasu....

Ja obudziłam się o 2.42 i nie spałam do wpół do 5!
Obudził mnie alarm na podwórku, obudziłam mężą, żeby poszedł sprawdzić co się dzieje i okazało się, że jakiś ptaszek wleciał do przechowalni i czujki zareagowały... On wrócił i moment zaczął chrapać, a ja męczyłam się jak diabli... o 4 go obudziłam, żeby zrobił mi kanapki i jak zjadłam, to usnęłam :-D

Ja dla zabicia czasu kupilam sobie kurs angielskiego na takiej platformie edukacyjnej etutor. Jest tez opcja niemieckiego, jesli ktos chcialby sie douczyc to na prawde polecam serdecznie! Juz drugi raz z tego korzystam, wczesniej na studiach. Na prawde duzo daje, ja jestem bardzo zadowolona.
A poza tym chodzimy z mezem codziennie na takie 3 godzinne spacerki popoludniu do lasu. Jest ogromny, przekatastrofalny wysyp kleszczy! Nasza psina ma taka tabletke, ze kleszcz musi ja ugryzc i umiera ale zanim ja ugryzie to laza po niej calej. Przedwczoraj zabilismy ponad 10 dziadow, wczoraj 8! Az strach wychodzic do lasu! My sie psikamy tymi oreparatami na kleszcze a pies nice spedza w innym pokoju bo boje sie ze mi to dziadostwo wniesie do lozka...

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę, że może to przez osłabienie organizmu... dostałam gorączki 38 stopni, pojechałam do lekarza, grypa czy coś wirusowego, boli mnie każdy mięsień...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
uuuf... współczuje, to wyleguj się w łóżku i kuruj, a wymioty miną wraz z chorobą, nie bedzie Cie tak długo męczyć może :) dostałas antybiotyk czy coś?

Hajmal ja też planuję domowe kaszki i obiadki, jak z kaszkami się nie uda, to na pewno słoiczki sama będę robić :) najchętniej już bym coś zapasteryzowala, ale wiem, że nie ma sensu [emoji14]

Ja też zamierzam sama gotować dla dzidziusia :-)
Będę wiedziała przynajmniej co je, zamierzałam zrobić swój ogródek warzywny, bez chemii, ale z racji tego, że mam ciążę zagrożoną, to lekarz pewnie mi nie pozwoli... No zobaczymy, zapytam :-)
Może mnie nie wyśmieje :-D

Cześć dziewczyny! ;) u mnie pochmurno i deszczowo, ale na twarzy pojawił sie uśmiech ponieważ wyleczyłam się już z tego przeziębienia :D
Jeszcze wczoraj wieczorem czułam się okropnie, głowa mi dosłownie pulsowała i myślałam, że dzisiaj nie wstane z łóżka, ale na szczęście jest super.
Zaraz się biorę za robienie naleśników bo mi naszła ochota a później się wezmę za sprzątanie bo leżałam przez całe 3 dni ;)
Wszystkim życzę miłego dzionka ;)

Myślę, że może to przez osłabienie organizmu... dostałam gorączki 38 stopni, pojechałam do lekarza, grypa czy coś wirusowego, boli mnie każdy mięsień...

Ja też teraz leżałam przez całe 3 dni w łóżku bo choróbsko mnie dopadło, więc wyobrażam sobie jak się czujesz.
Dużo zdrówka życzę :)

uuuf... współczuje, to wyleguj się w łóżku i kuruj, a wymioty miną wraz z chorobą, nie bedzie Cie tak długo męczyć może :) dostałas antybiotyk czy coś?
Nie, tylko tantum verde na gardło, apap na gorączkę (w małych ilościach) no i wit.c :)
Już dzisiaj mój organizm póki co nie zwrócił biszkoptów [emoji14]

Evi w jakiej jednostce te wyniki,powinny byc w MoMach;)

U nas bylo bez sloiczkow,maly wspolpracowal z metoda blw a kaszkami plul i pluje na kilometr:D

Jade dzis z synem na badania przed wizyta u hematologa,nie lubie tego...
Tak,one są w MoM.
Ale i tak niewiem czy wyniki są w normie. Mam szukac w internecie?
Przeciez robiłyscie juz Pappa??
:dry:

reklama
Tak,one są w MoM.
Ale i tak niewiem czy wyniki są w normie. Mam szukac w internecie?
Przeciez robiłyscie juz Pappa??
:dry:

Cześć wszystkim ;)

Ja tego badania nie robiłam i nie będę.
Odradzam szukania wyników po "internetach" wystarczy że trafisz na jedną błędną informacje która Cie zaniepokoi i będziesz się stresować. A przecież my nie możemy się teraz stresować ! Kiedy masz tą wizyte? Do tego czasu przyjmij, że wyniki są dobre ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry