reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Sunday a w którym tygodniu ciąży juz jesteś że czujesz ruchy maleństwa :) swoją drogą kiedy myślicie będziemy już coś czuć?
Nie ukrywam że doczekać się nie mogę :D

Sunday a w którym tygodniu ciąży juz jesteś że czujesz ruchy maleństwa :) swoją drogą kiedy myślicie będziemy już coś czuć?
Nie ukrywam że doczekać się nie mogę :D
U mnie też na 90 procennt chłopiec, tak, jak przeczuwałam :) mi się wydaje, że późno, pierwsze dziecko ponoć ok 20 tyg nawet czasami :) 18 to chyba najwcześniej :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja z młodą poczulam dopiero w 21tc smyrania [emoji4]

spark no chłopaki u nas rządzą na wątku [emoji23]
Kiedy masz wizytę?

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 14t0d [emoji272]

Ja z młodą poczulam dopiero w 21tc smyrania [emoji4]

spark no chłopaki u nas rządzą na wątku [emoji23]
Kiedy masz wizytę?

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 14t0d [emoji272]
No czyli tak jak mówią właśnie, że w tym tyg. Zwykle dopiero :D aaa prenatalne miałam w czwartek, a wizytę kolejną mam 13kwietnia :)
Hehe czyli jednak chłopcy nie zawsze beezobjawowo jak u mnie, bo z tego coo wiem większość tu miała mdłości i inne przygody :D

Niektorzy Spark to maja tupet.

Ja ruchy czuje juz ponad tydzien sa coraz bardziej wyrazne. To takie musniecia.

Wywiozlam mlodego do chrzestnej. I zaczelam planowac obsiewanie warzyw ale zaczal mnie pobolewac brzuch wiec znowu leze. Nie jest twardy tylko takie dziwne uczucie jak by sie siku chcialo.

Cześć dziewczyny :)
My wczoraj byliśmy na tych prenatalnych, dzidzia rozwija się prawidłowo, jest większa niż termin z miesiączki i podobno to już 13 tydzień i 2 dzień :) czekamy jeszcze na wyniki z krwi. jedyne co pod koniec nas zmartwiło, to to że tętno dziecka wynosiło 148 uderzeń na minutę... Lekarz powiedział ze to prawdopodobnie przez to że mało wypiłam (faktycznie przy badaniu o 17 miałam wypite max.800ml w ciagu dnia bo byliśmy w trasie). Zlecił nam echo serca dziecka w 17 tygodniu ciązy ale kazał sie nie martwić i pic duzo wody.
Dzisiaj rano znowu zaczęłam plamić, tym razem na czerwono wiec od razu pojechaliśmy do szpitala, z dzieckiem w porządku, szyjka zamknięta, fałszywy alarm. Prawdopodobnie plamie nadal po cytologii a lekarz zalecił chodzenie a nie leżenie. Tętno dziecka dzisiaj było juz 152 uderzenia i lekarz powiedział ze nie widzi potrzeby robienia tego echa tylko pić dużo. Prawdopodobnie będziemy mieli chłopca, jednak lekarz mowil ze to mniej niż 70% wiec wolimy sie nie nastawiać. Najważniejsze ze dziecko zdrowe, ale powiem Wam ze te prenatalne były dla mnie bardzo stresujące :)

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    792 KB · Wyświetleń: 83
reklama
Piękna dzidzia Natalia :) ja idę jutro ale tylko po zwolnienie dalsze no i mam nadzieję że mnie zapisze na usg już. Ostatnio miałam 6 marca i mówiła wtedy że w 13 tygodniu następne bedzie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry