reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzień dobry dziewczyny [emoji4]
Sunday szczerze mówiąc to nawet nie wiem czy mam niedoczynność czy nadczynność bo tak byłam zestresowana wizytą u lekarza z powodu cukrzycy, że mało przyswoiłam o tarczycy. Ale muszę przyznać, że miałam szczęście bo mój diabetolog od razu w pakiecie wychodzi jest endokrynologiem i dlatego pewnie tak się zainteresował tarczycą, gdzie mój ginekolog nic mi nie powiedział na ten temat.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja nad wyprawką jeszcze za bardzo nie myślę, sądzę, że zacznę po najbliższych badaniach. W piątek 14 mam prenatalne i potem kończę I trymestr.
Znalazłam sobie wózek, ale nie zdecydowałam, która wersja. Biorę pod uwagę kupno używanego, ale bez parcia, jak się uda.
Ciuszki, kocyki, kosmetyki, butelki... To pomalutku.
Na pewno porozkładam zakupy w czasie, żeby nie wszystko na ostatnią chwilę.

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Hej dziewczyny, kciuki za dzisiejsze badania!
Co do wyprawki mam podobnie jak hajmal, wozek jupimy uzywany z olx, za 500zl juz na prawde sa fajne, porzadne wozki z fotelikami. Ja bardziej rozgladam sie za wozkiem biegowym. Lozeczka widzialam na olx od 250zl z materacami i wyposazeniem, przewijak na lozeczko 60zl, ciuszki pewnie dostaniemy na start bo wiadomo, ze kazdy z rodziny uwielbia kupowac takie malutkie ubranka a reszte dokupimy w pepco, duzo sie traci na takie bzdety na poczatek, syrop na goraczke, nozyczki do paznokci, odsysacz do kataru, butelki, smoczki, podpaski i wkladki laktacyjne, pieluchy, kremy, kosmetyki, chusteczki... W okolicach lipca zaczniemy kompletowac te drobiazgi :)

Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom

My pewnie też koło lipca zaczniemy zakupy... Chyba, że wcześniej złapię jakąś dobrą okazję gdzieś w internecie :-)

My też w weekend po prenatalnych powiedzieliśmy większości o ciąży, rodzinka zachwycona, a znajomi różnie, większość gratulowała i cieszą się razem z nami, ale usłyszeliśmy też: "to wpadka, co? Bo bez własnego mieszkania chyba się nie staraliście?!" Wrrr...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja już po wizycie - chyba zmienię lekarza, takie ekspresowe wizyty mnie stresują, lekarz sam nic z siebie nie powie, wszystko trzeba z niego wyciągnąć, usg tak szybko zrobił, pokazał mi tylko serduszko, że bije. No i wiem, że maleństwo ma 5,25 cm. Lekarz niby ma dobre opinie, wydawałoby się, że wie co robi, ale jeszcze praktycznie żadnych badań oprócz krwi i moczu, a dzisiejszego usg nawet nie wpisał w kartę ciąży... Czuje niedosyt po dzisiejszej wizycie.

A co do wyprawki - ja już zaczęłam, głównie z ciuszkami, bo tego nie mamy raczej od kogo dostać, a po swoich dziewczynach wszystko rozdałam. Wanienkę kupiliśmy ostatnio w IKEA, fajna taka, zgrabna i antypoślizgowa :). Za wózkami rozglądam się używanymi, ale to daje sobie czas jeszcze :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry