reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć dziewczyny,
Chapicha wiesz jak to jest z tymi fanaberiami lekarzy....kiedyś usg nie robili a teraz wyobrażasz sobie ciąże bez niego? Osobiście uważam, że badań nigdy nie jest zadużo (jeśli nie są inwazyjne - bo w przeciwnym razie wiadomo tylko konieczność). Ufam w to, że lekarz wie co robi i co jest potrzebne.

Madagos jeśli jesz rozsądnie to się nie martw. Po porodzie też możesz popracować nad sobą. Pozatym gdzieś czytałam, że w pierwszy trymestr powinno dojsc ok 2 kg. Ty masz 1,5kg a przecież nie będziesz się głodzić, dziecko też swoje potrzebuje. Zasada wszystkim wiadoma "jeść DLA dwóch NIE ZA dwóch" ;)

Ja sie niewyspałam. Gdyby nie przeszkole spałabym sobie dalej.

Igusiad na zgage podobno dobre doraźnie garść midgałów albo mleko. Mi migdały nie pomagały, za to mleko piłam hektrolitrami przynosiło ulge.

Pozdrawiam w ten piękny słoneczny poranek.

reklama
Hej, trzymam kciuki za wizyty <3 ja to bardzo chciałabym dziewczynkę, ale co wyjdzie to i tak będę bardzo bardzo kochać, już kocham :) i nie mogę się doczekać kiedy mój mały człowiek już będzie na świecie :) Ogólnie za 2 dni zaczynam tydzień 12 i nie wiem czy mi te jedzenie tak w brzuch idzie czy co... pierwsza ciąża a on już jest taki wzdęty, a na koniec dnia to już w ogóle. Wszyscy mówią, że to za wcześnie na brzuch, a jak jest u was? :)
Nie przejmuj się, ja też jestem w pierwszej ciąży (jestem szczupłej budowy) a brzuszek mam również widoczny. Wczoraj byłam na basenie i ludzie spoglądali ewidentnie na niego... a myślałam że go nie widać aż tak ;p Fakt - ostatnio w końcu przeszłam magiczną granicę i to mój 4 dzień bez wymiotów i z ogromnym apetytem (wcześniej musiałam się zmuszać do jedzenia) ;-)

Dziewczyny ja w 1 trymestrze schudłam prawie 3 kg a i tak brzuch mam widoczny (szczególnie wieczorem)
Jestem w 12 tc :) wiec nie jest za wcześnie na brzuch. Każda ma inne predyspozycje i budowę ciała :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hello

Madagos ja strasznie tyje w 1szym trymestrze zawsze a potem prawie w ogole- tak mam. Teraz tez, wiec brzuszek juz mam ciazowy :/ nic nie poradze, ale moj organizm na poczatku pochlania wszystko i wbudowuje zapasy :(

Piekne filmiki i zdjecia macie :)
Gratuluje gromady chlopakow!
Jakze bylabym zdziwiona jakby u mnie byl chlopczyk ;)

Poki co plecy nadal bola bardzo i mdlosci oczywiscie nie odpuszczaja.

Co do tatczycy to ja mam niedoczynnosc i musialam wlasnie w ciazy zwiekszyc dawke euthyroxu.
Kontrole mam przed swietami.

Milego dnia dziewczyny i trzymam kciuki za wizyty!

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ella jak mi wczoraj lekarz powiedział ze prawdopodobnie chłopiec tez byłam w szoku. Byłam tak pewna ze będzie dziewczyna ze byłam gotowa już wózek kupować dobrze ze mąż mnie powstrzymał [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Cześć kochane!
Udanych wizyt!
Bum, Roza-super maluchy!!!
Czasami mam wrażenie, że ja to strasznie do tyłu jestem w porównaniu z Wami [emoji23] ja mam prenatalne za 2 tyg dopiero...
Faktycznie same chłopaki, ja jeszcze nie obstawiam płci, mam samych chłopów w domu i fajnie byłoby mieć córeczkę, ale obawiam się, że ją we czwórkę rozpuścimy jak "dziadoski bicz" [emoji23][emoji23][emoji23]

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Ja jestem dopiero w 10 tyg a 2 tyg temu już znajomi mnie zaczepiali z charakterystycznym gestem ręką pytając przy tym czy jestem w ciąży. Odpowiadam tak bo przecież niebędę zaprzeczać. No ale to nie ciążowy brzuszek bo jak ? skoro dzidziuś taki maciupki i w ogóle dużo niżej niż brzuch ;) no ale mnie tak jakoś wydeło. Ja też chuda jestem. Niejadek taki za mnie (choć zawsze chciałam utyć), fakt w tej ciąży apetyt mam. Ale sie nieobjadam, żebyście sobie nie pomyślały. W pierwszej ciąży schudłam jak ty Roza. Do 4 miesiąca leciałam z wagi. Teraz nabiłam już 2 kg na plus. Obecnie ważę 44 kg.

Matulu! Malinowa, 44kg to ja w podstawówce miałam [emoji23][emoji23][emoji23] strasznie drobniutka musisz być. Z pierwszym synem startowałam od 52kg, ale to było 18lat temu i po ataku depresji po poronieniu. Teraz start od 60kg mam. Po świętach i Nowym Roku zostało mi 3kg nadwagi. Ja nie mogę ważyć mniej niż 55kg, a najlepiej 57.
A co do tycia w ciąży, to ja niby po 15kg z każdym chłopcem przytyłam, ale na zewnątrz wyglądało jakbym po 10kg więcej miała! [emoji13][emoji13][emoji13]

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

No ja jestem mała i chuda...najwiecej było u mnie 55 kg raz normalnie - potem ostry spad, potem przy porodzie znów 55 kg i znów ostry spad oba przez stres i od tamtego momentu nie umiem nabić. Ja tak 50-52 kg wtedy czułam sie najlepiej (poza ciążą). Mam tylko 150 cm.

reklama
44 kg? A mogę zapytać przy jakim wzroście? :)
Ja obecnie ważne 52,5 przy 160 cm. Zawsze miałam niedowagę niestety i dopiero jak byłam w liceum udało mi się nadgonić wagę i pilnuje żeby się utrzymywała bo mam zaburzenia łaknienia. W ciąży jem dużo więcej niż przed a mimo to schudłam o_O

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry