reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja wstałam o 5 ale znowu powrócił mi ból głowy i stwierdziłam, że popracuje z domu. Martwi mnie ta głową i ciągle mam krew na chusteczce po wytarciu nosa [emoji52]
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty a ja czekam jeszcze 7 dni, żeby zobaczyć moja fasolkę [emoji3]

[emoji192] 29/10/2017 [emoji252]
Synek 26/11/2011
Wyczytałam kiedyś w necie, że to normalne ok.9-11 tygodnia ciąży, że puszcza się krew z nosa. Sama w 9 tygodniu znajdywałam z 2-3 razy krew na chusteczce siąkając nos. O bolącej głowie mówił mi lekarz na ostatniej wizycie że to też normalne, zwłaszcza jeśli bierzesz magnez. Mnie niby głowa tak nie bolała mimo iż przyjmuje 6 tabletek dziennie magnezu. Aczkolwiek zawsze warto zapytać swojego lekarza, tym bardziej jeśli masz często te objawy...

reklama
44 kg? A mogę zapytać przy jakim wzroście? :)
Ja obecnie ważne 52,5 przy 160 cm. Zawsze miałam niedowagę niestety i dopiero jak byłam w liceum udało mi się nadgonić wagę i pilnuje żeby się utrzymywała bo mam zaburzenia łaknienia. W ciąży jem dużo więcej niż przed a mimo to schudłam o_O

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Roza 150 cm. Ja zawsze miałam niedowagę i te 50 kg dla mnie byłoby chyba najodpowiedniejsze. Wtedy jak miałam 55 kg (jeszcze nie w ciąży ) to było troszke za dużo. Ale to było bardzo krótko.

Nie przejmuj się, ja też jestem w pierwszej ciąży (jestem szczupłej budowy) a brzuszek mam również widoczny. Wczoraj byłam na basenie i ludzie spoglądali ewidentnie na niego... a myślałam że go nie widać aż tak ;p Fakt - ostatnio w końcu przeszłam magiczną granicę i to mój 4 dzień bez wymiotów i z ogromnym apetytem (wcześniej musiałam się zmuszać do jedzenia) ;-)
Ja ani razu jeszcze nie wymiotowałam, apetyt mi dopisuje tylko ciągle coś wymyślam jeśli chodzi o jedzenie to pyzy z mięsem to placuszki z jabłkami :)

Ja mysle, że z tymi brzuszkami to zależy od wielu czynników.
Ja przed ciąża przez większość życia wazylam 60-65 kg przy wzroście 161, bo jestem raczej grubszej kości, dobrze się czuje w takiej wadze i mogę jeść co chce i ile chce praktycznie. Przed samą ciąża wazylam 63kg po czym schudłam, miesiąc temu wazylam 61,45 a teraz 61,75. Schudłam, bo jak zawsze jadłam mięso tak teraz mi nie bardzo smakuje, słodycze też mi nie pasują, chipsy czy paluszki w bardzo małej ilosci, ale to raczej przy mężu, bo samej nie mam ochoty. Wszystko zależy. Ja teraz jem bardziej dietetycznie i zdrowo niż kiedykolwiek, bo tak mi smakuje. Każda ma inaczej i nie ma co się wielce przejmować

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Beczulinda ja zawsze mieszkalam na wsi. Chyba jak by mnie zycie zmisilo to dopiero bym sie przeprowadzila do miasta ale nie dobrowolnie.

Paulinka juz widac brzuszki :)

Chapicha w ciazy tsh powinno byc nie wieksze niz 2,5 inaczej mozna nawet poronic. Poczytaj o niedoczynnosci trochę

Ewelyn zmierz cisnienie. W ciazy zdarzaja sie takie krwawienia.

Madagros sprawdz tsh ja tak w styczniu jak zaszlam w ciaze przytylam 6 kg nie wiadomo kiedy bo tsh skoczylo.
Wogole chudzinki jestescie ja mam troche wiecej, znacznie wiecej. Teraz juz wiem chyba czemu. Odkad sie lecze na niedoczynnosc schudlam 1 kg choc pol dnia leze i robie 30% tego co dotychczas. Jem bardzo podobnie.
Bylam u detetyka w grudniu. Wazyla mnie dwa razy mam 53 kg miesni i Strasznie duzo tej zlej wody. Tak sie dla mnie skonczyla praca nad kondycja. Bieganie, orbitrek, rower i dlugie wycieczki w trudny teren. Bo jak sie mialam ruszac wiecej to mialam schudnac.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

1490697232-aaaaaa.jpeg

Taki mam widok z okna salonu. Teraz jeszcze szaro ale jak zboza zaczna rosnac to jest super

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja będę robić po 10tym 4D., ale nie zawsze fajnie wychodzi .
Mi z młodą lepiej wyszło w 16tc niż w 20tc.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Króliczek 2.10.2017 - 13t0d [emoji235]

reklama
Ja po wczorajszych plamieniach dzisiaj lezakuje, mam wrazenie ze zwariuje do wrzesnia... :p

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry