reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć dziewczyny,
Chapicha wiesz jak to jest z tymi fanaberiami lekarzy....kiedyś usg nie robili a teraz wyobrażasz sobie ciąże bez niego? Osobiście uważam, że badań nigdy nie jest zadużo (jeśli nie są inwazyjne - bo w przeciwnym razie wiadomo tylko konieczność). Ufam w to, że lekarz wie co robi i co jest potrzebne.

Madagos jeśli jesz rozsądnie to się nie martw. Po porodzie też możesz popracować nad sobą. Pozatym gdzieś czytałam, że w pierwszy trymestr powinno dojsc ok 2 kg. Ty masz 1,5kg a przecież nie będziesz się głodzić, dziecko też swoje potrzebuje. Zasada wszystkim wiadoma "jeść DLA dwóch NIE ZA dwóch" ;)

Ja sie niewyspałam. Gdyby nie przeszkole spałabym sobie dalej.

Igusiad na zgage podobno dobre doraźnie garść midgałów albo mleko. Mi migdały nie pomagały, za to mleko piłam hektrolitrami przynosiło ulge.

Pozdrawiam w ten piękny słoneczny poranek.

reklama
Hej, trzymam kciuki za wizyty <3 ja to bardzo chciałabym dziewczynkę, ale co wyjdzie to i tak będę bardzo bardzo kochać, już kocham :) i nie mogę się doczekać kiedy mój mały człowiek już będzie na świecie :) Ogólnie za 2 dni zaczynam tydzień 12 i nie wiem czy mi te jedzenie tak w brzuch idzie czy co... pierwsza ciąża a on już jest taki wzdęty, a na koniec dnia to już w ogóle. Wszyscy mówią, że to za wcześnie na brzuch, a jak jest u was? :)
Nie przejmuj się, ja też jestem w pierwszej ciąży (jestem szczupłej budowy) a brzuszek mam również widoczny. Wczoraj byłam na basenie i ludzie spoglądali ewidentnie na niego... a myślałam że go nie widać aż tak ;p Fakt - ostatnio w końcu przeszłam magiczną granicę i to mój 4 dzień bez wymiotów i z ogromnym apetytem (wcześniej musiałam się zmuszać do jedzenia) ;-)

Dziewczyny ja w 1 trymestrze schudłam prawie 3 kg a i tak brzuch mam widoczny (szczególnie wieczorem)
Jestem w 12 tc :) wiec nie jest za wcześnie na brzuch. Każda ma inne predyspozycje i budowę ciała :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hello

Madagos ja strasznie tyje w 1szym trymestrze zawsze a potem prawie w ogole- tak mam. Teraz tez, wiec brzuszek juz mam ciazowy :/ nic nie poradze, ale moj organizm na poczatku pochlania wszystko i wbudowuje zapasy :(

Piekne filmiki i zdjecia macie :)
Gratuluje gromady chlopakow!
Jakze bylabym zdziwiona jakby u mnie byl chlopczyk ;)

Poki co plecy nadal bola bardzo i mdlosci oczywiscie nie odpuszczaja.

Co do tatczycy to ja mam niedoczynnosc i musialam wlasnie w ciazy zwiekszyc dawke euthyroxu.
Kontrole mam przed swietami.

Milego dnia dziewczyny i trzymam kciuki za wizyty!

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ella jak mi wczoraj lekarz powiedział ze prawdopodobnie chłopiec tez byłam w szoku. Byłam tak pewna ze będzie dziewczyna ze byłam gotowa już wózek kupować dobrze ze mąż mnie powstrzymał [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Cześć kochane!
Udanych wizyt!
Bum, Roza-super maluchy!!!
Czasami mam wrażenie, że ja to strasznie do tyłu jestem w porównaniu z Wami [emoji23] ja mam prenatalne za 2 tyg dopiero...
Faktycznie same chłopaki, ja jeszcze nie obstawiam płci, mam samych chłopów w domu i fajnie byłoby mieć córeczkę, ale obawiam się, że ją we czwórkę rozpuścimy jak "dziadoski bicz" [emoji23][emoji23][emoji23]

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

Ja jestem dopiero w 10 tyg a 2 tyg temu już znajomi mnie zaczepiali z charakterystycznym gestem ręką pytając przy tym czy jestem w ciąży. Odpowiadam tak bo przecież niebędę zaprzeczać. No ale to nie ciążowy brzuszek bo jak ? skoro dzidziuś taki maciupki i w ogóle dużo niżej niż brzuch ;) no ale mnie tak jakoś wydeło. Ja też chuda jestem. Niejadek taki za mnie (choć zawsze chciałam utyć), fakt w tej ciąży apetyt mam. Ale sie nieobjadam, żebyście sobie nie pomyślały. W pierwszej ciąży schudłam jak ty Roza. Do 4 miesiąca leciałam z wagi. Teraz nabiłam już 2 kg na plus. Obecnie ważę 44 kg.

Matulu! Malinowa, 44kg to ja w podstawówce miałam [emoji23][emoji23][emoji23] strasznie drobniutka musisz być. Z pierwszym synem startowałam od 52kg, ale to było 18lat temu i po ataku depresji po poronieniu. Teraz start od 60kg mam. Po świętach i Nowym Roku zostało mi 3kg nadwagi. Ja nie mogę ważyć mniej niż 55kg, a najlepiej 57.
A co do tycia w ciąży, to ja niby po 15kg z każdym chłopcem przytyłam, ale na zewnątrz wyglądało jakbym po 10kg więcej miała! [emoji13][emoji13][emoji13]

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

No ja jestem mała i chuda...najwiecej było u mnie 55 kg raz normalnie - potem ostry spad, potem przy porodzie znów 55 kg i znów ostry spad oba przez stres i od tamtego momentu nie umiem nabić. Ja tak 50-52 kg wtedy czułam sie najlepiej (poza ciążą). Mam tylko 150 cm.

reklama
44 kg? A mogę zapytać przy jakim wzroście? :)
Ja obecnie ważne 52,5 przy 160 cm. Zawsze miałam niedowagę niestety i dopiero jak byłam w liceum udało mi się nadgonić wagę i pilnuje żeby się utrzymywała bo mam zaburzenia łaknienia. W ciąży jem dużo więcej niż przed a mimo to schudłam o_O

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry