reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Atak z innej beczki, was tez meczy zgaga? Ja co wieczor mam taka zgage ze masakra:( nie wiem jak sobie z tym radzic:( macie jakies domowe sposoby?

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom
Na zgagę tak na chwilę pomagają migdały, ale ja polecam siemię lniane- zapomniałam już co to zgaga [emoji6]

w57v3e3ktmvwxeii.png

reklama
Cześć Dziewczyny!
Ale sobie dziś pospalam :-)
Śniły mi się jakieś dziwne rzeczy... Kościół, klasowka z religii, ktoś mi powiedział że muszę iść do spowiedzi, a na samym koncu 2 daty. 1.10 i 8.03- myslicie, że to może być jakiś znak, przepowiednia? Że urodze 1.10? :-) ciekawe...

Wszystkiego najlepszego paulinkamalinka!!
Też słyszałam kiedyś, że w ciąży nie powinno się chodzić na pogrzeby... Ale nie wiem dlaczego.

U mnie świeci piękne słoneczko :-)
Jadę dzis koło 12 z mężem na zakupy spożywcze, później prosto z zakupów do szwagierki do szpitala (jest w 34 tyg ciąży i leży na patologii) , a później po 16 do lekarza. Już nie mogę sie doczekać: -)

A u Was jakie plany na czwartek?
Miłego dnia Dziewczyny!

Czesc dziewczyny.
U mnie jakos weny brak.. wczoraj mialam apogeum mdlosci caly dzien, bolal mnie zoladek, no fatalnie sie czulam.
Do tego co jakis czas jak chce sie np obrucic nagle z boku na bok to mnie po prawej stronie lapie taki chwilowy silny bol- ukloje mocno i pusci, ale potem pobolewa jeszcze czasem. Ktos tez tak ma? :/

Wspolczuje pogrzebu w urodziny.
Dzis urodzinki ma moja corcia a ja mam humor do bani i jakas pelna obaw jestem.

Witam nowe mamusie i gratuluje wszystkim udanych owocnych wizyt- sliczne maluszki! :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny [emoji4]
Moja noc jak zwykle głodowa,budzę się w środku nocy taka głodna że aż mi nie dobrze,kiszki mi skręca. Już nie wiem co mam robić staram się dużo pić i nie zwracać na to uwagi ale dziś już myślałam że wstane jeść. Mąż mówi żebym kupiła sobie ciastka maślane i zawsze miła w nocy obok łożka ,myślicie że to dobry pomysł?
Czy wy też macie taki problem ?
Jak sobie z tym radzicie ?

Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty [emoji4] Miełego Słonecznego dnia [emoji255] [emoji255] [emoji255]

Czesc dziewczyny.
U mnie jakos weny brak.. wczoraj mialam apogeum mdlosci caly dzien, bolal mnie zoladek, no fatalnie sie czulam.
Do tego co jakis czas jak chce sie np obrucic nagle z boku na bok to mnie po prawej stronie lapie taki chwilowy silny bol- ukloje mocno i pusci, ale potem pobolewa jeszcze czasem. Ktos tez tak ma? :/

Witam nowe mamusie i gratuluje wszystkim udanych owocnych wizyt- sliczne maluszki! :)

Ja też mam takie rwania. Czasem jak chcę się podnieść czy przekręcić.

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny [emoji4]
Moja noc jak zwykle głodowa,budzę się w środku nocy taka głodna że aż mi nie dobrze,kiszki mi skręca. Już nie wiem co mam robić staram się dużo pić i nie zwracać na to uwagi ale dziś już myślałam że wstane jeść. Mąż mówi żebym kupiła sobie ciastka maślane i zawsze miła w nocy obok łożka ,myślicie że to dobry pomysł?
Czy wy też macie taki problem ?
Jak sobie z tym radzicie ?

Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty [emoji4] Miełego Słonecznego dnia [emoji255] [emoji255] [emoji255]
Możliwe, że spożywasz nie wystarczająco kaloryczną kolację, lub ciężkostrawną. Postaraj się, jeśli tolerujesz, zjeść coś lekkiego, najlepiej z węglowodanami złożonymi.

Ciastka maślane to nie jest najlepszy pomysł, zawierają ogrom cukrów prostych który spotęguje uczucie głodu, a nasycone kwasy tłuszczowe niepotrzebnie będą się odkładać jako tkanka tłuszczowa. Jeśli potrzebujesz coś przegryźć, to niech to będzie jabłko, kromka chleba z ziarnami, marchewki czy inny produkt z błonnikiem i węglowodanami złożonymi:)

Staram się nie brać, zbyt częste branie wpływa na kurczliwość mięśni gładkich u dziecka, może mieć problem z tym w przyszłości, dlatego biorę tylko jak muszę;)
Hej wszystkim,
Też słyszałam ze dziecko po nospie może mieć napięcie mięśniowe, ja w poprzedniej ciazy wzięłam moze ze 2 razy a moja mała i tak miala ale rehabilitantka powiedziała ze to po cesarce i ze większość dzieci po cieciu tak ma.
Teraz jak pytałam lekarza o nospe czy magnez to powiedział ze magnes tylko przy skorczach mięśni brać a jak skorcze macicy to do szpitala a nic na własną rękę nie brać. Mimo że 8 lat temu pamiętam ze przepisywal nospie forte, widocznie coś się zmieniło.

Paulinkamalinka 100 lat!!!

Miłego dnia wszystkim [emoji38]

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji71]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji142]synek 08/2009.

Czesc dziewczyny.

Mnie tez tak rwie czasem ze oddechu nie moge zlapac ale przechodzi...

Witam Was
Najlepszego Paulinkamalinka [emoji512]
Ja jestem na zwolnieniu do końca tygodnia bo wczoraj lekarz stwierdził że mam zaczerwienione gardło i katar wiec nie będę ryzykować pogorszenia. Zwłaszcza, że leki nie są wskazane.
Zapisałam się do ginekologa na nfz bo w luxmedzie nie widzę testu pappa wśród zalecanych badań a mam już 35 lat.
U mnie pogoda kiepska. Jak ja juz bym chciała ciepło i slonce

[emoji192] 29/10/2017 [emoji252]
Synek 26/11/2011

reklama
Hej wszystkim :* ja codziennie budzę się o 5 rano i to taka głodna, że aż mnie z głodu mdli. Hehe. Dzisiaj są moje urodzinki i pogrzeb brata ciotecznego, masakra. Mąż do mnie mówił żebym nie jechała, bo coś słyszał że w ciąży nie można, ale ja muszę jechać i nie ma innej opcji że nie. Co prawda pomyślałam, że nie będę w trumnę zaglądać bo i w sumie nie ma na co patrzeć. Wyglądając właśnie zza okno widzę piękne słoneczko,może w końcu będzie się ocieplac, bo mam dość tego deszczu :) jak samopoczucie u was ?
Wszystkiego najlepszego:) a z tym pogrzebem to tylko taki zabobon ze moze sie cos nieszczesliwego stac z dzieckiem... Jak dla mnie tyle w tym prawdy ze jak masz sie mocno stresowac na pogrzebie to faktycznie lepiej nie isc bo to wlasnie moze zaszkodzić...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry