reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Atak z innej beczki, was tez meczy zgaga? Ja co wieczor mam taka zgage ze masakra:( nie wiem jak sobie z tym radzic:( macie jakies domowe sposoby?

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom
Na zgagę tak na chwilę pomagają migdały, ale ja polecam siemię lniane- zapomniałam już co to zgaga [emoji6]

w57v3e3ktmvwxeii.png

reklama
Cześć Dziewczyny!
Ale sobie dziś pospalam :-)
Śniły mi się jakieś dziwne rzeczy... Kościół, klasowka z religii, ktoś mi powiedział że muszę iść do spowiedzi, a na samym koncu 2 daty. 1.10 i 8.03- myslicie, że to może być jakiś znak, przepowiednia? Że urodze 1.10? :-) ciekawe...

Wszystkiego najlepszego paulinkamalinka!!
Też słyszałam kiedyś, że w ciąży nie powinno się chodzić na pogrzeby... Ale nie wiem dlaczego.

U mnie świeci piękne słoneczko :-)
Jadę dzis koło 12 z mężem na zakupy spożywcze, później prosto z zakupów do szwagierki do szpitala (jest w 34 tyg ciąży i leży na patologii) , a później po 16 do lekarza. Już nie mogę sie doczekać: -)

A u Was jakie plany na czwartek?
Miłego dnia Dziewczyny!

Czesc dziewczyny.
U mnie jakos weny brak.. wczoraj mialam apogeum mdlosci caly dzien, bolal mnie zoladek, no fatalnie sie czulam.
Do tego co jakis czas jak chce sie np obrucic nagle z boku na bok to mnie po prawej stronie lapie taki chwilowy silny bol- ukloje mocno i pusci, ale potem pobolewa jeszcze czasem. Ktos tez tak ma? :/

Wspolczuje pogrzebu w urodziny.
Dzis urodzinki ma moja corcia a ja mam humor do bani i jakas pelna obaw jestem.

Witam nowe mamusie i gratuluje wszystkim udanych owocnych wizyt- sliczne maluszki! :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny [emoji4]
Moja noc jak zwykle głodowa,budzę się w środku nocy taka głodna że aż mi nie dobrze,kiszki mi skręca. Już nie wiem co mam robić staram się dużo pić i nie zwracać na to uwagi ale dziś już myślałam że wstane jeść. Mąż mówi żebym kupiła sobie ciastka maślane i zawsze miła w nocy obok łożka ,myślicie że to dobry pomysł?
Czy wy też macie taki problem ?
Jak sobie z tym radzicie ?

Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty [emoji4] Miełego Słonecznego dnia [emoji255] [emoji255] [emoji255]

Czesc dziewczyny.
U mnie jakos weny brak.. wczoraj mialam apogeum mdlosci caly dzien, bolal mnie zoladek, no fatalnie sie czulam.
Do tego co jakis czas jak chce sie np obrucic nagle z boku na bok to mnie po prawej stronie lapie taki chwilowy silny bol- ukloje mocno i pusci, ale potem pobolewa jeszcze czasem. Ktos tez tak ma? :/

Witam nowe mamusie i gratuluje wszystkim udanych owocnych wizyt- sliczne maluszki! :)

Ja też mam takie rwania. Czasem jak chcę się podnieść czy przekręcić.

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny [emoji4]
Moja noc jak zwykle głodowa,budzę się w środku nocy taka głodna że aż mi nie dobrze,kiszki mi skręca. Już nie wiem co mam robić staram się dużo pić i nie zwracać na to uwagi ale dziś już myślałam że wstane jeść. Mąż mówi żebym kupiła sobie ciastka maślane i zawsze miła w nocy obok łożka ,myślicie że to dobry pomysł?
Czy wy też macie taki problem ?
Jak sobie z tym radzicie ?

Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty [emoji4] Miełego Słonecznego dnia [emoji255] [emoji255] [emoji255]
Możliwe, że spożywasz nie wystarczająco kaloryczną kolację, lub ciężkostrawną. Postaraj się, jeśli tolerujesz, zjeść coś lekkiego, najlepiej z węglowodanami złożonymi.

Ciastka maślane to nie jest najlepszy pomysł, zawierają ogrom cukrów prostych który spotęguje uczucie głodu, a nasycone kwasy tłuszczowe niepotrzebnie będą się odkładać jako tkanka tłuszczowa. Jeśli potrzebujesz coś przegryźć, to niech to będzie jabłko, kromka chleba z ziarnami, marchewki czy inny produkt z błonnikiem i węglowodanami złożonymi:)

Staram się nie brać, zbyt częste branie wpływa na kurczliwość mięśni gładkich u dziecka, może mieć problem z tym w przyszłości, dlatego biorę tylko jak muszę;)
Hej wszystkim,
Też słyszałam ze dziecko po nospie może mieć napięcie mięśniowe, ja w poprzedniej ciazy wzięłam moze ze 2 razy a moja mała i tak miala ale rehabilitantka powiedziała ze to po cesarce i ze większość dzieci po cieciu tak ma.
Teraz jak pytałam lekarza o nospe czy magnez to powiedział ze magnes tylko przy skorczach mięśni brać a jak skorcze macicy to do szpitala a nic na własną rękę nie brać. Mimo że 8 lat temu pamiętam ze przepisywal nospie forte, widocznie coś się zmieniło.

Paulinkamalinka 100 lat!!!

Miłego dnia wszystkim [emoji38]

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji71]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji142]synek 08/2009.

Czesc dziewczyny.

Mnie tez tak rwie czasem ze oddechu nie moge zlapac ale przechodzi...

Witam Was
Najlepszego Paulinkamalinka [emoji512]
Ja jestem na zwolnieniu do końca tygodnia bo wczoraj lekarz stwierdził że mam zaczerwienione gardło i katar wiec nie będę ryzykować pogorszenia. Zwłaszcza, że leki nie są wskazane.
Zapisałam się do ginekologa na nfz bo w luxmedzie nie widzę testu pappa wśród zalecanych badań a mam już 35 lat.
U mnie pogoda kiepska. Jak ja juz bym chciała ciepło i slonce

[emoji192] 29/10/2017 [emoji252]
Synek 26/11/2011

reklama
Hej wszystkim :* ja codziennie budzę się o 5 rano i to taka głodna, że aż mnie z głodu mdli. Hehe. Dzisiaj są moje urodzinki i pogrzeb brata ciotecznego, masakra. Mąż do mnie mówił żebym nie jechała, bo coś słyszał że w ciąży nie można, ale ja muszę jechać i nie ma innej opcji że nie. Co prawda pomyślałam, że nie będę w trumnę zaglądać bo i w sumie nie ma na co patrzeć. Wyglądając właśnie zza okno widzę piękne słoneczko,może w końcu będzie się ocieplac, bo mam dość tego deszczu :) jak samopoczucie u was ?
Wszystkiego najlepszego:) a z tym pogrzebem to tylko taki zabobon ze moze sie cos nieszczesliwego stac z dzieckiem... Jak dla mnie tyle w tym prawdy ze jak masz sie mocno stresowac na pogrzebie to faktycznie lepiej nie isc bo to wlasnie moze zaszkodzić...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry