reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Zaglądam i ja wieczorową porą :-) :):-) :)
Kasia ja robię test Pappa i też ze względu na nasz wiek, wiesz zawsze lepiej wiedzieć od początku na czym się stoi i w razie czego jak można dzieciątku pomóc :tak::tak:
Ja na badania prenatalne jestem umówiona na przyszły czwartek i chyba tak naprawdę dopiero po nim odetchnę z ulgą bo tak to też wymyślam sobie głupoty że coś jest nie tak, chociaż tydzień temu widziałam usg mojej dzidzi i wiem że jest wszystko w porządku :tak::tak:
Ewka a kiedy poszłaś do szpitala i czy wtedy robili Ci usg? Czy tak Cię trzymają bez sprawdzania czy wszystko ok? :confused::confused:

reklama
Strach przed potencjalnie niebezpiecznymi produktami też mam i to bardzo zdrowe podejście. Surowizna jest u mnie na zakazanym ale i tak mam na nią długi jęzor [emoji12]

Justa - to teraz pierś do przodu, głowa do góry, szef w dupie a pupa na łóżko i błogi spokój [emoji2]

Ewcia - czekamy wszystkie razem z Tobą nie tylko na wypis ale też na czwartek i podglądanie malucha!

Sylwuska - gratulacje dla dumnej mamusi tego pięknego bąbelka!

Aż boję się co będzie tym razem z moimi piersiami... przed pierwszą ciążą miałam 75F, potem już G... 3 miesiące temu kupowałam 75I... w moim sklepie braknie mi rozmiarówki a ceny już są kosmiczne... Mąż uradowany a ja znowu strach w co mam je upchnąć.. [emoji33]

Dobrej i spokojnej nocy!

[emoji214] Kinga - 4.04.2015 [emoji173]
[emoji272] Fasolka - 11 tyg 4 dni

Zaglądam i ja wieczorową porą :-) :):-) :)
Kasia ja robię test Pappa i też ze względu na nasz wiek, wiesz zawsze lepiej wiedzieć od początku na czym się stoi i w razie czego jak można dzieciątku pomóc :tak::tak:
Ja na badania prenatalne jestem umówiona na przyszły czwartek i chyba tak naprawdę dopiero po nim odetchnę z ulgą bo tak to też wymyślam sobie głupoty że coś jest nie tak, chociaż tydzień temu widziałam usg mojej dzidzi i wiem że jest wszystko w porządku :tak::tak:
Ewka a kiedy poszłaś do szpitala i czy wtedy robili Ci usg? Czy tak Cię trzymają bez sprawdzania czy wszystko ok? :confused::confused:
Musisz tak tym czerwonym po oczach walić?

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Króliczek 2.10.2017 - 11t6d [emoji235]

A ja Wam zycze slodkich snow i niesamowicie sie ciesze z tak owocnych pozytywnych wizyt! Cale szczescie ze wszystko dobrze z maluszkami :)

Ja tez bede robic pappa. Jutro mam dzwonic zeby wiedziec kiedy. Chyba tydzien przed usg genetycznym podobno ;)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Super ! [emoji4]

Ja dzisiaj cały dzień na nogach, zrobilam pierogi z 1.5kg mąki i mam dość ...

Jutro mam zamiar się opierdzielac a po jutrze wizyta . [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Króliczek 2.10.2017 - 11t6d [emoji235]
Czesc dziewczyny! :-)

Nieźle się napracowalas przy tych pierogach :-)
Zjadłabym pierogów...
Powiem Wam, że obawiam się że jak mnie stąd wypuszcza, to za 2 dni wrócę z jakaś niestrawnoscia :-D
Już powiedziałam mężowi, że najpierw jedziemy po moje legginsy i ze 2 jakieś luzniejsze bluzki, bo cycki mam jak bomby i w obcislych koszulkach przy moim jeszcze małym brzuchu to chyba nie najlepiej wygląda ;-) :-D
Później na makaron tagiatelle z polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym do JACKS'A :-) później po poduszkę kojec w kształcie litery C do Smyka , później na najpyszniejsza zapiekankę na świecie do Białobrzegow, później kupić pyszny rosołek z domowej roboty makaronem... Ale ten rosół to już na kolację :-) muszę jeszcze mamę poprosić żeby zrobiła sałatkę warzywną...

To taki mój plan na dziś. A jak wrócę do domu to do jutra nie wypuszcza psa z ramion :-) strasznie za nim tęsknię, on za mną biedny też bo w ogóle apetytu nie ma od kiedy mnie nie ma...

A Wy jakie macie plany na dziś dziewczyny? :-)

Jak w niedzielę mnie przyjęli, to zrobili mi USG brzucha, ale na temat dzidziusia dowiedziałam się tylko tyle, że serduszko bije. Później dostawalam dozylnie antybiotyk, kroplowki przeciwbólowe, a przy bólu, z którym nie radziły sobie kroplowki domiesniowe zastrzyki przeciwbólowe po których dupsko bolało :-) ;-)
Od niedzieli nie miałam robionego żadnego USG, tylko 2 razy badanie palpacyjne, po którym lekarz stwierdził, że niby wszystko jest w porządku i że niby moja ciąża nie jest zagrożona (a co z moim krwiakiem i odklejajaca się kosmowka?). I nie wiem tak naprawdę, czy te leki nie zaszkodziły maluszków... W sumie od czwartku odmawialam przyjmowania kroplowek i leków przeciwbolowych, bo już mnie nie bolało i nie chciałam malucha tym faszerowac...
Dziś przed wypisem mają mi zrobić tylko kontrolne badanie moczu, czy już nie mam bakterii i leukocytów i tyle. Nic o USG nie mówił jak pytałam... Muszę poczekać do czwartku, pojadę do mojego lekarza i wszystkiego się dowiem. :-)

Aż boję się co będzie tym razem z moimi piersiami... przed pierwszą ciążą miałam 75F, potem już G... 3 miesiące temu kupowałam 75I... w moim sklepie braknie mi rozmiarówki a ceny już są kosmiczne... Mąż uradowany a ja znowu strach w co mam je upchnąć.. [emoji33]

Mam ten sam problem ;-)
Już przed ciąża miałam 70E, teraz już kupiłam 70G , bo w starych za małych bardzo mnie piersi bolały...
Jak tak dalej pójdzie to braknie na mnie rozmiarów :-) z tym że mój mąż się nie cieszy, bo do tej pory tak bolały, że nie dałam mu ich dotykać :-)
Ale generalnie są ładniejsze, pełniejsze i nie wiszą tak jak przed ciąża :-) :-D

IMAG1219.jpg
Hej :-) mój mały człowiek ma 4,2 cm, dobrze się rozwija, jest to 10 tydz i 4 dzień :) dzisiaj już 5, ale wczoraj już nie dałam rady z wami się tym podzielić. Moja torbiel zaczęła się wchłaniac! Z 6 cm ma 3.4cm także jestem dobrej myśli. :-) jeśli chodzi o moje wyniki to są bardzo dobre.:) oby tak dalej !

Załączniki

• IMAG1219.jpg
    IMAG1219.jpg
    318,5 KB · Wyświetleń: 292
reklama
Super plan ewka :) mysle ze Ci usg jeszcze zrobia. Nie martw sie :)

Wkuzylam sie na mojego M, chcialam jechac do takiej lekarki ktora prowadzila ciaze znajomej,
Zeby skonsultowac sprawe mojej szyjki, a ten duren uwaza ze bez ptrzeby. No tak jak mnie zszyja to nic ze bede z tydzien w szpitalu lezala i dla dziecka taka narkoza to tez nie jest bez znaczenia. W warunkach takich ze na dworcu czysciej. Ze mnie moze wyrozrywac jak sie akcja zacznie, ze mi nie wolno dlugo lezec bo mam zakrzepice a z tym szwem leza dziewczyny plackiem po kilka miesiecy. Ze potem na sciagniecie tez mnie czeka narkoza. To nic przeciez to nie jego boli. Moj lekarz nie zostawia mi wyboru, a ten dupek nie widzi potrzeby skonsultowania tak waznej sprawy z kims jeszcze. Sory dziewczyny ale sie wkurzylam i komus sie musze wyplakac. Pojade do tej lekarski sama bez jego laski. Mam sie oszczedzac ale znow w domu musze robic wszystko sama bo on ma swoje zajecia, hobby, i fuchy.

Jakis paskudny dla mnie ten tydzien.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry