reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja też już po wizycie, pierwsza wizyta u mojego nowego prowadzącego- naprawdę fajny lekarz [emoji4] Sprzęt był słaby więc zdjęcia nie brałam Ale mamy już 2,2cm i serduszko bije jak szalone [emoji7][emoji173] Mężuś był razem na wizycie i ewidentnie się wzruszył [emoji23]
Teraz muszę zdecydować czy będę robić tylko usg prenatalne czy jeszcze Pappa (a to mi zaleca lekarz ze względu na nasz wiek)... No i zielona jestem w temacie [emoji23]

w57v3e3ktmvwxeii.png

reklama
WIEM, rozumiem... obie jesteśmy po 2 poronieniach. Też ciągle się denerwuje, że coś może być nie tak. Każda głupotę sprawdzam w Internecie, ciagle doszukuje sie dziury w calym, jednak zaczęłam sobie tłumaczyć, że ten maluszek jest bardzo silny i tym razem MUSI być wszystko dobrze. Stres w niczym nie pomaga...

Wiem, że stres nie pomaga... ale i tak się zamartwiam. No nic na to nie poradzę. Może piątkowa wizyta mnie uspokoi.
A jak Twój maluszek? Robili Ci przed wyjściem ze szpitala USG?

Ja też już po wizycie, pierwsza wizyta u mojego nowego prowadzącego- naprawdę fajny lekarz [emoji4] Sprzęt był słaby więc zdjęcia nie brałam Ale mamy już 2,2cm i serduszko bije jak szalone [emoji7][emoji173] Mężuś był razem na wizycie i ewidentnie się wzruszył [emoji23]
Teraz muszę zdecydować czy będę robić tylko usg prenatalne czy jeszcze Pappa (a to mi zaleca lekarz ze względu na nasz wiek)... No i zielona jestem w temacie [emoji23]

w57v3e3ktmvwxeii.png

Na Twoim miejscu zrobiłabym Pappę. Jeżeli ze względu na własne przekonania nie ma dla Ciebie znaczenia czy dziecko ma chorobę genetyczną, to warto zrobić to badanie. Mówi ono czy łożysko dobrze pracuje itd. Jakiś czas temu na facebooku mamaginekolog mówiła dlaczego warto zrobić test Pappa. Polecam niezdecydowanym.

Na Twoim miejscu zrobiłabym Pappę. Jeżeli ze względu na własne przekonania nie ma dla Ciebie znaczenia czy dziecko ma chorobę genetyczną, to warto zrobić to badanie. Mówi ono czy łożysko dobrze pracuje itd. Jakiś czas temu na facebooku mamaginekolog mówiła dlaczego warto zrobić test Pappa. Polecam niezdecydowanym.
No właśnie będę musiała o tym poczytać... Bo dla mnie naprawdę nie zrobi różnicy czy dziecko nie daj Boże będzie chore... Ale jeśli są jeszcze jakieś dodatkowe atuty tego badania to może faktycznie się zdecyduję [emoji4]

w57v3e3ktmvwxeii.png

No właśnie będę musiała o tym poczytać... Bo dla mnie naprawdę nie zrobi różnicy czy dziecko nie daj Boże będzie chore... Ale jeśli są jeszcze jakieś dodatkowe atuty tego badania to może faktycznie się zdecyduję [emoji4]

w57v3e3ktmvwxeii.png

To badanie nie jest drogie - koszt ok 200-250zł, ale daje podgląd czy nie trzeba włączyć dodatkowych leków.
Pomimo, że ja robię Nifty - czyli dużo dokładniejsze badanie genetyczne, to i tak będę robiła Pappę, właśnie ze względu na funkcję łożyska i na odpowiedni poziom białka (nie pamiętam teraz jego nazwy).

Wiem, że stres nie pomaga... ale i tak się zamartwiam. No nic na to nie poradzę. Może piątkowa wizyta mnie uspokoi.
A jak Twój maluszek? Robili Ci przed wyjściem ze szpitala USG?
Nie robili i chyba nie zrobią. Mają zrobić mi jutro tylko badanie moczu... dopiero w czwartek dowiem się co u mojego lokatora... :-) do czwartku będę w niepewności, ale mam nadzieję że wszystko jest w najlepszym porządku :-)
Nie wiem dlaczego nie chcą zrobić mi USG. Albo uważają że te leki nie miały prawa zaszkodzić dziecku, albo mają obawy i chcą umyć ręce. Trzymam się pierwszej wersji :-)

Nie robili i chyba nie zrobią. Mają zrobić mi jutro tylko badanie moczu... dopiero w czwartek dowiem się co u mojego lokatora... :-) do czwartku będę w niepewności, ale mam nadzieję że wszystko jest w najlepszym porządku :-)
Nie wiem dlaczego nie chcą zrobić mi USG. Albo uważają że te leki nie miały prawa zaszkodzić dziecku, albo mają obawy i chcą umyć ręce. Trzymam się pierwszej wersji :-)

Czwartek już niedługo także bądź dobrej myśli. Ważne, że jutro wychodzisz i wrócisz do domu. W domu najszybciej dochodzi się do siebie... A Twoja psina pewnie oszaleje z radości :biggrin2:

reklama

w57v3e3ktmvwxeii.png
Super ! [emoji4]

Ja dzisiaj cały dzień na nogach, zrobilam pierogi z 1.5kg mąki i mam dość ...

Jutro mam zamiar się opierdzielac a po jutrze wizyta . [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Króliczek 2.10.2017 - 11t6d [emoji235]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry