reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Zaglądam i ja wieczorową porą :-) :):-) :)
Kasia ja robię test Pappa i też ze względu na nasz wiek, wiesz zawsze lepiej wiedzieć od początku na czym się stoi i w razie czego jak można dzieciątku pomóc :tak::tak:
Ja na badania prenatalne jestem umówiona na przyszły czwartek i chyba tak naprawdę dopiero po nim odetchnę z ulgą bo tak to też wymyślam sobie głupoty że coś jest nie tak, chociaż tydzień temu widziałam usg mojej dzidzi i wiem że jest wszystko w porządku :tak::tak:
Ewka a kiedy poszłaś do szpitala i czy wtedy robili Ci usg? Czy tak Cię trzymają bez sprawdzania czy wszystko ok? :confused::confused:

reklama
Strach przed potencjalnie niebezpiecznymi produktami też mam i to bardzo zdrowe podejście. Surowizna jest u mnie na zakazanym ale i tak mam na nią długi jęzor [emoji12]

Justa - to teraz pierś do przodu, głowa do góry, szef w dupie a pupa na łóżko i błogi spokój [emoji2]

Ewcia - czekamy wszystkie razem z Tobą nie tylko na wypis ale też na czwartek i podglądanie malucha!

Sylwuska - gratulacje dla dumnej mamusi tego pięknego bąbelka!

Aż boję się co będzie tym razem z moimi piersiami... przed pierwszą ciążą miałam 75F, potem już G... 3 miesiące temu kupowałam 75I... w moim sklepie braknie mi rozmiarówki a ceny już są kosmiczne... Mąż uradowany a ja znowu strach w co mam je upchnąć.. [emoji33]

Dobrej i spokojnej nocy!

[emoji214] Kinga - 4.04.2015 [emoji173]
[emoji272] Fasolka - 11 tyg 4 dni

Zaglądam i ja wieczorową porą :-) :):-) :)
Kasia ja robię test Pappa i też ze względu na nasz wiek, wiesz zawsze lepiej wiedzieć od początku na czym się stoi i w razie czego jak można dzieciątku pomóc :tak::tak:
Ja na badania prenatalne jestem umówiona na przyszły czwartek i chyba tak naprawdę dopiero po nim odetchnę z ulgą bo tak to też wymyślam sobie głupoty że coś jest nie tak, chociaż tydzień temu widziałam usg mojej dzidzi i wiem że jest wszystko w porządku :tak::tak:
Ewka a kiedy poszłaś do szpitala i czy wtedy robili Ci usg? Czy tak Cię trzymają bez sprawdzania czy wszystko ok? :confused::confused:
Musisz tak tym czerwonym po oczach walić?

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Króliczek 2.10.2017 - 11t6d [emoji235]

A ja Wam zycze slodkich snow i niesamowicie sie ciesze z tak owocnych pozytywnych wizyt! Cale szczescie ze wszystko dobrze z maluszkami :)

Ja tez bede robic pappa. Jutro mam dzwonic zeby wiedziec kiedy. Chyba tydzien przed usg genetycznym podobno ;)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Super ! [emoji4]

Ja dzisiaj cały dzień na nogach, zrobilam pierogi z 1.5kg mąki i mam dość ...

Jutro mam zamiar się opierdzielac a po jutrze wizyta . [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Króliczek 2.10.2017 - 11t6d [emoji235]
Czesc dziewczyny! :-)

Nieźle się napracowalas przy tych pierogach :-)
Zjadłabym pierogów...
Powiem Wam, że obawiam się że jak mnie stąd wypuszcza, to za 2 dni wrócę z jakaś niestrawnoscia :-D
Już powiedziałam mężowi, że najpierw jedziemy po moje legginsy i ze 2 jakieś luzniejsze bluzki, bo cycki mam jak bomby i w obcislych koszulkach przy moim jeszcze małym brzuchu to chyba nie najlepiej wygląda ;-) :-D
Później na makaron tagiatelle z polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym do JACKS'A :-) później po poduszkę kojec w kształcie litery C do Smyka , później na najpyszniejsza zapiekankę na świecie do Białobrzegow, później kupić pyszny rosołek z domowej roboty makaronem... Ale ten rosół to już na kolację :-) muszę jeszcze mamę poprosić żeby zrobiła sałatkę warzywną...

To taki mój plan na dziś. A jak wrócę do domu to do jutra nie wypuszcza psa z ramion :-) strasznie za nim tęsknię, on za mną biedny też bo w ogóle apetytu nie ma od kiedy mnie nie ma...

A Wy jakie macie plany na dziś dziewczyny? :-)

Jak w niedzielę mnie przyjęli, to zrobili mi USG brzucha, ale na temat dzidziusia dowiedziałam się tylko tyle, że serduszko bije. Później dostawalam dozylnie antybiotyk, kroplowki przeciwbólowe, a przy bólu, z którym nie radziły sobie kroplowki domiesniowe zastrzyki przeciwbólowe po których dupsko bolało :-) ;-)
Od niedzieli nie miałam robionego żadnego USG, tylko 2 razy badanie palpacyjne, po którym lekarz stwierdził, że niby wszystko jest w porządku i że niby moja ciąża nie jest zagrożona (a co z moim krwiakiem i odklejajaca się kosmowka?). I nie wiem tak naprawdę, czy te leki nie zaszkodziły maluszków... W sumie od czwartku odmawialam przyjmowania kroplowek i leków przeciwbolowych, bo już mnie nie bolało i nie chciałam malucha tym faszerowac...
Dziś przed wypisem mają mi zrobić tylko kontrolne badanie moczu, czy już nie mam bakterii i leukocytów i tyle. Nic o USG nie mówił jak pytałam... Muszę poczekać do czwartku, pojadę do mojego lekarza i wszystkiego się dowiem. :-)

Aż boję się co będzie tym razem z moimi piersiami... przed pierwszą ciążą miałam 75F, potem już G... 3 miesiące temu kupowałam 75I... w moim sklepie braknie mi rozmiarówki a ceny już są kosmiczne... Mąż uradowany a ja znowu strach w co mam je upchnąć.. [emoji33]

Mam ten sam problem ;-)
Już przed ciąża miałam 70E, teraz już kupiłam 70G , bo w starych za małych bardzo mnie piersi bolały...
Jak tak dalej pójdzie to braknie na mnie rozmiarów :-) z tym że mój mąż się nie cieszy, bo do tej pory tak bolały, że nie dałam mu ich dotykać :-)
Ale generalnie są ładniejsze, pełniejsze i nie wiszą tak jak przed ciąża :-) :-D

IMAG1219.jpg
Hej :-) mój mały człowiek ma 4,2 cm, dobrze się rozwija, jest to 10 tydz i 4 dzień :) dzisiaj już 5, ale wczoraj już nie dałam rady z wami się tym podzielić. Moja torbiel zaczęła się wchłaniac! Z 6 cm ma 3.4cm także jestem dobrej myśli. :-) jeśli chodzi o moje wyniki to są bardzo dobre.:) oby tak dalej !

Załączniki

• IMAG1219.jpg
    IMAG1219.jpg
    318,5 KB · Wyświetleń: 286
reklama
Super plan ewka :) mysle ze Ci usg jeszcze zrobia. Nie martw sie :)

Wkuzylam sie na mojego M, chcialam jechac do takiej lekarki ktora prowadzila ciaze znajomej,
Zeby skonsultowac sprawe mojej szyjki, a ten duren uwaza ze bez ptrzeby. No tak jak mnie zszyja to nic ze bede z tydzien w szpitalu lezala i dla dziecka taka narkoza to tez nie jest bez znaczenia. W warunkach takich ze na dworcu czysciej. Ze mnie moze wyrozrywac jak sie akcja zacznie, ze mi nie wolno dlugo lezec bo mam zakrzepice a z tym szwem leza dziewczyny plackiem po kilka miesiecy. Ze potem na sciagniecie tez mnie czeka narkoza. To nic przeciez to nie jego boli. Moj lekarz nie zostawia mi wyboru, a ten dupek nie widzi potrzeby skonsultowania tak waznej sprawy z kims jeszcze. Sory dziewczyny ale sie wkurzylam i komus sie musze wyplakac. Pojade do tej lekarski sama bez jego laski. Mam sie oszczedzac ale znow w domu musze robic wszystko sama bo on ma swoje zajecia, hobby, i fuchy.

Jakis paskudny dla mnie ten tydzien.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry