reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Również na infekcje polecam tantum rosa, mój gin każe nim nawet się podmywac przed każdym oddaniem moczu do próbki na badania i po porodzie [emoji4]
Roza może faktyczne zapisz się do gina po ta lutke dopochwowa

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji71]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji142]synek 08/2009.

reklama
Czesc :) To chyba czas sie przedstawic :) Jestem Ela i pisalabym juz wczesniej gdyby udalo mi sie zalogowac do mojego wczesniejszego konta :/ Jestem mama z marca 2010 i 2013, ale od 3 lat sie nie udzielalam i teraz strona twierdzi ze "member not be find" :( znaczy moj staz i ogrom postow z tamtych lat dla bb sie nie liczy i musialam zakladac nowe konto jako "świeżynka". No trudno ;)
Witam Was cieplutko wsztstkie mamusie.
Mam prawie 34lata, jestem z krk i chyba nasza rodzinka sie znow powiekszy :) Termin z om 30.10. Tj wiekszosc z Was jestem tez po przejsciach bo pomiedzy moimi corciami bylam tez raz w ciazy i niestety poronilam wlasnie w 7 tyg. Dlatego ten tydzien dla mnie jest dosc stresujacy i nie moge sie doczekac usg 14.03. Bylam u gin tydzien temu ale poza pecherzykiem nic jeszcze nie bylo widac :( niby tak moze byc ale i tak sie stresuje. Nic mi jeszcze nie wlaczyla z lekow mimo ze ostatnio bylam na luteinie cala ciaze. Plamien nie mam i brzuch nie boli od tygodnia (o dziwo, bo jak sie zdazycie dowiedziec bole brzucha w obu ciazach przeszlam chyba wszystkie wiec jestem definicja "leniwej krolowej" bo ledwo wstawalam brzuch robil sie jak kamien w poprzednich ciazach. Oby tym razem to mnie oszczedzilo bo wizja pol roku w lozku przy moich zywiolowych dziewczynach mnie przeraza, ale byle dzidzia zdrowa byla! :) Objawy ciazowe mam ksiazkowe wszystkie wiec chyba mam nadzieje ze cos w tym pechezyku rosnie ;)

Dzisiaj z rańca byłam na pierwszych badaniach krwi w tej ciąży [emoji4] morfologia, TSH, toksoplazmoza + mocz.
A jak u Was kobietki? Miałyście już badania? Jak wyniki? Ile czekałyście na wynik z toksoplazmozy? U mnie czeka się tydzień.

Kinga - 4.04.2015
c55fskjo5b420o5x.png

Dzisiaj z rańca byłam na pierwszych badaniach krwi w tej ciąży [emoji4] morfologia, TSH, toksoplazmoza + mocz.
A jak u Was kobietki? Miałyście już badania? Jak wyniki? Ile czekałyście na wynik z toksoplazmozy? U mnie czeka się tydzień.

Kinga - 4.04.2015
c55fskjo5b420o5x.png
Wszystkie wyniki miałam na drugi dzień (toksoplazmoza, HIV, przeciwciała, sód, potas, tsh, beta, hbs, morfologia i mocz). To wszystko kosztowało 311 zł.

Kinga - 4.04.2015
c55fskjo5b420o5x.png
Ja dzis robilam tsh, mocz, morfologie, glukoza, grupe krwi, toksoplazmoze i jeszcze cos. Wyniki jutro po 10 bede miala

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc :) To chyba czas sie przedstawic :) Jestem Ela i pisalabym juz wczesniej gdyby udalo mi sie zalogowac do mojego wczesniejszego konta :/ Jestem mama z marca 2010 i 2013, ale od 3 lat sie nie udzielalam i teraz strona twierdzi ze "member not be find" :( znaczy moj staz i ogrom postow z tamtych lat dla bb sie nie liczy i musialam zakladac nowe konto jako "świeżynka". No trudno ;)
Witam Was cieplutko wsztstkie mamusie.
Mam prawie 34lata, jestem z krk i chyba nasza rodzinka sie znow powiekszy :) Termin z om 30.10. Tj wiekszosc z Was jestem tez po przejsciach bo pomiedzy moimi corciami bylam tez raz w ciazy i niestety poronilam wlasnie w 7 tyg. Dlatego ten tydzien dla mnie jest dosc stresujacy i nie moge sie doczekac usg 14.03. Bylam u gin tydzien temu ale poza pecherzykiem nic jeszcze nie bylo widac :( niby tak moze byc ale i tak sie stresuje. Nic mi jeszcze nie wlaczyla z lekow mimo ze ostatnio bylam na luteinie cala ciaze. Plamien nie mam i brzuch nie boli od tygodnia (o dziwo, bo jak sie zdazycie dowiedziec bole brzucha w obu ciazach przeszlam chyba wszystkie wiec jestem definicja "leniwej krolowej" bo ledwo wstawalam brzuch robil sie jak kamien w poprzednich ciazach. Oby tym razem to mnie oszczedzilo bo wizja pol roku w lozku przy moich zywiolowych dziewczynach mnie przeraza, ale byle dzidzia zdrowa byla! :) Objawy ciazowe mam ksiazkowe wszystkie wiec chyba mam nadzieje ze cos w tym pechezyku rosnie ;)

Heeej !!:)))
Mamy podobnie bo ja też termin z Om na 30.10
I również tydzień temu na usg sam pęcherzyk. :)
Będzie dooobrze :*

reklama
Żadna z Was nie poratuje przepisem na domowy pasztet? [emoji1317][emoji253]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mój problem jest taki, że nigdy nie używam przepisów :D
Jak robiłam pasztet na Boże Narodzenie, to też z głowy. Znaczy przeczytałam kilka przepisów i zrobiłam po swojemu.
Ugotowałam mieszankę mięs z warzywami, liściem laurowym i zielem ang - wieprzowe, wołowe i trochę drobiowego + wątróbka.
Gdy ostygło, wszystko zmieliłam, łącznie z marchewką i pietruszką z gotowania. Dodałam podsmażoną i również zmieloną cebulę. Doprawiłam solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sypnęłam trochę imbiru mielonego. Całość wymieszałam, podzieliłam na pół. Jeden piekłam z żurawiną, drugi ze śliwką suszoną :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry